Ŕízení - mírně stáči v závislosti na plynu
-
Pantheria - FK
Ŕízení - mírně stáči v závislosti na plynu
Zdarvím Vás přátelé.
Po mnoha Vašich radách mi zbývá udělat na autě už jen pár věcí. (1,9 combi 1999) Tak prosím o názor na jednu z nich. Po výměně ramen (meyle), a čepů řízení (origo škoda) mi zůstala jedna drobnost. Když mám zašlápnutý plný plyn, auto táhně mírně doleva (jen mírně). když zhodím nohu z plyni a brzdím motorem táhne doprava opět mírně. Čím to může být? Asi to nemá spojitost, ale když zařadím a zvednu předek, otočím kolem tak o 10 stupňů. To jest je tam vůle a to na obou kolech.
Děkuji, Martin
Po mnoha Vašich radách mi zbývá udělat na autě už jen pár věcí. (1,9 combi 1999) Tak prosím o názor na jednu z nich. Po výměně ramen (meyle), a čepů řízení (origo škoda) mi zůstala jedna drobnost. Když mám zašlápnutý plný plyn, auto táhně mírně doleva (jen mírně). když zhodím nohu z plyni a brzdím motorem táhne doprava opět mírně. Čím to může být? Asi to nemá spojitost, ale když zařadím a zvednu předek, otočím kolem tak o 10 stupňů. To jest je tam vůle a to na obou kolech.
Děkuji, Martin
-
Pantheria - FK
Re: Ŕízení - mírně stáči v závislosti na plynu
Nemohlo by to dělat případně ložisko? Vím, že to nezní moc logicky, ale fakt už nevím. Hřidelema to asi taky nebude.?
-
Petan.Boss - FK
Kdyby to bylo ložisko tak bude hučet....
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Zadní silentbloky na ramenu jsi měnil taky?To vypadá na něj
-
Pantheria - FK
tak zadní měněné nejsou. Jakou vidíš spojitost s vlečenou nápravou????
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem zadní silentbloky na ramenu.Tudíž jsem myslel na předním ramenu.Sou tam dva-jeden v něm a druhý nasazený na čepu a přišroubovaný ke kastli.Ten pokud je volný dělá to přesně co popisuješ.Při akceleraci se rameno jakoby vytočí do úředu vlivem tažné síly kola a při decelari na stranu druhou.
-
Pantheria - FK
Jo tak. Ramena jsem měnil komplet, teda i se silentbloky. Kupoval jsem to jako celek.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Stejný problém jsem měl a bylo to pneumatikama. Dal jsem tam jiné a zmizelo to.
Pak mi ještě auto dělalo to, že jsem při dobrďování musel trochu korigovat volantem. Auto prostě těsně před zastavením trochu zatáčelo doprava. Nějak jsem to neřešil, ale zrovna jsem kontroloval sbíhavost a byla 2mm. Normálně nastavuju nulu, tak jsem to stáhnul na nulu a okamžitě to přestalo při brždění tahat na stranu. Není to ale asi úplně vyřešené. Tahat na stranu by to nemělo ať je sbíhavost jaká je. Pravděpodobně mám už unavený některý silent na nápravě.
Pak mi ještě auto dělalo to, že jsem při dobrďování musel trochu korigovat volantem. Auto prostě těsně před zastavením trochu zatáčelo doprava. Nějak jsem to neřešil, ale zrovna jsem kontroloval sbíhavost a byla 2mm. Normálně nastavuju nulu, tak jsem to stáhnul na nulu a okamžitě to přestalo při brždění tahat na stranu. Není to ale asi úplně vyřešené. Tahat na stranu by to nemělo ať je sbíhavost jaká je. Pravděpodobně mám už unavený některý silent na nápravě.