Felicia špatně brzdí

Miracv

Felicia špatně brzdí

Příspěvek od Miracv »

Ahoj, mám problém u své Feldy combi 1,9 D při brždění. Když zabrzdím poprvé tak auto okamžitě stojí na místě, pokud šlápnu na pedál po druhé už musím větší silou a auto zastaví po delší trase, když šlápnu po třetí a po čtvrté tak už nebrzdím posilovačem, ale hýbu už hlavním brzdovým válcem a šlapu na to jako ďas abych to zastavil. S tímto bržděním mám problém v krátkých časových intervalech cca do 10 vteřin když zmáčknu pedál 4-5 x. Když chvíli počkám pak to brzdí zase na poprvé normálně a celá situace se opakuje. Vyměnil jsem posilovač brzd a výsledek je stejný, brzdy odvzdušněné, zpětný ventil na podtlaku do vývěvy je funkční, hadice nikde není poškozená,vývěva táhne a kolínko se nebortí. Tak už nevím... Je mi podezdřelé, že po chvíli to brzdí zase normálně, není to tím, že vývěva nestačí tak rychle dofoukat posilovač? Děkuji za radu.
Chose

Re: Felicia špatně brzdí

Příspěvek od Chose »

Zdar,možná že už bude ta vývěva slabá,zkus si někde sehnat budík na měření poddtlaku a změř to.Nebo je někde špatná podtlaková hadička,nebo některý ventil a tama si to přisává a tím pádem nemá vývěva správný výkon.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
miracv

Příspěvek od miracv »

Zdarec, ventili jsem pro jistotu taky odpojil a jen jsem zpetny ventil propojil hadičkou aby nesbíral falešný vzduch. Myslíš, že se ta hadička může vnitřně bortit? Je teda plastová a nejeví známky opotřebení. Vývěva má táhnout kolik? Nevíš kolik stojí nová? Díky
Chavier - FK

Příspěvek od Chavier - FK »

ahoj ja mam stejny problem. Taky u ropaka. Kdyz chci zabrzdit po 3. je to jako bych tlacil do kamene a bez ucinku. Hlavni brzdovy valec je funkcni kdyz parkrat zmacknes brzdu, tak by se ti mely zvysit otacky volnobehu. Az na to prijdes, tak dej vedet ;)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Já měl stejný problém . Po výměně hlavního brzdoviho valce bylo vše OK .

Chavier : To že se zvíšili otáčky mi to dělalo i ze špatným hlavnim brzdovim valcem .
miracv

Příspěvek od miracv »

Ja mam porad podezdrení na podlakovou pumpu. Zdá se mi že nevytvoří hned další podtlak do posilovače, proto mačkám už na potřetí válcem jelikož v posilovači žádný tlak není. A ten hlavní brzdový válec byl opravdu špatný? To někde prolínala kapalina?
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Neprolínala ,ale odchází těsnění uvnitř brzdovyho valce .
miracv

Příspěvek od miracv »

No co s tim ma spolecne to tesneni? :roll:
Chavier - FK

Příspěvek od Chavier - FK »

ja jsem vymenil podtlakovou hadici i s ventilem, opravil jsem samostav a uz netrpim tvrdymi brzdami po 3. stlaceni. :)
PS: nechapu jak muze zteřet ta hadice,kdyz je plastova,max to gumove kolinko na vyveve. Vzhledem k EGK soudim ze se kazi ten ventil.

Jeste mam trochu vuli v pedalu, i kdyz mam plne funkcni samostavy, kdyz dam rucku na jeden zub, tak to brzdi krasne. Nechci pritahovat rucku, ja to delaji nekteri, aby mi z prvniho zubu jela zadni kola smykem. Nevite jak na tu vuli? Zkusit trosku zatocit tahlo za brzdovym pedalem?
miracv

Příspěvek od miracv »

Tak se castecne vyresil problem s brzdami, byla to vyveva, ale jeste musim odvzdusnit cely okruh. Jeste mam podezdreni stale na ten posilovac protoze kdyz mam vypnuty motor a prijdu k nemu cca za 8 hodin a slapnu na brzdu tak tam podlak neni. jeste uvidime. Dam vedet....
Odpovědět