Felicia špatně brzdí
-
Miracv
Felicia špatně brzdí
Ahoj, mám problém u své Feldy combi 1,9 D při brždění. Když zabrzdím poprvé tak auto okamžitě stojí na místě, pokud šlápnu na pedál po druhé už musím větší silou a auto zastaví po delší trase, když šlápnu po třetí a po čtvrté tak už nebrzdím posilovačem, ale hýbu už hlavním brzdovým válcem a šlapu na to jako ďas abych to zastavil. S tímto bržděním mám problém v krátkých časových intervalech cca do 10 vteřin když zmáčknu pedál 4-5 x. Když chvíli počkám pak to brzdí zase na poprvé normálně a celá situace se opakuje. Vyměnil jsem posilovač brzd a výsledek je stejný, brzdy odvzdušněné, zpětný ventil na podtlaku do vývěvy je funkční, hadice nikde není poškozená,vývěva táhne a kolínko se nebortí. Tak už nevím... Je mi podezdřelé, že po chvíli to brzdí zase normálně, není to tím, že vývěva nestačí tak rychle dofoukat posilovač? Děkuji za radu.
Re: Felicia špatně brzdí
Zdar,možná že už bude ta vývěva slabá,zkus si někde sehnat budík na měření poddtlaku a změř to.Nebo je někde špatná podtlaková hadička,nebo některý ventil a tama si to přisává a tím pádem nemá vývěva správný výkon.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
miracv
Zdarec, ventili jsem pro jistotu taky odpojil a jen jsem zpetny ventil propojil hadičkou aby nesbíral falešný vzduch. Myslíš, že se ta hadička může vnitřně bortit? Je teda plastová a nejeví známky opotřebení. Vývěva má táhnout kolik? Nevíš kolik stojí nová? Díky
-
Chavier - FK
ahoj ja mam stejny problem. Taky u ropaka. Kdyz chci zabrzdit po 3. je to jako bych tlacil do kamene a bez ucinku. Hlavni brzdovy valec je funkcni kdyz parkrat zmacknes brzdu, tak by se ti mely zvysit otacky volnobehu. Az na to prijdes, tak dej vedet 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Já měl stejný problém . Po výměně hlavního brzdoviho valce bylo vše OK .
Chavier : To že se zvíšili otáčky mi to dělalo i ze špatným hlavnim brzdovim valcem .
Chavier : To že se zvíšili otáčky mi to dělalo i ze špatným hlavnim brzdovim valcem .
-
miracv
Ja mam porad podezdrení na podlakovou pumpu. Zdá se mi že nevytvoří hned další podtlak do posilovače, proto mačkám už na potřetí válcem jelikož v posilovači žádný tlak není. A ten hlavní brzdový válec byl opravdu špatný? To někde prolínala kapalina?
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Neprolínala ,ale odchází těsnění uvnitř brzdovyho valce .
-
Chavier - FK
ja jsem vymenil podtlakovou hadici i s ventilem, opravil jsem samostav a uz netrpim tvrdymi brzdami po 3. stlaceni.
PS: nechapu jak muze zteřet ta hadice,kdyz je plastova,max to gumove kolinko na vyveve. Vzhledem k EGK soudim ze se kazi ten ventil.
Jeste mam trochu vuli v pedalu, i kdyz mam plne funkcni samostavy, kdyz dam rucku na jeden zub, tak to brzdi krasne. Nechci pritahovat rucku, ja to delaji nekteri, aby mi z prvniho zubu jela zadni kola smykem. Nevite jak na tu vuli? Zkusit trosku zatocit tahlo za brzdovym pedalem?
PS: nechapu jak muze zteřet ta hadice,kdyz je plastova,max to gumove kolinko na vyveve. Vzhledem k EGK soudim ze se kazi ten ventil.
Jeste mam trochu vuli v pedalu, i kdyz mam plne funkcni samostavy, kdyz dam rucku na jeden zub, tak to brzdi krasne. Nechci pritahovat rucku, ja to delaji nekteri, aby mi z prvniho zubu jela zadni kola smykem. Nevite jak na tu vuli? Zkusit trosku zatocit tahlo za brzdovym pedalem?
-
miracv
Tak se castecne vyresil problem s brzdami, byla to vyveva, ale jeste musim odvzdusnit cely okruh. Jeste mam podezdreni stale na ten posilovac protoze kdyz mam vypnuty motor a prijdu k nemu cca za 8 hodin a slapnu na brzdu tak tam podlak neni. jeste uvidime. Dam vedet....