Volant

vybavení a úpravy interiéru atd.
miroussm
Kontaktovat uživatele:

Volant

Příspěvek od miroussm »

čaute, nevim jestli to patří sem, snad ano. Potřeboval bych narovnat volant. Mám ale s airbagem a tak nevim kudy do toho a hlavně tak aby mě to nevylítlo u palice. Zezadu jsou dva šrouby tak těma? odpojuje se tam někde něco? díky
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
steelboy - FK

Re: Volant

Příspěvek od steelboy - FK »

asi by bylo dobrý odpojit baterku než začneš něco vyndavat a stejně ještě chvíli počkat. když povolíš šrouby pod volantem tak se ti uvolní airbag a budeš ho moc lehce vyndat. pak ještě odpojit klakson a ještě kontakt co vedek bagu.
já osobně volant s bagem nemám, ale podle toho co jsem tady četl by to takhle mělo být.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Volant se normálně nepřendavá na tisicihranu. Někdo to tak dělá, ale je to prasárna.
Volant má být na tisicihranu nasazený tak, aby doprava i doleva byl stejný počet otáček. Neboli když dotočíš doprava na doraz a doleva na doraz, tak by měl být volant cca pod stejným úhlem.

To že ho máš za jízdy trochu na stranu, se vyrovná přeštelováním na kulových čepech řízení. Musíš samozřejmě na obou, aby jsi nerozházel sbíhavost.
spedo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spedo »

Mám iný problém. Možno to tu je, nenašiel som. A nechcem vytvárať nové vlákno Potrebujem vedieť ako dať dole volant je to klasicka felina bez airbagu. Mám problém ten že plasty okolo volantu sú zle zmontované. Potreboval by som to ponaprávať, a dotiahnuť tou šraubou, ale nemôžem sa tam dostať pre volant. Dík za rady.
Škoda FELÍCIA 1.3 MPI 50KW rv. 1998 šedá metalíza 53 500km
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Jestli máš ve volantu pytel tak nejdřív odpojit baterku .
Pod volantem jsou dva imbus šroubky povolit a vytáhnout a pak už jen 22 gola klíč a sundat .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
spedo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spedo »

Nie nemám pytel ak si tým myslel (airbag). Dám vedieť ši sa podarilo.
Škoda FELÍCIA 1.3 MPI 50KW rv. 1998 šedá metalíza 53 500km
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Záleží jaký volant máš. Dvouramenné mají uprostřed tlačítko klaksonu, které vydloubneš a pod ním je matice. Čtyřramenný má zespodu volantu dva šrouby na imbus, ty vyšroubuješ (nevypadnou) a prostředek vyndáš.
Pak už jenom povolíš matici uprostřed o několik otoček, zavakláš volantem, nebo do něj zespodu rukama bouchneš, aby se uvolnil z kůželu. Nakonec úplně vyšroubuješ matici, OZNAČÍŠ SI POLOHU volantu proti hřídeli a volant sundáš. Není v tom vůbec žádný zádrhel.
Odpovědět