Vysoké HC na motore
-
MichalBe - FK
Vysoké HC na motore
Dnes som bol na EK a namerali mi vysoké HC na volnobehu.Technik povedal že motor mám v poriadku až na tu hodnotu HC.
Hodnotu som mal 97 a dovolené max je 100.Normalne to má vraj vykazovať okolo 50 -60.Nemohol by to byť KAT?
EK som ale prešiel.
Hodnotu som mal 97 a dovolené max je 100.Normalne to má vraj vykazovať okolo 50 -60.Nemohol by to byť KAT?
EK som ale prešiel.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoké HC na motore
Nějaké podrobné informace o hodnotách CO a HC jsem již několikrát hledal, ale bez úspěchu.
Vím jaké hodnoty má motor mít a mám i zapsané naměřené hodnoty z mnoha motorů, ale pořád nevím co přesně ovlivňuje HC a co CO. Případně jak se projevuje větší spotřeba oleje a pod.
Vím jaké hodnoty má motor mít a mám i zapsané naměřené hodnoty z mnoha motorů, ale pořád nevím co přesně ovlivňuje HC a co CO. Případně jak se projevuje větší spotřeba oleje a pod.
-
smazany clen - FK
Bohatost směsi ovlivňuje obsah CO a spalování oleje způsobuje zvýšený obsah HC.Katalyzátor je schopen toto spalovat,ale dlouhodobě mu to nesvědčí.Pokud by to bylo opotřebeným katalyzátorem,tak předpokládám,že by stoupl i obsah CO.
Něco k tématu třeba tady:
http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=10328
Něco k tématu třeba tady:
http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=10328
-
MichalBe - FK
Povedal mi že lambda je v poriadku.Ani spotreba mi nevybehla.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když je v háji lambda, tak jsou hodnoty brutálně překročené. CO je klidně 6 (normální je 0,0x).
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ti řízení směsi funguje jak má.
HC máš cca dvojnásobné, než je normální. Tedy nijak extra velká odchylka i když už je na hranici limitu. Asi v tom bude mít prsty kalalizátor. Nebyl zahřátý, nebo je zanesený (krátké jízdy), nebo už nefunguje jak má.
HC máš cca dvojnásobné, než je normální. Tedy nijak extra velká odchylka i když už je na hranici limitu. Asi v tom bude mít prsty kalalizátor. Nebyl zahřátý, nebo je zanesený (krátké jízdy), nebo už nefunguje jak má.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
otazka pomimo...co sa stane,ak vyberiem kat a vytrepem z neho tu vnutro???alebo proste tam navarim trubku a nebudem ho pouzivat?
...spotreba a vykon a v neposlednom rade aj hluk,tieto veci ma zaujimaju
...spotreba a vykon a v neposlednom rade aj hluk,tieto veci ma zaujimaju
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
emisna a TK je samozrejmost...popripade zozeniem z nejakej buracky KAT,ale co keby som jazdil bezneho...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem byl na emisích a TK s manželky 1.6kou.
Naměřeno:
CO 0,01 0,00
HC 94 78
Proti minulé kontrole je to značné zlepšení CO a znatelné zhoršení HC. Minulá kontrola byla krátce po výměně lambdasondy.
Technik moc neměl čas to se mnou rozebírat, ale podle CO se prý pozná jak funguje řízení směsi a na HC se odrážejí věci jako spotřeba oleje a pod.
Manželka jezdí s feldou jenom velice krátké štreky po městě a motor jí bere 0,3 litru oleje na tisíc kilometrů. Technik potvrdil, že to mizerné HC bude pravděpodobně důsledek zaneseného katalizátoru díky krátkým jízdám a spalování oleje.
Naměřeno:
CO 0,01 0,00
HC 94 78
Proti minulé kontrole je to značné zlepšení CO a znatelné zhoršení HC. Minulá kontrola byla krátce po výměně lambdasondy.
Technik moc neměl čas to se mnou rozebírat, ale podle CO se prý pozná jak funguje řízení směsi a na HC se odrážejí věci jako spotřeba oleje a pod.
Manželka jezdí s feldou jenom velice krátké štreky po městě a motor jí bere 0,3 litru oleje na tisíc kilometrů. Technik potvrdil, že to mizerné HC bude pravděpodobně důsledek zaneseného katalizátoru díky krátkým jízdám a spalování oleje.
-
tgfh - FK
A jaký olej tam liješ?
Taky by mě zajímaly hodnoty bez katu, údajně to Felda splní na hraně, jak jsem tady někde četl, je to asi tak nastavené aby prošly auta i bez katu, takové trabanty apod. proto zřejmě na hraně.
Jinak to s tím CO máš pravdu, když je špatná lambda, jednotka tam tlačí 2x více benzínu a tedy bude vznikat více CO.
Taky by mě zajímaly hodnoty bez katu, údajně to Felda splní na hraně, jak jsem tady někde četl, je to asi tak nastavené aby prošly auta i bez katu, takové trabanty apod. proto zřejmě na hraně.
Jinak to s tím CO máš pravdu, když je špatná lambda, jednotka tam tlačí 2x více benzínu a tedy bude vznikat více CO.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Auto s řízeným palivovým systémem má úplně jiné limity než auto s karburátorem.
Taky mi někdo říkal, že auta s EURO 1 a 2 projdou i bez katalizátoru, za předpokladu že motor pracuje jak má.
Olej tam dávám Cinol 10w-40.
Taky mi někdo říkal, že auta s EURO 1 a 2 projdou i bez katalizátoru, za předpokladu že motor pracuje jak má.
Olej tam dávám Cinol 10w-40.
-
tgfh - FK
A myslíš, že by jsi tomu nepomohl, kdyby jsi tam nalil 15W? Vždyť tam za 15 000 km proliješ 4,5 litrů oleje. Není to zase tak moc, ale víc než 500kč by jsi ušetřil.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Olej měním každý rok. Manželka najede tak 5-6k km. Za tu dobu doleju tak litr a půl.
Jezdí krátké štreky, nejraději bych tam dal nějaký levný 5w-40
Cinol 10W-40 stojí 80Kč litr. Bych tam musel dávat M7AD, abych ještě něco ušetřil.
Jezdí krátké štreky, nejraději bych tam dal nějaký levný 5w-40
Cinol 10W-40 stojí 80Kč litr. Bych tam musel dávat M7AD, abych ještě něco ušetřil.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Po dvou letech opět emise a technická. Naměřené hodnoty na výše zmiňovaném autě opět o fous horší. HC už lezlo přes limit. Skákalo to 80-120. Technik mi doporučil výměnu svíček, že to udělá dost. Je fakt, že svíčky jsou tam kdo ví jak staré. Auto máme čtyři roky a ještě jsem je neměnil. CO je stále 0,0x. Regulace směsi tedy funguje jak má.
Hledal jsem informace o faktorech které ovlivňují HC. Jedná se hlavně o stav zapalovací soustavy, kompresi motoru a spalování oleje. S kompresí a konzumací oleje moc nenadělám, tak zkusím svíčky.
Hledal jsem informace o faktorech které ovlivňují HC. Jedná se hlavně o stav zapalovací soustavy, kompresi motoru a spalování oleje. S kompresí a konzumací oleje moc nenadělám, tak zkusím svíčky.