NOVA Karoserie

karoserie, narazniky, skla atd.
Návštěvník

NOVA Karoserie

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravim vsechny,

jsem tu novej a predem se kdyztak omlouvam ,jestli se to tu uz nejkde treba probiralo,

myslite, sla by sehnat jeste dneska nova karoserie na felicii ????

popr. by me ze zajimavosti zajimal vas nazor, zda by se nasel i takovej blazen mezi vama,jako ja, kterej by koupil novou kastli a "udelal" si novou feldicku..

popr. kdyby se dala koupit POZINKOVANA, a moct si rict v jaky barve clovek chce, sel by do toho taky nekdo ? :) kdyby to bylo za jeste unosnou cenu, bylo byto bomba, co vy na to :D
moskvic - FK

Re: NOVA Karoserie

Příspěvek od moskvic - FK »

Jeden takovy blazen se tady uz nasel..obrat se na luke.bean..ted ti o tom povi..ale nekupoval novou kastli ale nechal tusim komplet vyvarit starou a komplet nalakovat.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Mám pocit že už se sehnat nedá.Už se nevyrábí.A co je únosná cena?Dveře nové ve škodovce stojí kolem 9000,tak si spočítej kolik by vyšly jen dveře.Blatník kolem 3000,5 vrata tuším 7000 atd...A skelet?To radši ani nepomýšlím kolik.Cenově to snad ani nejde.Kdysi tu byla firma která se zabývala repasí karoserií.Z vlastní zkušenosti vím že to nemá význam.Vymění jen to co je nabourané,nebo shnilé a pak ji prodají za novou.A ona ta "nová"kastle za tři roky shnije.Koukni se ke mně do profilu.Tam toho najdeš víc. :( A pozink?Takové nikdy nebyly.Je možné že některá části jo,ikdyž si myslím že ne.A stavit z toho nové auto?Proč.Moožná se někomu oplatí ji vyvařit.Když to má člověk kde dělat a čím a hlavně nemusí platit karosářům,tak to jde,ale nachat udělat to co jsem dělal já před dvouma rokama a to co mne čeká letos...Bych za to měl dávno úplně jiné auto.A to se nebavím o tom skládat celé auto.Málokdo si to dokáže představit co je to práce.Zažil jsem to jednou a už bych do toho nešel.
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

Tak vono s patricnymi znamostmi a kdyby byl schopny nekdo dostat karoserii az na kov tak neni problem pozinkovat.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Tak já osobně bych to taky chtěl udělat ;) ..ale nejsou ty potřebný finance;) Ale rčitě bych nedával nový díly. Kastle se dá sehnat tak oklo 8-10 tisíc.Záleží na tom jak vypadá! A myslim si že se patlat s tim je ůplně nejlepší . Otec všechny naše auta co jsme měli tak ůplně rozebral nechal nastříkat Go motoru .Ale ted poslední auto co máme to nedělal protže se to nevyplatí a hlavně to je derahý!
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Myslím že kastle která se dá v dnešní době sehnat je stejně korozí už chycená.Navíc nekvalitní plechy dělaj svý.Tímto už bych se nezabýval.Je to ztráta času a financí,které pak můžeš použít na jiné,pohodlnější a hlavně bezpečnější auto než je felda.Schvaluju třeba vyvařit lem,vyměnit blatníček a takové prkotiny do 10tis.Ale když mi předloni karosář naceňoval opravu mojí feldy,byl na ceně 25000 bez laku.Za ty peníze bych koupil CO2.Nakonec jsem si to udělal sám.Nápady jako nová kastle a nebo druhá neshnilá byly taky,ale bylo to nemožné něco sehnat.A už tehdá jsem přemýšlel na ekonomikou této opravy.Teď se do toho budu pouštět znovu jen z důvodu když si to budu dělat sám,tak to bude stát pár korun.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

V ETCE je napsaná karoserie feldy (krátký) za 26 073 Kč s DPH ... jenom holá karoserie bez ničeho. Ale nová ze škodovky už asi težko. Vim o jedný, která je pověšená v MB v škoda muzeu :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Taky o ní vím :lol:
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

nema nahodou skodovka povinost dodavat urcitou dobu po skonceni vyroby veskery ND?
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Jo to bejvávalo ale to už asi neplatí. Je to škoda . :cry:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
favo

Příspěvek od favo »

Ano 10 let
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Bohužel žádná taková povinnost v dnešní době není. Žádný předpis nenutí výrobce/prodejce dodávat náhradní díly a to v žádném odvětví. Je jedno, jestli se jedná o žehličku, nebo auto. Jakási desetiletá lhůta o které občas někdo mluví je jenom báchorka. Neplatilo to snad ani za socializmu. Jestli někdo máte opačnou informaci, napište mi zde prosím číslo předpisu. Jestli to tak je, tak končím s IT, protože na 386ky už zákazníkům nic neseženu.

Prodejce má jedinou povinnost a to dvouletou záruční lhůtu (zdůrazňuji prodejce, nikoli výrobce). V této době ti musí výrobek opravit, vyměnit... Na dodávku náhradních dílů ale spotřebitel nemá nárok. On je to ale takový kšeft, že jsou dnes dostupné díly i na extra stará a exotická auta.

Samozřejmě nejsou dostupné díly, které by nikdo normálně nekoupil. Nemá smysl na Felicie vyrábět karoserie, motory, převodovky... Tyhle komponenty překračují hodnotu případně opravovaného auta. Větší poškození karoserie, znamená vyřazení z provozu.

O dodatečném pozinkování karoserie se taky nedá uvažovat. Pozinkovat dutý předmět není zase taková sranda a karoserie na Feldu není na takový proces připravená. I díly na současná auta se pouze lisují z pozinkované plechu.
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

konkretne u automobilu ta povinnost tu byla davno, nevim na 100% jestli uz nebyl dodatek "uz to nesleduji "ale zrusena nebyla,takze plati http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/ ... s=10#10821 ods 2 pismeno k a 3 pismeno h
p@vel

Příspěvek od p@vel »

no já myslím, že to asi platí a když sem byl naposled v MB, tak se chlubili tím, že je povinnost vyrábět díly 10let a že škodovka je vyrábí 15let....
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

ano vw group a dalsi z te "sekty" se tim prave chlubi ze davaji vetsi "zaruku vyroby" nahradnich dilu po ukonceni vyroby konkretniho modelu nez pozaduje zakona uprava te zeme kde pusobi na trhu. u nas slibuji prave onech 15 let
Maik - FK

NOVA Karoserie

Příspěvek od Maik - FK »

p@vel píše:no já myslím, že to asi platí a když sem byl naposled v MB, tak se chlubili tím, že je povinnost vyrábět díly 10let a že škodovka je vyrábí 15let....
Jo je to tak..Byl sem tam v pondělí na exkurzi a týpek se chlubil,že vyráběji náhradní díly 15let po ukončení výroby.
Odpovědět