Kúpil som autoanténu zo zosilňovačom (car antenna with ampliefer) za 390 Sk. Skladá sa z dvoch káblov - jeden je klasika, hrubší kábel (asi koaxiaál), na konci s jackom, ktorý som zasunul do rádia, a na tomto hrubšom kábli je prilepený tenký vodič, ktorý podľa návodu mám pripojiť na palubné napätie 12 V. Tu je ale problém. Keď som ho pripojil na napätie, tak rádio nešlo vôbec.
Autoanténa
-
kleine - FK
Autoanténa
Zdravím.
Kúpil som autoanténu zo zosilňovačom (car antenna with ampliefer) za 390 Sk. Skladá sa z dvoch káblov - jeden je klasika, hrubší kábel (asi koaxiaál), na konci s jackom, ktorý som zasunul do rádia, a na tomto hrubšom kábli je prilepený tenký vodič, ktorý podľa návodu mám pripojiť na palubné napätie 12 V. Tu je ale problém. Keď som ho pripojil na napätie, tak rádio nešlo vôbec.
Ak tento vodič nikde nezapojím rádio vcelku ide, ale ak dám automatické vyhľadávanie, nič mi nenájde. Na čo tam vlastne ten tenký vodič je, keď to podľa návodu nefunguje ?????????????????
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Autoanténa
Ten slabý drát je napájení zesilovače antény.kleine píše:Zdravím.
Kúpil som autoanténu zo zosilňovačom (car antenna with ampliefer) za 390 Sk. Skladá sa z dvoch káblov - jeden je klasika, hrubší kábel (asi koaxiaál), na konci s jackom, ktorý som zasunul do rádia, a na tomto hrubšom kábli je prilepený tenký vodič, ktorý podľa návodu mám pripojiť na palubné napätie 12 V. Tu je ale problém. Keď som ho pripojil na napätie, tak rádio nešlo vôbec.Ak tento vodič nikde nezapojím rádio vcelku ide, ale ak dám automatické vyhľadávanie, nič mi nenájde. Na čo tam vlastne ten tenký vodič je, keď to podľa návodu nefunguje ?????????????????
-
smazany clen - FK
Tak jestli ti to totálně zruší signál když zapojíš ten zesilovač, tak se ti nejspíš hádá se zesilovačem v rádiu a v tom případě by pro tebe byla lepší anténa bez zesilovače. Takhle máš sice taky jakoby anténu bez zesíku když ho nezapojíš, ale má prd zisk, protože se s tím při její konstrukci nepočítalo že pojede bez toho zesíku. Tedy nějaký normální pruty ti bude nejspíš vyhovovat lépe.
-
kleine - FK
Zbysek píše:Tak jestli ti to totálně zruší signál když zapojíš ten zesilovač, tak se ti nejspíš hádá se zesilovačem v rádiu a v tom případě by pro tebe byla lepší anténa bez zesilovače. Takhle máš sice taky jakoby anténu bez zesíku když ho nezapojíš, ale má prd zisk, protože se s tím při její konstrukci nepočítalo že pojede bez toho zesíku. Tedy nějaký normální pruty ti bude nejspíš vyhovovat lépe.
Asi máš pravdu, takže som vyhodil peniaze zbytočne a môžem kúpiť anténu bez zosilňovača, Myslím, že v predajni mali tú. Bola za nejakých 190,-, ale na nej mi nevyhovoval sklon antény (mala veľký sklon a vadí to pri otvorenom kufre), preto som kúpil tú drahšiu.
-
smazany clen - FK
pokial ti po pripojeni toho tenkeho kablika ktory pripojis na 12v vobec antena nejde je niekde chyba moze mat antena zlu kostru zo strechov nema - pol treba skontrolovat ci maka anteny je vodivo spojena zo strechov a takties ci naozaj ide stava 12v do anteny samozrejme moze byt aj vadny zosilovac v antene od vyroby je mozne v zosilovaci napojit kabel priamo na antenu vtedy ten tenky kabel napajanie 12v netreba zapajat.