Odstranění vad laku po lakování, rozleštění
-
vasek125 - FK
Odstranění vad laku po lakování, rozleštění
Někdo mi docela hodně poškodil lak na dveřích(velký kus přes celé dveře) někde na parkovišti, byl hodně popraskaný a vyrytý, tak jsem to nalakoval. Před každým postupem jsem brousil. Dal jsem tmel, 2 vrstvy základovky a 4 vrstvy laku. Problém je, že jsem to neměl kde dělat, tak jsem to dělal venku pomocí laku ve spreji. Občas fouknul slabounký vítr a lak to odneslo tam kam nemělo a také díky mé velké nezkušenosti dopadlo lakování tak, že je místy lak matný, místy lesklý, ale hlavně občas docela dost stékal. Jak se dají tyto vady opravit? Existuje na to nějaký prostředek? Přebrušovat a znovu to dělat se mi nechce, zkoušel jsem to 2x a dopadlo to pořád stejně.
Re: Odstranění vad laku po lakování
Myslím si, že ti se stékancema nezbyde nic jiného než to přebrousit pod vodou a potom vyleštit.
Vemu 2000 a jedu. Hlavně bacha na hrany a neboj se, že to bude matné.
Potom to vemu tempem na staré laky a vyleštím přes filcový kotouč na vrtačce (někdo má přímo leštičku).
Takhle to dělám já.
Vemu 2000 a jedu. Hlavně bacha na hrany a neboj se, že to bude matné.
Potom to vemu tempem na staré laky a vyleštím přes filcový kotouč na vrtačce (někdo má přímo leštičku).
Takhle to dělám já.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
vasek125 - FK
Hm, tak jsem to udělal je tou leštičkou(ty kapky nejsou zas takový), nechal jsem leštičku na starý lak zaschnout a už nejde moc dolů, jsou tam fleky. Nejde to ani filcem na vrtačce. Co s tím ??

-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to proste prebrus pockej na poradny pocasi a strikny znovu myslim ze to bude nakonec nejrychlejsi a nejefektivnejsi. Aspon tam budes mit poradnou vrstvu barvy a bude to ok. A pri tom strikani nepospichej pak ti to nepotece chce to trpelivost.
-
vasek125 - FK
A jak mám řešit přechody mezi starým a novým lakem? Mám tam normálně nalepit pásku a skokový přechod nebo to jde udělat plynuleji? Když jsem se to pokoušel dělat plynule, bylo to takový matně hrubý, tak nevím jak na to. (Každopádně do lakovny nejdu, tam za to chtějí skoro 10 000,-)
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
v lakovne 10000 za dvere? to bych v takove lakovne byl naposledy a koukal po jine
-
vasek125 - FK
Kolik je taková normální cena za dveře v autolakovně?
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
co vím tak 1300 až 2000 za díl... samo že záleží jaká barva...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Jawinka 350/638 -> 639
-
vasek125 - FK
Hm, stejně to mám minimálně za polovic, když si to dělám sám(teda když se to povede). Ale zpátky k předcházející otázce: jak udělat ten přechod starý/nový lak?
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
dle mého je asi nejjednoduší nastříkat celé dveře ne? a nemusíš dělat žadné přechody...
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
-
vasek125 - FK
To bych musel udělat i celý zadní, protože lak byl poškozen podél celých předních a na malém začátku zadních.
-
Tild - FK
Aby sa to nemuselo celé striekať je možné urobiť kompromis, zalepiť na najbližšej hrane. Ak to nie je možné, tak len nastriekať ten fľak. Po nastiekaní laku tak to potom ihneď nastriekať riedidlom ktorým sa riedil lak. Pozor! Striekať opatrne ,jemne aby nám riedidlo nestieklo, pretože okolo zostavajú hranice (okraje) z jemného prachu a riedidlom sa ten prach trochu rozpusti. Po týždni, ked už farba dozrie sa môže jemne prebrúsiť jemnou brúsnou pastou a leštenkou.vasek125 píše:Hm, stejně to mám minimálně za polovic, když si to dělám sám(teda když se to povede). Ale zpátky k předcházející otázce: jak udělat ten přechod starý/nový lak?
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Na zjemnění přechodu starého a nového laku se používá přístřikové ředidlo.
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
ale pokud máš metalický lak tak si stejně v řiti bo metlu do zástřiku neuděláš...
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
-
vasek125 - FK
Metalízu nemám. Tak jsem to ještě přelakoval. Teď je na tom asi 6 vrstev laku. Doufám že to nepopraská a nespadá? Jsou na tom parádní stékance. Z předchozích příspěvků jsem pochopil, že lak tvrdne až po týdnu. Za jak dlouho ale mohu umýt auto šamponem a houbou nebo i smetákem abych lak nepoškrábal?
Já na to dycky šáhnu až po tom týdnu.
A je to fat hodně poznat, jestli máš lak 2 dny nebo 2 týdny
A je to fat hodně poznat, jestli máš lak 2 dny nebo 2 týdny
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
-
vasek125 - FK
A jezdit s autem mohu? Nepoškodí se deštěm, prachem ... ?
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
jak to zaschne tak s tím mužeš jezdit. Mě lakýra vždy říka měsíc počkat.. pak na vapku a vylestit...
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Jaktože ne?Normál metlu do zástřiku...Pokud se teda trefí odstínem....Jinak přechod se dělá na hraně páskou a buď se vezmo 2000 šmirgl pod vodou a pak tempo a nebo když je to třeba nad lemama v zadu,tak nějakou nálepku...mause píše:ale pokud máš metalický lak tak si stejně v řiti bo metlu do zástřiku neuděláš...
-
steelboy - FK
rozleštění po lakování
ahoj nějak jsem tady nenašel co jsem hledal, tak zakládám nové téma. Stříknul jsem si místo na karoserii, které jsem před tím vykytoval. Jak rozleštím ten přechom z nového do starého laku? Když odlepím krycí pásku je tam takovej "schůdek". Je dobrý to vzít tak 2000 brusným papírem pod vodou? Nepoškrábe se lak? díky za odpovědi
-
Marty_pv - FK
Re: rozleštění po lakování
Nejlepší by na to byla nějaká hodně jemná brusná pasta (třeba od 3M) co používají lakýrníci - když chceš stříkat přechod do ztracena tak nesmíš jenom nalepit krycí pásku (udělá to schod z nové barvy) - řeší se to buď spešl páskou, nebo z širší krycí pásky přelepíš cca 1/3 "přes sebe" (zahneš tak aby část spodní strany nelepila a takhle upravenou páskou olemuješ místo pro lakování) - barva tu hranu lehce podfoukne a schod se neudělá
-
big.jedla - FK
a čím rozleštit bezbarvý lak??? dal jsem více vrstev, stříkal do ztracena a není to ani moc poznat... do lesku jsem to přebrousil obyč tempem ale chtělo by to ještě něco jemnějšího, tempo nechalo takové drobounké škábance... nějaký tip na něco podobně levného jako tempo ale jemnějšího?
-
steelboy - FK
to Marty_pv: s tou ohnutou páskou jsem to tak dělal, ale přeci jen to chce ještě rozleštit. Tempo mám takže to zkusím tím.
Jak se dají odstranit škrábance kolem klik a zámků? Stačí taky rozleštit nebo vzít jemným papírem pod vodou a pak ještě nějakou pastou??
Jak se dají odstranit škrábance kolem klik a zámků? Stačí taky rozleštit nebo vzít jemným papírem pod vodou a pak ještě nějakou pastou??
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Když si troufáš to dělat br.papírem tak tu 2000 ale brousit pod benzinem ne pod vodou,tím se to aj vyleští
-
stifler1 - FK
Zdravim, chcel by som sa Vas opytat, ked som miesto kde som mal dvere buchnute (tak asi 10 cm na dlzku a 2cm na vysku) vybrusil az na plech a tak som ho natrel zakladnou farbou a potom farbou vo farbe auta. Chcel som sa len opytat mam to este strieknut bezfarebnym lakom a tak to vylestit do stratena aby nebolo vidiet ziaden prechod alebo rozdiel? Alebo to mam rozlestit aj bez toho laku? DIky za rady.
Pokud to není metalíza,tak bych tam ten bezbarvý lak nedával a jenom to rozleštil.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
stifler1 - FK
Nieje to metaliza mala by to byt namornicka modra asi. Proste teraz to bola len taka provizorna uprava aby mi to nehrdzavelo. Ale tak keby som to chcel strieknut zo sprejom napr. tak do stratena? Ako mam postupovat ked je to v strede dveri?