kontrolka dobíjení
-
jajjcy - FK
kontrolka dobíjení
Mám problém prosvěcuje mi slabě kontrolka dobíjení je to vidět v hlavně v noci a když třebas zapnu blinkr tak bliká nebo když zabrzdím tak se jakoby víc rozsvítí,ale ne do plnej inenzity.Nevíte co stím napadá mě kostra,ale nejsem si jistej a hlavně nevím kde to případně hledat.
-
Frank
- Kontaktovat uživatele:
Re: kontrolka dobíjení
Skontroluj dobijení jak dává alternátor zkontroluj jak máš napnutý řemen muže byt vadná dioda
-
jajjcy - FK
Dobíjí to normálně řemen je napnutý a tu diodu to nevím budu to muset ještě zkouknout
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Zkontrolovat hodnotu napětí na výstupu altíku a výstupu pro usměrňovač bílý kablík,mělo by být téměř stejné.
-
Kuladmin
A nebo uz zacinaji byt kratke uhliky. A cim vyssi otacky tim vic sviti? Pokud ano jsou to pravdepodobne uhliky.
-
jajjcy - FK
To sem si nevšiml musím zjistit,ale až za tmy ve dne není znatelné
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Aby žhavila žárovka kontrolky dobíjení,tam podle mně musí být rozdíl alespoň 4-5 V mezi svorkou +B s káblíkem pro relé a potom záleží ,kde je víc,tam by měl být problém.
-
strongm1
Mal som podobny problem - vsetko sa vyriesilo vymenou uhlikov .
-
jajjcy - FK
Adaj se koupit samotný uhlíky nebo to je i s relém a orientační cena?
-
JA20
Ja som mal presne taky isty problem s kontrlokou.Zobral som alternator po repase a menil som každy mesiac.Ažraz večer na dialnici trošičku svietila kontorlka... ked som dal blinker tak bolo vodno,že blika v ritme blinkrov.Ešte som zapol kurenie a vyhrievanie okna a už bolo vydno,že svieti.Cestou domov som to neriešil.A ked somo bol takmer pred domom spustil sa dažd tak som musel dať kurenie na plne a zapnuť i zadne okno a vyhodil som blinker ... a kontorlka chvilku blikala v ritme a zrazu ostala pekne svietit a zhasla. Vypnem motor a kontorlka dobijania ostala svietit a svietilo i mazanie. Tak som sa nasral,že neni možne aby mi odchadzal každy mesiac altik,,ešte dobre že mi ho vždy vymenil za druhy,,
a skontroloval kable čo idu do poistkvej skrinky.riadne pritiahol.Prekontorloval kostru od baterky.Kedže mam afto na LPG mal som na kostriacom kabli ten taky odpojovaci sersam,ten som dal preč a od vtedy mam POKOJ!
-
nero8
uhlíky se dají koupit samostatně. Jeden stojí 11 kč měnil sem je ,protože mi začalo problikávat dobíjení a to hlavně v době když jsem řadil nahoru (když poklesli otáčky při řazení) Zajímavé bylo, že při volnoběhu to dobíjelo, ale při zvýšení otáček ne. Zjistil jsem zapečenou pružinku u uhlíku a upálený drátek od uhlíku.Už tojede.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ometené uhlíky, nebo poškozený kroužek na rotoru se projevuje právě v otáčkách. Pružina už umetené uhlíky nedokáže ve větších otáčkách udržet v kontaktu s kroužkem.
jaké jsou přívodní piny pro kontrolku dobíjení nebo jestli nejaký kablík vede z pojistkovky?
Cerny konektor, zeleny drat c. 6. Pres pojistkovku to nevede...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
a na nem se objeví napětí při dobíjení nebo naopak?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká kontrolky tak je přímo vedená od altíku na palubní desku do svislého konektoru v plošňáku vedle tachometru.Napájení(+)na tuto kontolku je spojen s ostatníma.Od altíku se vede takzvaně mínus,dokud se alternátor netočí po roztočení altíku proudem nabudí altík a ten začne dávat do relé napětí a tím zhasne kontrolka ,jelikož má z obou stran (+).
Presne. Takze pokud nabiji +, pokud ne -. POZOR! S odpojenou pristrojovkou dava porad minus, protoze se altik pres zarovku nenabudi (je odpojena) a nenabiji.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
PROSIM O RADU
Nechcem aby ma osmekli v nejakom servise.
Dnes som v poriadku z cesty z prace zaparkoval svoju Feldicku. Hned na to som sa rozhodol ze si zbehnem na postu. Otvorim auto sadnem a ani som nedal klucik do zapalovania a svietila mi kontrolka dobijania. Vopchal som do spinacky klucik a nastartoval som. Motor mal zrazu zvuk ako ked vam smykaju kolesa na drsnom lade. Pozrel som pod kapotu a islo to od alternatora. Po chvilke zacal aj smrdiet. Nechapem preco mi svieti kontrolka dobijania a prepinac LPG (kedze mam auto na plyn) ked nemam ani klucik v zapalovani. Tiez by som chcel vediet ci dojdem s tymto do najblizsieho servisu tak aby som cestou nevyhorel.Vopred VELMI PEKNE DAKUJEM za odpoved
richard.vanatka@gmail.com
Nechcem aby ma osmekli v nejakom servise.
Dnes som v poriadku z cesty z prace zaparkoval svoju Feldicku. Hned na to som sa rozhodol ze si zbehnem na postu. Otvorim auto sadnem a ani som nedal klucik do zapalovania a svietila mi kontrolka dobijania. Vopchal som do spinacky klucik a nastartoval som. Motor mal zrazu zvuk ako ked vam smykaju kolesa na drsnom lade. Pozrel som pod kapotu a islo to od alternatora. Po chvilke zacal aj smrdiet. Nechapem preco mi svieti kontrolka dobijania a prepinac LPG (kedze mam auto na plyn) ked nemam ani klucik v zapalovani. Tiez by som chcel vediet ci dojdem s tymto do najblizsieho servisu tak aby som cestou nevyhorel.Vopred VELMI PEKNE DAKUJEM za odpoved
richard.vanatka@gmail.com