Jsem z toho vážně na prášky, poraďte prosím
Tlakování - Záhada hlavolamu, prosím URGENTNĚ!
-
Nonamed - FK
Tlakování - Záhada hlavolamu, prosím URGENTNĚ!
Dneska jsem jel po dálnici Liberec - MB. Kousek před sjezdem se mi zdálo, že auto nějak přerušovaně ztrácí výkon. nijak jsem ho nehnal, jel jsem asi 120. Hned za sjezdem jsem zastavil na parkovišti, kontrolka mazání nesvítila, teplota vody v normálu. Ale motor nějak podivně klepal. Tak jsem otevřel kapotu a v tu ránu u těsnění krytu ventilů odfouklo dost velký množství olejový mlhy, takže tam asi byl přetlak. Otázkou je, kde se tam sakra vzal a co může být špatně? Nechal jsem to pár minut vychladnout a pak už to jelo snad normálně, i když mi stále motor přišel trochu slabší než obvykle...
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlakování - Záhada hlavolamu, prosím URGENTNĚ!
skus pozriet odvetravanie klukovej skrine,teda tu hadicu,ci nie je upchata a preto ti to tlakovalo...inac neviem co to moze byt 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše kolega. Když se motor tlakuje, tak musí být ucpaný odlučovač oleje za motorem, nebo hadice od něj do sacího potrubí.
Další možnost je ta, že motor fouká pod písty tak masivně, že už to odvětrání nepobere. Tomu ale moc nevěřím.
Další možnost je ta, že motor fouká pod písty tak masivně, že už to odvětrání nepobere. Tomu ale moc nevěřím.
-
Nonamed - FK
tak to bylo asi tou hadicí, musel jsem ji prošťouchnout
A zítra koupím novou a hodím tam vyčištěnej odlučovač z druhýho motoru...
Antarfus: nepřijde mi, že by to tak fučelo pod pístama zničho nic.. a z odvětrání jde jen vzduch, ne spaliny, olej nesmrdí benzínem... takže se fakt jen ucpala ta hadice a fouklo to pod těsnením krytu vačky...
Antarfus: nepřijde mi, že by to tak fučelo pod pístama zničho nic.. a z odvětrání jde jen vzduch, ne spaliny, olej nesmrdí benzínem... takže se fakt jen ucpala ta hadice a fouklo to pod těsnením krytu vačky...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Příčinu jsi našel, tak není co víc bádat. Při ucpané hadici se to tlakovat nutně muselo. Buď rád, že ti to nevyfouklo některé gufero. Stejně to raději překoukni, jestli ti na kolem klikovky, nebo vačky nezačal téct olej.