Výměna zadních paken - co připravit?
-
borlan - FK
Výměna zadních paken - co připravit?
Mám 98 1.3mpi kombi. Chystám se vyměnit preventivně zadní pakny. Ale ještě jsem do toho od koupi auta nelezl, tak si nedělám iluze jak to tam vypadá. Matně si pamatuju u Fáčka, že jsem po rozdělání běžel do krámu pro nějaký zrezlý pružinky, závlačky apod. Ale už je to dlouho a moc si nepamatuju. Co si mám teda pro jistotu kromě těch paken připravit (špatný prasátka bych event. řešil až další montáží, kdyby opravdu tekly, tak bych to vše nechal na jindy a připravil se)? Co tam je za drobnosti co můžou bejt sežraný? Kdyby měl někdo názorný foto se sundaným bubnem, tak by se hodilo. Dík předem.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna zadních paken - co připravit?
Já měl vždy jen problém s těma přítlačnejma pružinkama co ti drží pakny na štítu,ta zajišťovací podložka byla vyrezlá,tak jsme to dával nový.Měl jsem někde fotku rozdělaných brzd,ale už nevím kde
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Musis sundat krytku kola tam zavlacku ktera by se ti mohla rozlomit pak matici lozisko se ti vykutali tak pozor - pozor taky az to budes vracet aby nebylo malo nebo moc utazeny !! Pak uz uvnitr jsou ty pruzinky s plisky co zajistuji pakny ke stitu a pak tam jsou i 4 pruzinky. A pokud tam jsou jeste i origo ,, prasatka ,, tak stejne s nejvetsi pravdepodobnosti potecou tak byt tebou koupim to hned a vymenim. Ty pruzinky se snad prodavaji jako cela sada vcetne tech co drzi to oblozeni ke stitu.
Nebo to nejdriv jen rozeber omrkni a pak nakoupis vse co je treba. Neni to zas tak hrozna prace.
Nebo to nejdriv jen rozeber omrkni a pak nakoupis vse co je treba. Neni to zas tak hrozna prace.
-
Adler - FK
Nový dotaz
Nechci zakládat nové téma kvůli dvěma malým dotazům tak to dám sem...
Pánové chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenost s jednou fičurou a to sice tou že pokud se prý do paken udělají buď příčné nebo šikmé zářezy tak se prý zlepší účinnost zadních brzd. (Nevím, nezkoušel jsem jen se ptám tak prosím nekamenovat
)
A jako druhý dotaz...
Mažete klínek samostavu nebo jej nechávate suchý? Někdo říká mazat a druhý zase nemazat aby se dobře zaseknul. Já tedy mažu všechny styčné plochy samostavu (rozpěrku a pružiny) a vše je v cajku.
Nechci zakládat nové téma kvůli dvěma malým dotazům tak to dám sem...
Pánové chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenost s jednou fičurou a to sice tou že pokud se prý do paken udělají buď příčné nebo šikmé zářezy tak se prý zlepší účinnost zadních brzd. (Nevím, nezkoušel jsem jen se ptám tak prosím nekamenovat
A jako druhý dotaz...
Mažete klínek samostavu nebo jej nechávate suchý? Někdo říká mazat a druhý zase nemazat aby se dobře zaseknul. Já tedy mažu všechny styčné plochy samostavu (rozpěrku a pružiny) a vše je v cajku.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Vše co se týče zadních brzd mažu buď keramickou nebo měděnou pastou.Nikdy žádný problém.A že jich sakra už bylo.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nařezávaly se brzdový destičk, když ještě byly azbestový, předek pak přestal pískat. V nařezání paken smysl nevidím, vždyť skoro nebrzdí. Spíše vydím mnohem zlepšený brzdný účinek v odstranění omezovacích ventilků brzdového válce u krátké feldy a přestavení zátěžáku na plně naloženo u combi.