Tuk na vodítka
-
PauloD
Tuk na vodítka
Čau.
Můžu použít na vodítka, která jsou na třmenu obyč. vazelinu? Nebo tam mám raději nechat tu starou, která je ještě originál? Vím, že podle chytré knihy tam má být nějaká spešl, aby asi nerozežrala tu prachovku.
Díky za každou radu.
Můžu použít na vodítka, která jsou na třmenu obyč. vazelinu? Nebo tam mám raději nechat tu starou, která je ještě originál? Vím, že podle chytré knihy tam má být nějaká spešl, aby asi nerozežrala tu prachovku.
Díky za každou radu.
-
Abdul - FK
Re: Tuk na vodítka
Ak nemáš nejakú špeciálnu masť, tak to namasti grafitom prípadne grafitovou vazelínou. Obyčajný tuk sa vyhreje, ale grafit tam zostane.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
čo sú to za blbosti ? samozrejme že tam ide silikonová vazelína čo nezožiera gumu , po grafitke sú po zime preč celé manžety . ten tuk vyrába firma ate http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/Foto/Fu ... _pasta.JPG
To je zajímavé,grafitků mažeme vodící čepy už pár let a ještě sem neviděl že by za rok zežrala manžety 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Toto je vazelina na mazání pístků a ne vodících čepů.Čepy mazat grafitkou a nebo měděnou pastou...Manžetkám se nic nestane.Suri píše:čo sú to za blbosti ? samozrejme že tam ide silikonová vazelína čo nezožiera gumu , po grafitke sú po zime preč celé manžety . ten tuk vyrába firma ate http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/Foto/Fu ... _pasta.JPG
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Asi je žere tajně ...Chose píše:To je zajímavé,grafitků mažeme vodící čepy už pár let a ještě sem neviděl že by za rok zežrala manžety
Přiznám se že z nouze už jsem použil taky grafit ale u nás na krámě mi prodali jednu přímo na tyto čepy a říkali že v nouzi je fuk co se tam dá ale hlavně né grafit. Úplně obyčejná vazelina nesnese ty teploty od brzd a příjde mi že se z ní vypaří voda a zůstane jen takový žlutý škvarek. Už se mi to stalo , proto jsem si pořídil přímo k tomu určenou od ATE a mám klid.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Při přezouvání je u mého mechanika normální že udělá kontrolu brzd, na jaře když měnil destičky tak to brzdilo dobře ale postupně sae horšily. Teď je znát že se na ně podíval, zase jsou OK.
-
Abdul - FK
Nemáš pravdu, ale nevadí.Suri píše:čo sú to za blbosti ? samozrejme že tam ide silikonová vazelína čo nezožiera gumu , po grafitke sú po zime preč celé manžety . ten tuk vyrába firma ate http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/Foto/Fu ... _pasta.JPG
-
borlan - FK
OK, takže "vodička" (výraz prodejce) v balení vodicích čepů, není "vodička", ale speciální mazivo. Zřejmě asi bude nějaké řidší konzistence, když to takhle pojmenoval.
A jaký je závěr předchozí diskuze, trochu se hůř orientuju - když bych neměl "vodičku" tak můžu dát tu grafitku nebo ne?
A jaký je závěr předchozí diskuze, trochu se hůř orientuju - když bych neměl "vodičku" tak můžu dát tu grafitku nebo ne?