Výfuk netěsnost ala spony
-
Jurka - FK
Výfuk netěsnost ala spony
Já už fakt nevím co dělám špatně...už sem fakt nasranej!!! Jde o 1.6ku feldu...dole pod autem co je tam, ta trubková spona se mi tam dycky udělá nějaká dírka a po nastartování mi z toho kape voda a při jízdě pěkně blbej zvuk.... to stejný mi dělalo mezi druhým a třetím dílem, ale tam sem dal 2 ty kulaté spony pastu dotáhl na fest a klid (dělal sem to včera protože sem si pořídil soietu)...no dneska sem si řek, že se mrknu na tu trubkovou sponu a spravím to..... Rozdělám očistím obě trubky namažu pastou smontuju a ještě sem dal pro jistotu doprostřed další kulatou sponu dotáhnu na fest nastartuju a chvíli nic...po pěti minutách sem to jel projet no a co neslýším onen posraný zvuk..zase se tam udělala dírka a to ještě jak sem tu sponu od tama nemohl dostat a třásl výfukem tak se mi asi nějak udělala zase mezi druhým a třetím dílem.... Takže hafo práce a námahy a nic.... Nevím co dělám špatně..je to počasím špatná aplikace pasty? Prosím poraďte mi už sem fakt bezradnej
-
gtiw12 - FK
Re: Výfuk netěsnost ala spony
nic jineho nez pasta na vejfuk ti nejspis nepomuze.vydrz to par dni a ono se to zatahne korozy.
-
Jurka - FK
To asi nezatáhne.....už sem s tím takhle jezdil dlouho...a nic
-
smazany clen - FK
tohle trápení mám taky dotáhnutá spona na fest a prdí a prdí . Až se oteplí tak ještě jeden pokus přemotet páskou na opravy výfuku a dvě spony a jestli ani tohle nepomuže tak nato dlabu.
-
Jurka - FK
Jáká páska na opravu výfuku co to je zač? Něco lepšího než pasta?radisak píše:tohle trápení mám taky dotáhnutá spona na fest a prdí a prdí . Až se oteplí tak ještě jeden pokus přemotet páskou na opravy výfuku a dvě spony a jestli ani tohle nepomuže tak nato dlabu.
-
smazany clen - FK
promin (páska) -ale bandáš http://www.autofam.cz/index.php?page=product&id=6144
-
Jurka - FK
A už si tu pásku používal a nefungovalo to teda jo? To by asi možná mohlo být lepší než nějaká pasta, al ekdoví...u mě byla chyba že sem tu pastu nenechal půl hodiny zaschnout a rovnou jel taky to ted budu zkoušet ještě jednou s tou pastou a uvidím...jestli to nevyjde, tak už na to taky seru
-
BIN - FK
Nazdárek tak přesně tuto bandáž jsem použil taky na spoje a nic moc spíš vůbec NIC.......Sundal jsem spojky,voplácal v tom sajrajtu,vomotal spoje,nechal schvíli zatvrdnout NO prostě podle návodu pak jsem na to dal sponky stáhnul a PRD teda skoro Prd. Abych nekecal tak to vydrželo 500Km a oba spoje vyhořeli.Tak to jdu zítra řešit jinak.Sehnal jsem si silikon do 300 stupňů rozeberu výfuk voplácám spoje vrazim to do sebe a musí to být 100% OK.......... 
-
gerrik - FK
Tak co? Zabralo to? Budu to řešit taky, zítra koupím novovu sponu, tak to zkusím znova přetěsnit.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 14. lis 2008 10:09:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
Důvod: předchozí citace
-
Zbysek - FK
Jak jste chlapi vyřešili nějaké netěsnosti výfuku? Já dával nedávno nový středový i zadní díl a nějak jsem nechápavě koukal na spojení u katu, kde sice je násuvná roura a normálně by to tam mělo být jen stáhnuté sponkou, ale bylo to tam i obvařené ještě. Jak s tím ale mám naježděno pár tisíc kiláků, tak se mi to pořád nějak nepozdává a dnes jsem zkoušel zacpat vzadu výfuk a krásně se tlak tlačil právě v tom spoji u katu. Takže tam ych to potřeboval nějak natvrdo uzavřít nejlíp nějakým tmelem, lepidlem, nebo silikonem, protože tam může určitě takhle pořád ucházet a ani pro výkon to nebude to nejlepší.
Takže otázka na všechny co mají něco do činěná s výfukama: jak na to? Vařit se mi to moc nechce, protože to bych musel sundat celý svody dolů, abych to dokázal obvařit i zvrchu.
Takže otázka na všechny co mají něco do činěná s výfukama: jak na to? Vařit se mi to moc nechce, protože to bych musel sundat celý svody dolů, abych to dokázal obvařit i zvrchu.
-
Zbysek - FK
Tak jakým způsobem doporučujete utěsňovat výfuky? Nebo to fakt zavařit?
Já používám těsnící pastu na výfuky Bosal, nevydrží to věčnost a velký díry to taky nezapce, ale třeba netěsnost u rozdílnosti velikosti trubek středního a zadního dílu sem s tím vyřešil
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
Zbysek - FK
Tak já to včera vnoci komplet zavařil a konečně nikde nic neuchází, takže paráda. Těm tmelům právě moc nevěřím a svar tam bude do té doby, než bude potřeba za nějaký ten rok zase výfuk vyměnit.
-
gerrik - FK
No já koupil novou sponu, pořádně utáhl, tak zatím jaktakž, není to 100%, snad se to časem zatáhne 
-
Zbysek - FK
Já to právě zkoušel utahovat jakkoli a nebylo to ono stejně. Když jsem zacpal výfuk, stejně to tam pořád ucházelo a hlavně to bylo cítit na sníženém výkonu. Takže jsem to raději natvrdo zavařil a je to. Stejně to bylo zavařeno i dříve, takže teď je to zase. Však vyměnit to jde i tak po odbroušení, ale to už mě snad čekat nebude 
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Resim presne to stejny. Vymenil sem stredni a koncovej dil a ta spojka mezi 2 katem a strednim dilem ne a ne tesnit. Objednal sem novou sponu a zkusim to jeste jednou pak uz na to kaslu...
-
gerrik - FK
Moc ta nová spona nepomohla, zase to uchází
Asi budu muset taky vařit, i když se mi do toho moc nechce 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Trubky očistím, sponu očistím, obojí namažu slabou vrstvou silikonu, sesadím, utáhnu, den počkám. Ještě se mi nestalo aby to foukalo, nebo teklo. Silikon tam v pohodě vydrží. Je gumovej ještě za několik let.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To co je doma zrovna načnutého. Je to obyčejný univerzální silikon. Mám zalepenou jak spojku za katem, tak i spoj trubek vzadu a drží to dokonale. Nefouká to, neteče z toho černá voda.
Utěsnil jsem s tím jednou výfuk u motorky. Rovnou u hlavy motoru a vydrželo to i tam.
Rozebrat to kupodivu taky jde. Ten spoj vzadu snad dokonce lépe, než když je to zarezlé dohromady.
Utěsnil jsem s tím jednou výfuk u motorky. Rovnou u hlavy motoru a vydrželo to i tam.
Rozebrat to kupodivu taky jde. Ten spoj vzadu snad dokonce lépe, než když je to zarezlé dohromady.
-
gerrik - FK
Neblbni, obyč. silikonem? Dyť ten by neměl vydržet vysoké teploty, ne? To čumím 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Neměl, ale v klidu drží. Ono je to asi to samé jenom v různých tubách za různé ceny.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Věž tomu, že to funguje. Dělám to tak úplně běžně. Ani hned za katem se běžný silikon na koupelny nespálí.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak zrovna se chystám na přetěsnění. Poslední dobou mám šílenou spotřebu a vůbec to nechce jet nad 3000 ot. To začne cukat a zdechat a syčet. Funí to mezi katem a středním dílem. Tak chci koupit dvojitou sponu výfuku (doposud tam nebyla, bylo to jen spasováno do sebe - dost málo na cca 1 cm a stažené sponou. Pak přiheftlé CO2). Chtěl jsem než tam tu sponu dát tu bandáž. Tak vybírám z těchto:BIN píše:Nazdárek tak přesně tuto bandáž jsem použil taky na spoje a nic moc spíš vůbec NIC.......Sundal jsem spojky,voplácal v tom sajrajtu,vomotal spoje,nechal schvíli zatvrdnout NO prostě podle návodu pak jsem na to dal sponky stáhnul a PRD teda skoro Prd. Abych nekecal tak to vydrželo 500Km a oba spoje vyhořeli.Tak to jdu zítra řešit jinak.Sehnal jsem si silikon do 300 stupňů rozeberu výfuk voplácám spoje vrazim to do sebe a musí to být 100% OK..........
http://www.autokelly.cz/#PATH=3770512;3 ... ST=0|LNG=0|
A jak čtu od Atnarfus » úte 07. črc 2009 8:12
Trubky očistím, sponu očistím, obojí namažu slabou vrstvou silikonu, sesadím, utáhnu, den počkám. Ještě se mi nestalo aby to foukalo, nebo teklo. Silikon tam v pohodě vydrží. Je gumovej ještě za několik let.
tak vidím na silikon, ale sponu koupím.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem skočil do kelly a koupil nakonec akční tmel http://www.autokelly.cz/#PATH=3770512;3 ... ST=0|LNG=0| a k tomu sponu http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;7 ... ST=0|LNG=0|, tak jdu na to. Než jsem tam vyjel, tak jsem zajel na rampu a tu sponu to chtělo jak sůl. Celý spoj byl fest očuzený a po dálnici to jelo s bídou 90.
Tak jsem tu sponu nakonec kupoval zbytečně. Nějaký dobytek dřív tam nechal navařit tu samou sponu na konec prostředního dílu, takže ji logicky nemůžu použít. Jedině větší. Nakonec jsem tam omazal tmelem, pořádně zasunul do sebe a dal tam původní sponu z pásoviny a ještě jednu užší.
Tak jsem tu sponu nakonec kupoval zbytečně. Nějaký dobytek dřív tam nechal navařit tu samou sponu na konec prostředního dílu, takže ji logicky nemůžu použít. Jedině větší. Nakonec jsem tam omazal tmelem, pořádně zasunul do sebe a dal tam původní sponu z pásoviny a ještě jednu užší.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
BlueFox - FK
Já to všechno slepil tmelem. Tmel na výfuky, nepamatuju si značku. Připomínal rozmíchanej cement a po ohřátí za pár minut vytvrdnul. Mám to ve všech spojích a navíc ještě vzadu, kde jsem si opravoval uhnilej remus (něco tak hnijícího svět neviděl) a dával novou trubku. Abych jí dostal do další trubky, nařízl jsem jí aby šla zmáčknout. Ale nedolehlo to úplně a tim naříznutím pochopitelně prdělo. Tak pěkně opatlat tmelem, přes to otočit pozink plech a dvě nerez svorky na hadice. A drží to skvěle. Akorát ten Remus asi zas brzo uhnije. 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Já těm tmelům moc nevěřím. V sobotu jsem si s tím hrál půl dne a výsledek žádný. Ráno jsem vyjel a bublalo to. Tak jsem se stavil u kamaráda opraváře a ten vyříznul ten navařený díl ze spony a přivařil tam místo toho kus trubky. Při zkoušce to ale foukalo i z katu. Tak poléčil kat a zdálo se to ok. Jedu domů a zase to syčí a nechce to vůbec jet do kopce. Při pridání plynu to začne syčet a kuckat. Musím se podívat pod auto kde to zase uniká. Snad není vysypaný celý kat.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Jurka - FK
Doporučuju jak tu někdo psal dříve normální tmel...já sem začal používat červenej tmel na motory...pořasdně to očistíte namažete to tam ještě to pro jistotu popatlate okolo a drží jako prase...mám to na 1.6ce hned za katem a drží!!! Měl sem hodně problémů s těma pastama...problém je ten že to zatvrdne ta pasta a začne opadávat a hne dto začne foukat....s tím tmelem na motory pohoda...ten se tam přilepí a je furt krasně pružnej... Doporučuji
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Asi to tak udělám s klasickým silikonem. Ty speciální tmely na výfuky nic nevydrží. Složením to je nějaký křemičitý písek v pojivu. Jak to ztvrdne tak je to hrozně křehké a hned se to vydrolí.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
BlueFox - FK
Taky ten tmel nesmí být jen tak napatlaný sám o sobě, to se vydrolí. musí být zavřený mezi dva plechy. Prostě jako těsnění. Proto jsem psal, že je třeba okolo hodit kus plechu (stačí fakt slabej) a přitáhnout sponama na hadice. Nemusí to být ani extra dobře vytvarované, nějaký centimetr vrstvy tmelu není žádný problém. Když to takhle něco drží, nehne se to. Dokud neuhnije ten plech...
ka-spel: Nemáš to někde ucpaný? Ono si to pak hledá skuliny velice houževnatě.
ka-spel: Nemáš to někde ucpaný? Ono si to pak hledá skuliny velice houževnatě.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem včera zajel ke kamošovi ať to převaří CO2. Zvedl to na zvedáku a vše ok, žádný prasklý spoj. Nikde nic nefoukalo a nebylo očuzené. Pak proklepával výfuk a vypadá to, že poslední díl je totálně vysypaný a trochu chrastí i prostřední. Oba jsou Tyll. Zadní jsem dával před 5 lety nový a ten prostřední jsem tam dával 10/2007. Střední tam je minimálně 5 let a vypadá neporušeně. Doufám, že není ko katalyzátor. Když jedu, tak si to fakt hledá cestu a tuším to funí od motoru od svodů pokud chci přidat plyn a jedu nad cca 1800 ot.
necituj předchozí příspěvek, viz pravidlo č. 4!
necituj předchozí příspěvek, viz pravidlo č. 4!
ex nebožka 1,6 lpg 

-
BlueFox - FK
tak to máš ucpanej zadní tlumič.
Je jaro, začal línat a ucpal se chlupama
Dej novej a uvidíš jak to pojede jak drak.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak váhám jestli nevzít i ten střední díl. No zkusím nejdřív zadek.
ex nebožka 1,6 lpg 

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Prostřední díl se neucpává, teda lépe řečeno, jěště jsem neslyšel, že by se někomu zacpal. Střední díl mě vždy proreznul, buď u toho dýnka, kde je trubka vařená na plášť nebo v místě závěsu pro silentblok.
Zadní ano, ten se mi již dvakrát zacpal, výfuk je z vrchu, jak novej, ale auto se vyloženě dusí. Teď jsem do nového zadního dílu navrtal na konci pláště 4 mm dirku a člověk by neřekl, co z toho vytéká vody, na moje dojíždění do práce 4km tam a odpoledne z5 je pod autem v garáži louže.
Ikdyž se stoupajícíma teplotama je to lepší.
Zadní ano, ten se mi již dvakrát zacpal, výfuk je z vrchu, jak novej, ale auto se vyloženě dusí. Teď jsem do nového zadního dílu navrtal na konci pláště 4 mm dirku a člověk by neřekl, co z toho vytéká vody, na moje dojíždění do práce 4km tam a odpoledne z5 je pod autem v garáži louže.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak říkáš. Z toho zadního vyloženě kape. Koncovku mám orezlou, ale jinak je velice zachovaly a to je starý 4 roky. Ten LPG mu dává zabrat. Prostřední díl je v daleko lepším stavu. Absolutně bez koroze.
Teď jsem se ptal u nás v autodily-prostejov.cz a za 480 mají jak střed, tak konec a je to EDEX. Má s tím někdo zkušenost? Podle stránek už dělají výfuky nějaký ten pátek a jinde na netu stojí víc jak Tyll a Karsit, cca 800 za konec.
Teď jsem se ptal u nás v autodily-prostejov.cz a za 480 mají jak střed, tak konec a je to EDEX. Má s tím někdo zkušenost? Podle stránek už dělají výfuky nějaký ten pátek a jinde na netu stojí víc jak Tyll a Karsit, cca 800 za konec.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Dobré počtení (můžeš MartyPV hodit do návodů)
možná poškození
http://www.spei.cz/images/stories/downl ... vyfuku.pdf
pitva (duel Bosal x Walker) http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009072602
dobrá diskuze http://www.caravan24.cz/forum/viewthrea ... &pid=35047
Založil jsem o výfucích diskuzi http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 3#p8163453
možná poškození
http://www.spei.cz/images/stories/downl ... vyfuku.pdf
pitva (duel Bosal x Walker) http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009072602
dobrá diskuze http://www.caravan24.cz/forum/viewthrea ... &pid=35047
Založil jsem o výfucích diskuzi http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 3#p8163453
ex nebožka 1,6 lpg 

-
buly - FK
Takže po vyzkoušení silikonu na utěsnění 2. a 3. dílu můžu říct že paráda! Takova hovadinka a jak funguje - rozpojit(očistit) namazat silikonem kde to bude překrytý zasunout zpět do sebe, trosku namazat kolem dokola a ty 2 drážky a ještě "zaživa" dát a utáhnout sponu. 
-
Invisible1988 - FK
Chci se zeptat
Mám 1,3MPi a mezi svodama a katalyzátorem mi to netěsní.Mám to spojený klasika přírubou a právě ty svody jsou nový a kat původní a ono to na sebe pořádně nepasuje a prufukuje to.Co se s tím dá udělat?Těsnění všechny jsou daný nový ale pořád to fouká a prdí lehce.Nic katastrofálního ale štve mě to.Dá se to nějak utěsnit nějakým silikonem nebo pastou nějakou či co by na to pomohlo.Slyšel jsem,že snad i existuje náhradní příruba na kat že by se ta stará z něj uřízla navařila nová a pak by to pasovalo.Poradí někdo?
Mám 1,3MPi a mezi svodama a katalyzátorem mi to netěsní.Mám to spojený klasika přírubou a právě ty svody jsou nový a kat původní a ono to na sebe pořádně nepasuje a prufukuje to.Co se s tím dá udělat?Těsnění všechny jsou daný nový ale pořád to fouká a prdí lehce.Nic katastrofálního ale štve mě to.Dá se to nějak utěsnit nějakým silikonem nebo pastou nějakou či co by na to pomohlo.Slyšel jsem,že snad i existuje náhradní příruba na kat že by se ta stará z něj uřízla navařila nová a pak by to pasovalo.Poradí někdo?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A zkusil jsi vyhodit ty pružiny a stáhnout to šeoubama natvrdo? Já to tak taky musel udělat na starý feldě, protože mi to profukovalo, zejména při studeném motoru.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
tu přírubu-dosedací plochu na katu jsi očistil ? >vyškrábal napečenej bordel ?
to "těsnění" kloub máš jaký ? origo grafit ? nebo nějakou náhražkovou pleteninu ?
to "těsnění" kloub máš jaký ? origo grafit ? nebo nějakou náhražkovou pleteninu ?
-
meda45 - FK
taky mám stejnej problém, podle mě to netěsní mezi svodama a katalyzátorem, zkusil jsem vyměnit to těsnění, dal jsem tam to z drátů (bosal), je možný že odešli ty pružiny, už nemají takový tah, jestli teda dát nový nebo tam dát jenom šrouby? díky