Lambda stale bohata.

se sporákem místo motoru :D
Teea - FK

Lambda stale bohata.

Příspěvek od Teea - FK »

Ahoj.

O vikendu jsem cistil klapku a delal zakladni nastaveni. Byla pekne zasrana a uz to moc nechtelo drzet volnobeh na LPG po vycisteni OK :) Ale pri jednom jsem koukl na wag a zjistzil ze lambda je stale na hodnote 1,06 jak na benzin tak na plyn. CO ze je porad bohata :(
Pred cca 20tis kilometry to fungovalo normalne.
Predpokladam ze je jednotka v nejakem rezimu kdy lambdu ignoruje po zblbnuti z plynu. Da se udelat nejake zakladni nastaveni tak jak pro klapku i pro lambdu ?

Merit na primo jestli lambda ukazuje jsem jeste jaksi nemel cas asi v nedeli.

M.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Lambda stale bohata.

Příspěvek od Ivarek »

No to je divný....mám taky LPG a lambda normálně maká.
Je ta lambda resp regulace zapsaná v chybách?
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Prave ze v chybach neni o lambde nic.

Budu to muset zmerit abych byl chytrejsi.

M.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tak beru zpět vše co jsem napsal...dneska jsem čistil klapku tak jsem schválně koukal na lambdu a je to opravdu tak že v momentě přepnutí na plyn přestane měřit.Nikdy jsem si toho nevšiml ale je to tak.
Nicméně bych to neřešil.Lambda je funkční,auto jede,na benzín to měří,plynu to nevadí tak co.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jáí to mám taky tak a je to tím že je při přepnutí na plyn se sepne relé který rozepne signál z lambdy kterej pro lpg nepotřebuješ a pro benzín v tu chvíli taky ne takže se přes relé vypne.to relé ti tam dali když tam montovali lpg.stačí když se podíváš na schémata elektriky k plynu a pochopíš že to je tak u skoro každýho systému. ;) třeba tady se toho dočteš spoustu www.elpege.cz ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No právě že ne...elektriku jsem si na tom plynu dělal sám a mám tam jen relata který odpojujou vstřiky a pal. pumpu.Lambda je stále zapojená.Můžu dát klidně i origo schémata.
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

No jo takhle mi to taky fungovalo ale mi to ted stale visi i kdyz auto jede na benal. No nic du se podivat na schema elpigasu Mozna jen ze to relatko slo do haje.

M.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

v tom případě pokud i po přepnutí na benzín je singál z lambdy stále vypnutej tak odešlo to relátko co jí vypíná.a nebo je lambda v háji.nic víc bych nehledal.nebo ještě možná kabeláž ale to málo kdy.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Tak vyreseno asi mi nejak blbne WAG byl jsem u kamose v servisu na supervagu a tam lambda krasne kdesli a knmita jako za mlada.
Jeste to jednou odskousim na te me 3kove verzi jestli se treba neco samo nezpravilo ale vypada to ze je po problemu respektive ani zadny nebyl.

DIky vsem za podnety a nazory.

M.
Rob

Příspěvek od Rob »

Ahoj, mám opačnej problém. Protože mi odešly už 3 lambdy a mám teď novou čtvrtou, jsem malinko nervózní ;-) . Na benzín lambda reguluje tak jak má, pravidelně, cca v rozmezí 0,14 -0,84. Bez problému. Ovšem po přepnutí na LPG na rozdíl od většiny co zde popisujete, stále dle VAG Com IHR 304.0 měří a reguluje. S tím rozdílem od benzínu, že křivka lítá cca o 33 - 50 % rychleji a v rozmezí 0,00 - 0,94 . Protože teď sleduju vše jak ostříž a jsem dost nervózní z toho, že by se měla i čtvrtá lambda poroučet, jsem z toho trochu nejistý. Navíc při instalaci nové lambdy jsem přišel na to, že u svorkovnice která vede z lambdy do ŘJ, byl ulomený (možná záměrně přestřižený) žlutý drát, který u lambdy navazuje na šedý (dle mého mínusový pól). Dráty jsem sletoval, vše zatím funguje normálně až na výše popsanou abnormalitu. Nemůže to spolu nějak souviset? Díky...
Odpovědět