Výměna posilovače brzd!
-
pavelm
Výměna posilovače brzd!
Jak vyměním posilovač brzd? Přibližně to vím, ale nevím jak povolím ty čtyři šroubky, co ho drží. Proto se ptám: Musím odmontovat konzolu pedálů, nebo je na to nějaký fígl?
Jinak, čeká mě při výměně nějaká záludnost?
Jinak, čeká mě při výměně nějaká záludnost?
-
gerrik - FK
Re: Výměna posilovače brzd!
Neni to z mý hlavy, cituji z Jak na to:
vymontovat hlavní brzdový válec, uvolnit podtlakovou hadici. Vytáhnout spojovací čep, a odpojit od brzdobvého pedálu přítlačnou tyč posilovače. Odšroubovat upevnovací matice posilovače, ze zadní strany posilovače vyndat manžetu a víčko. Vyjmout posilovač ven.
Tak asi takhle, o pedálech ani slovo, takže je nech tam kde jsou
vymontovat hlavní brzdový válec, uvolnit podtlakovou hadici. Vytáhnout spojovací čep, a odpojit od brzdobvého pedálu přítlačnou tyč posilovače. Odšroubovat upevnovací matice posilovače, ze zadní strany posilovače vyndat manžetu a víčko. Vyjmout posilovač ven.
Tak asi takhle, o pedálech ani slovo, takže je nech tam kde jsou
-
pavelm
Já bych tam ty pedály nechal, ale jak se potom dostanu k těm čtyřem šroubkům?
-
gerrik - FK
Potřebuješ se dostat k matkám, ty jsou asi ze strany motoru, ne? Nevim, musím se podívat sám 
-
miracv
Tak minulý týden jsem posilovač brzd měnil na feldě 2x tak už vím jak na to
. Odpojit brzdové hadičky, odsát injekční stříkačkou kapalinu v nádobce. Sundat hlavní brzdový válec (jsou to 2 třináctky utažené na posilovači brzd). Tak a máš dole hlavní brzdový válec, teď si vlez pod pedály sundej kobereček a budeš muset sundat konzoli pedálů (jsou to dvě třináctky dole a jedna třináctka nahoře - váleček). Pak vyndej závlačku od brzdového pedálu (je na pravo)a zlehka vyťukni klínek aby byl pedál volný. Teď můžeš s konzolí pedálu libovolně manipulovat a dlouhou ráčnou povoluješ šroubky posilovače brzd. Pak už je to snadné ho vytáhnout a nezapomeň sundat hadičku od podtlaku. Při montáži nového posilovače musí být vzdálenost upevňovacího klínku a těla posilovače 50 mm. Dyštak napiš dám ti nákres odkud kam to má být, když budeš chtít mám tu fungl nový posilovač
. P.Zalud@chabrmotorsport.cz
-
pavelm
A musím při tom odpojit lanko spojky a plynu?
a ještě dotaz: když odšroubuju ty spodní dvě matky na konzole, nemůže se mi ten šroub utopit v tý dírce?
a ještě dotaz: když odšroubuju ty spodní dvě matky na konzole, nemůže se mi ten šroub utopit v tý dírce?
-
miracv
Nemusis odpojovat muzes s nimi lehce pohybovat dosteneš se tam ráčnou 17 s dlouhým nástavcem a na levý šroub nahoře od posilovače očkem jde to dobře. Ten šroub se ti neutopí, až povolíš ty dva šrouby tak od motoru vytáhneš plýšek cca 15 cm dlouhý a na tom jsou ty šrouby. Při montáži to tam dáš zpět....
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 30. čer 2009 20:33:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
-
pavelm
Tak montáž a demontáž snad chápu. Ale jak naplním hbv (nový) kapalinou?
Nebo jen napojit hadičky, naplnit válec, a u každého kola odvzdušnit?
-
miracv
V posilovači brzd není kapalina ta je v brzdovém válci. Až vše připojíš musíš vše pořádně odvzdušnit. Odkud jsi už ti to pojedu asi udělat sámpavelm píše:Tak montáž a demontáž snad chápu. Ale jak naplním hbv (nový) kapalinou?