Subwoofer do palubky?

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

Subwoofer do palubky?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím ;)

Pořád řeším problém se subwooferem-kam ho umístit? Mám feldu rv 1996 PICKUP,jenže subwoofer nemůžu dát na korbu,protože by se mi pak už nevlezl materiál :(
Tak sem pořád koumal koumal a nakonec mě napadla jedna věc...
Když otevřete přihrádku u spolujezdce, vytáhnete ten šuplík,tak je tam rovný,celkem tvrdý plast akorát na 20cm repro :) Myslíte, že by se tam woofer hodil ?
Nechci žádný velký výkon, jenom doplnit ty hrozně hrající 13cm doory, zapojený to bude přímo do rádia....

Máte někdo s tímto osazením zkušenost?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer do palubky?

Příspěvek od RAIMMI »

a není lepší upravit kapsy a sdát tam lepší kompa? Budeš mít pěkný zvuk... nevím SW v palubce jsem viděl ale to chce všechno vytlumit a aby to bylo pěkný tak pohrát si z laminátem... a furt to podle mě nebude ono... stačí kvalitní 16cm kompa a hotovo...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...vaříš z vody :!: ...tam není vhodné místo pro SW...a napájet ho z rádia... :roll: ...takový nápad už tu někde je... :roll:

...přitlač na prkenici a pořiď si aktivní SW...

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Já bych nějaký subwoofer narval pod rádio. Udělat si něco na míru. ...
Obrázek
Bez středového panelu je tam místa dost.
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

kamrád měl basáky přímo za sedačkama v oplu combo,ale bylo tam docela dost místa,tak bych to skusil narvat za sedačky...pokud nejseš zrovna dlouhán /pardon/ tak by se tam mohla nějaká menší bedýnka vlést...
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

SW jedině k nohám spolujezdce... Taky jsem to tak chtěl udělat, už tady někde téma je, tak pohledej... Bohužel... U Felicie je na přístrovojce pojistková skříň, takže ani tam by se nic nevlezlo... A pod rádio se ti nic nevleze... Čili... Přední část auta musíš vynechat...
smazany clen - FK

Stony: bohužel mám středový panel a hodně ho využívám,takže o něj nechci přijít :(
Radeggast: já myslím přímo nad tu pojistkovou skříň :) Problém by byl akorát s tím vytlumením :(
Goofy: No pokud sem to pochopil správně,tak udělat díru do té přepážky a osadit ho tam ? Jenže zase mi to sebere místo na korbě a navíc by se lehce poničil :(
fancarhifi: myslel sem to tak ,že mám výstup z rádia přímo na subwoofer.. je to GT řada od SONY... nechci tam zbytečně dávat zesilovač, když to stejně nepůjde moc nahlas:)
Nechce se mi dávat tolik za aktiv :) Stejně kdybych to dal na max, tak mi to rozsype všechnu korozi a zbyde mi jenom skříň :D
Ale díky všem za rady :)
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

to jsi mě asi špatně pochopil,myslel jsem nacpat ho za sedačky,třeba spolujezdcovu...ne do plechu...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...takže naposled...máš tam sice výstup pro SW, ale je tam NF signál...takže bez zesilovače je to k ničemu...jediný řešení vidím v tom, že si koupíš nějaký levnější zesilovač (mám Jensen za 1800,-) k němu nějaký středobas 20cm.Vyrobíš mu plochou ozvučnici s BR, kterou strčíš pod sedák.Jiná řešení nehledej...bude to stát za....
Radeggast - FK

Otázka je, jestli bys chtěl nechat zachovat ten "poklop", kterým otevíráš přihrádku...
Pokud ne, tak si myslím, že by to i šlo... Jenomže... Reprák by byl strašně na očích... Dostal bys ale víc objemu a mohl by jsi tam dát nějakej větší...
Pokud ano, tak by to bylo problém... Ten vytahovací kastlík je docela malej... Tam bys získal malej objem a zároveň bys musel dát malej SW...

Čili... Nejjednoduší bude co psal raimmi... Pořádný 16tky + vytlumit dveře a je to... ;)
Nebo co psal Fancar s tou bednou pod sedák...

BTW... Existují aktivní SW od Blaupunkt, ke kterým nepotřebuješ zesilovač a jsou malý přímo pod sedačku... To jenom, kdyby se ti s tím nechtělo piplat... :D
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tady je modul...takže jen box a basy jsou na světě...

http://www.rapid-autohifi.com/store/goo ... oferu.html

a třeba...

http://www.eshop-rychle.cz/www-fancarhi ... ia-PR250CH

...kličkování je zbytečné...
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

já jsem měl taky jeden čas pickupa a měl jsem tam aktivní tubu za sedačkama aniž by to bylo na úkor místa ale byl to favorit tak snad je na tom felda s místem stejně...
Peterecek - FK

Příspěvek od Peterecek - FK »

do palubky to radši nedávej :D .. jinak pokud tam není místo, tak myslím že je to jednoduše a bohužel smůla ... Každé basáky musí (nebo by měly) mít vypočítané objemy svých ozvučnic, takže to máme první věc, která by neseděla, další věc (dřevo x plasty na palubce), 3. věc, umístění zesilovače, čtvrtá věc celková cena - nevím jestli by se ti vyplatilo investovat okolo dvou tisíc korun za téměř žádné basy. Raději bych poslechl názor někoho nademnou, tedy koupi nějakých slušných komponentních reproduktorů, třeba 165 mm v průměru (když jsi u těch úprav, tak můžeš upravit doorboardy), a myslím si, že takové reproduktory mohou hrát pěkně. Jinak jsem ještě viděl aktivní subwoofery pod sedačku od Sencoru, ale takovou věc bych si nikdy nekoupil :) Záleží na tom, čemu říkáš basy, jestli chceš aby to doplnilo škrčící repráky při nějakém beatu nebo zabasování, anebo chceš aby to roztřepalo auto, tlačilo to do uší a basovalo to jako prase :) já jsem pro tu druhou variantu
smazany clen - FK

Vanplus: a který ?:) nějaká rada?:)
Radeggast - FK

Tak si to změř a uvidíš sám... ;)

Ještě by šla udělat nějaká mega bedna (úzká) za sedačky... :D
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

byla to tuba od dexonu a ačkoliv jsem nikdy nic pořádnýho od týhle firmy neviděl,tentokrát musím říct že hrála hodně dobře,byla to isobarická ozvučnice typu bandpass tušim že 100w rms ale mohu potvrdit že výkon odpovídal páč to dokázalo slušně zatřást autem :D :D mám jí pořád můžu sem hodit foto v neděli...jedinej nápis je na boku dexon a na koncáku SAW 1090,jedině se zeptat v dexonu,na stránkách nemůžu žádnou tubu najít....
Odpovědět