predtim nez jsem sundal zadni svetla vse fungovalo....mozna je to nejaka banalita ale dik za tipy a rady
nejdou blinkry pres lucas
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
nejdou blinkry pres lucas
viz muj problem v nadpisu..nevite cim to muze byt? vystrazny (vsechny 4 blinkry) fungujou a blikaj jak maj..ale kdyz chcu smerove (bud leve nebo prave) pres lucas tak nic... lakoval jsem ted auto a mel jsem sundane zadni svetla (vcetne osazani na zarovky) a parkrat jsem auto premistoval takze jsem mozna na chvili roznul svetla a seslapl brzdu...lucas jinak funguje (svetelna houkacka a dalky)... newim jestli je to pojistkou prtz vsechny ostatni svetla jinak funguji a smerovky maj myslim sdruzenou pojistku s brzdama nebo hl. svetlama coz vsechno funguje...
predtim nez jsem sundal zadni svetla vse fungovalo....mozna je to nejaka banalita ale dik za tipy a rady
méně znamená někdy více...

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: nejdou blinkry pres lucas
Pojistka.
Výstražný jsou na jinou pojistku než blinkry. Stalo se mi to cca před 14 dny také.
Výstražný jsou na jinou pojistku než blinkry. Stalo se mi to cca před 14 dny také.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
ok myslel jsem si to ale na to ze mam 2 knizky jsem ani v jedny nenasel jakou pozici maj a prave ze ostatni vse fungovalo tak mi to prislo divny..nevis nahodou pod jakou jsou pozici? jinak jdu hledat dal 

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
směrový světla by měla být pojistka č.21 + zadní světlomety
varovný a brzdový jsou na pojistce č.14
barva modrá 15 A.
nebo se podělal lukas .
varovný a brzdový jsou na pojistce č.14
barva modrá 15 A.
nebo se podělal lukas .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Macman
- Kontaktovat uživatele:
jo dik ted jsem to prave zjistil v garazi ze 21 je pojitka od smerovych..couvaci svetla mi jdou blinkry ne i kdyz jsem pojistku vymenil
problem pokracuje...
problem pokracuje...

- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě došlo k poškození přepínače, vypadá to, že se vevnitř vyhřály kontakty, jedině výměna, neoriginál stojí asi 300.-Kč.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

- Macman
- Kontaktovat uživatele:
tim me nestraste
ja porad cekam ze se mi nekde povolila kostra 

na lucas bych to neviděl. Tam jsou kontakty festovní, viz: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 30&t=13630
A přes lucas nesvítí i přední? Možná si jenom nezapojil konektory v zadních světlech. Taky se mi to stalo.
A přes lucas nesvítí i přední? Možná si jenom nezapojil konektory v zadních světlech. Taky se mi to stalo.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
hydrant: nn nesvitilo to vubec a vubec nic nedelalo jako bys cvakal packou na prazdno ...(jak jsem psal vys - kdyz jsem zapnul vystrazne svetla tak vsechno fungovalo)
jinak problem je uz vyresen nejak jsem to ropohyboval zpusobem ze jsem zapnul vystrazny a do toho cvakal lucasem a pak se to zas rozblikalo a funguje to...
ale je to divny proc to neslo..ma na to vliv relatko?
jinak problem je uz vyresen nejak jsem to ropohyboval zpusobem ze jsem zapnul vystrazny a do toho cvakal lucasem a pak se to zas rozblikalo a funguje to...
ale je to divny proc to neslo..ma na to vliv relatko?

podle schemat, jde napětí při nesepnutém spínači varovných z pojistky 21 přes relátko na přepínač (lucas), při sepnutém spínači varovných jde napětí na relátko z pojistky 14 a pak přes kontakty spínače varovných světel na blinkry. Problém bych viděl ne v lucasu ale ve spínači varovných světel nebo někde okolo. Relátko jsem měl rozebrané a činnost je popsána tady:
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ch#p194414
Nabízí se ještě možnost většího přechodového odporu na konektorech ... viz topic - pokud je odpor mezi 49a a zemí ... atd.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ch#p194414
Nabízí se ještě možnost většího přechodového odporu na konektorech ... viz topic - pokud je odpor mezi 49a a zemí ... atd.