zásuvka tažného zařízení

karoserie, narazniky, skla atd.
pavel01

zásuvka tažného zařízení

Příspěvek od pavel01 »

Mám pokaždé problém se zásuvkou tažného zařízení jelikož je nízko tak jakmile naložim feldu kombika tak jenom někde malinko chytnu a zásuvka upadne nemáte někdo na to nějaký vynález něják upravené?? opravdu mě to nebaví to měnit.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: zásuvka tažného zařízení

Příspěvek od Kuladmin »

A mas jen nizko zasuvku nebo cele auto? Pokud cele tak si zkontroluj zda mas ok horni misky tlumicu na zadku zda pruziny uz nelezi az na karoserii - musi jit mezi misky a karoserii strcit prsty - tim ziskas 2-3cm a pak muzes dat dozadu pruziny z facka pickupu a hned budes mit zadek zas o par cisel vys. Nebo hold predelat jinam tu zastrcku nekam vys na naraznik ovsem jak to bude vypadat to uz si netroufam rict. Treba tak ze vezmes kus plechu huld museji byt i delsi draty ten plech ohnes do ucka a az na nej pridelas tu zasuvku.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No taky mám zásuvku celkem naprd...už sem taky dvakrát štrejchnul.Jednou sem couvnul na krapet vyšší obrubníček a podruhý když jsem přejížděl přes takovou nerovnost.Ale fakt je že v obou případech jsem měl auto nafrklý takže prdel seděla dole.
pavel01

Příspěvek od pavel01 »

tak jsem zkusil mezi misku a karoserii strčit prsty a prsty jsem tam strčil bez problému. A auto si myslim že mi nesedí ale vyfotil jsem to aby jste posoudily a vyfotil jsem mé tažné zařízení. Nevim jak udělat aby ta zásuvka byla funkční a uchráněna proti uražení http://bradik.webgarden.cz/galerie
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Řekl bych že ten zadek musíš hodně tahat po zemi když už máš i tažné odřené...Nesedí to na zemi když to naložíš a ještě zapřihneš vozejk?Jinak já bych asi dal zásuvku na nárazník a nebo ji udělal sklopnou jak je na octě...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Hmm i kdyz premistis elektriku tak zachvilku nekde utrhnes/ohnes drzak samotny koule jestli jezdis dost nalozenej apod skusil bych uvazovat o tech pruzinach z pickupu. Ty by meli byt vyssi a snad i dostatecne tvrdy aby si to nalozeny zas nesedlo k zemi.
pavel01

Příspěvek od pavel01 »

a jsou stejný tedy myslim provedením jestli tam normálně půjdou a jestli něco budu muset upravovat a to bych musel vyměnit i tlumiče ???
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Pružiny ti budou pasovat bez úprav.Tlumiče měnit nemusíš pokud sou ok...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Felda když má zadní odpružení v normálním stavu, tak se vršek kola neschovává do blatníku. Neboli, když koukneš z boku na kolo, tak mezi vrškem pneumatiky a lemem blatníku je ještě tak 1-2cm luft.

Mám kombíka a tažným taky každou chvíli za něco škubnu. Například na přívozech na Lipně je to jistota. Mám ale tažné origoš škodovácké s vyjímatelným hákem. Ten držák háku je níž než zásuvka, tak rvu masivním železem.
Jestli máš nejníž zásuvku, tak tam přivař kolem ní nějakou pořádnou ochranu.
pavel01

Příspěvek od pavel01 »

Tak mezeru mezi horní částí kola a lemem blatníku mám tak by to mělo být ok zkusim tam něco navařit.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Taky jsem zjistil podobný problém. Ale neděje se to při jízdě, jen při parkování k obrubníku. Zásuvka je níž (nesmyslně) než ten držák pro kouli a je na takovým tenkým plechu. Vozejk beru zatím hodně zřídka, resp. jsem užil dvakrát. Musel jsem plech rukou narovnat aby dosáhl kabel. Teď si na to dávám majzla, ale omezuje to - kolikrát nemůžu při parkování dorazit kolama až k obrubníku, musím vylízt z auta, v pokleku zkontrolovat a podle situace ještě případně cuknout. Ale stejně to mám zase ohnutý - holt nejsem důslednej...např. při otáčení na úzké ulici když vyjíždím ráno do práce, tam asi občas zadkem v rychlosti přicuknu k obrubě víc než je zdrávo. Chtělo by to fakt asi nějak posunout, nebo masivní chránič...ale to je ve hvězdách kdy se já k něčemu dokopu... 8-)
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Já jí při parkování taky vždycky zarval do hlíny a ohnul. Tak ten slabej plech jsem odříznul ,zevnitř jsem navařil 3 plech(asi 4x6cm) s navařenou matkou M10 (matka těsně nad tažnym).Potom z 3 plechu vyrobyt takovou šíšu(na jedný straně průměr zásuvky - na druhý straně průměr asi 4cm díra 10mm,středy děr od sebe asi 14cm)
Zásuvku přišroubovat na tu šíšu, ty dva plechy jsou o sebe opřený ,sešroubovaný šroubem M10x80,pod hlavou šroubu je silná pružina z vejfuku. Zásuvka se dá vyklopit nahoru, je opřená v mezeře mezi tažnym a výztuhou nad tažnym, pružina má dostatečnou sílu aby zásuvka nedrnčela a vyklopená dolu se nepohybovala ale musí bejt ještě stlačitelná aby se zásuvka svojí hloubkou při sklápění vyhnula tažnýmu.
Jsou to už asi 4 roky takže jsou rozměry od oka, a i tak to bylo při výrobě přiměřeně-přiměřeně.Foto zkusim dodat.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Country píše: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dovolil sem si to upravit, aby se to zobrazovalo :-)
Obrázek
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Country - ahá, takhle jsi to myslel. Z popisu jsem nebyl moc moudrý, foto skvěle vyřešilo. Dík za námět. Já původně myslel, že máš samosklopné když se opřeš o obrubník, jakože se to bez poškození poddá a pak se to samo zase vrátí. Tak jak to máš to není špatné...já budu hledat řešení bez vaření. Zatím teda věřím, že bude k nalezení... 8-)
Odpovědět