unik oleja nad filtrom

AEF
icestring

unik oleja nad filtrom

Příspěvek od icestring »

Zdravim vsetkych,

mam taky divny problem s unikom oleja na Felicii 1,9 D - aspon nikto, koho som sa pytal sa zatial s unikom na takom mieste nestretol.
Takze - olej mi unika z dielu, z ktoreho vychadza trubka, na ktorej je nakruteny olejovy filter (neviem nazov toho dielu, nemozem sa ani dopatrat, z coho sa napr. sklada, nezaoberaju sa tym ani v knihe "M. Coobs/R.M. Jex - Felicia - Jak na to"). Ten diel ma tvar, no, nazval by som to splostena kocka - sklada sa z dvoch casti, ktore sa ciastocne zasuvaju jedna do druhej a na tom spoji to prave tecie. Je mozne, ze som si to sposobil tym, ze pri vymene filtra som nedotiahol tu matku, co je na trubke, na ktoru sa nakruca filter. No a asi prave ta matka drzi tie dve casti kocky pokope. Ta "kocka" je uchytena tromi imbusovymi srobmi na "drziaku", ktory je uchyteny na blok motora ( - najprv som si myslel, ze to tecie tade, bolo to tam take zamastene, ale ocistil som to a teraz vidno, ze to vyteka z miesta (na 99%), kde sa spajaju dve casti tej "kocky".
Stretol sa s tym niekto? Nemozem nikde zohnat nejaky nakres tej suciastky, napr. v tej spominanej knihe od Coombsa/Jexa sa olejovou problematikou takmer vobec nezaoberaju. Zaujimalo by ma napr. aj to, ci zalezi na tom, ako je natocena ta rurka, na ktorej je nakruteny filter - ked je povolena matka, da sa nou tocit okolo jej osi a ak ma byt nejako specialne natocena, tak aj v tom moze byt problem. Ale hlavne - je tu niekto, kto mal tu kocku rozobratu? Je tam nejake tesnenie? (asi ano :)). Pri skladani asi bude treba pouzit tmel? A hlavne - domnievam sa spravne, ze ked odkrutim tu matku, budem ju moct rozobrat - odnat spodny diel?
Dufam, ze som to popisal aspon trochu zmysluplne, keby tam bol aspon trochu lepsi pristup, vyfotil by som to, ale takto by z toho nebolo nic vidiet.
Moze mi s tym niekto pomoct? Vopred vdaka za kazdu odpoved.
icestring

Re: unik oleja nad filtrom

Příspěvek od icestring »

este by som chcel upresnit tu "kocku" - je to vymennik tepla medzi vodnym a mazacim okruhom. Nikto to este neriesil?
icestring

Re: unik oleja nad filtrom

Příspěvek od icestring »

Cladiacim a mazacim okruhom.. :mrgreen:
Odpovědět