Zdravím,
mám na rádiu výstup na subwoofer (jeden oranžový cinch) a zesilovač má vstup jako line-in 2 cinche a má na sobě ovládání Bass boost, low pass, high pass a nějakej crossover selector (flat, HP, LP). Půjde to propojit? Ten zesilovač je jen 2 kanál, takže boční repro vedveřích bych nechal napojený na 2x50W zesilovač z rádia a subwoofer hodím do můstku na ten 2 kanál, ale nevím, jestli pak půjde odfiltrovat basy, co hraje subwoofer z těch středobasů ve dveřích. Těm ty basy samozřejmě moc nejdou, ale na rádiu jsem po zapnutí woofer=on nepozoroval žádný zmírnění basové linky v těch bočních repro. O:-) Jak bych to měl řešit?
Předem díky za rady.
Odfiltrování basů z bočních repro
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Odfiltrování basů z bočních repro
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odfiltrování basů z bočních repro
...podle toho co jsi popsal...v tom trošku plaveš...
...nevím co máš za rádio, ale barvy konektorů cinch bývají bílá (left) a červená (right) zapnutí SW nemá vliv na výsledný zvuk předních repro...to by jsi musel mít na rádiu možnost nastavení pásmových propustí...toto se dá vyřešit buď druhým rádiem...nebo zakoupení dělícího kondenzátoru, který ti odfiltruje nízké kmitočty.
...nevím co máš za rádio, ale barvy konektorů cinch bývají bílá (left) a červená (right) zapnutí SW nemá vliv na výsledný zvuk předních repro...to by jsi musel mít na rádiu možnost nastavení pásmových propustí...toto se dá vyřešit buď druhým rádiem...nebo zakoupení dělícího kondenzátoru, který ti odfiltruje nízké kmitočty.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. Položil jsem dotaz jako laik, protože jsem tohle nikdy neřešil. Vůbec totiž netuším, co leze z toho výstupu pro subwoofer. Podle toho, co jsi mi teď řekl, by to mělo fungovat tak, že na interním ekvalizéru na rádiu zltlumím basy a na výstup pro subwoofer, který na rádiu zapnu, by to nemělo mít vliv.
Druhá věc bylo přivedení signálu do zesilovače pro tubu, který zapojím do můstku. Třeba doma na výkonovým zesilovači je možnost zapojit na vstup jen jeden kanál a přepínačem nastavit, že se jedná o mono vstup. Na tom zesilovači, co chci koupit jsem si nebyl jist, jestli to tak jde pro můstkové zapojení udělat, ale už jsem položil dotaz prodavači.
Druhá věc bylo přivedení signálu do zesilovače pro tubu, který zapojím do můstku. Třeba doma na výkonovým zesilovači je možnost zapojit na vstup jen jeden kanál a přepínačem nastavit, že se jedná o mono vstup. Na tom zesilovači, co chci koupit jsem si nebyl jist, jestli to tak jde pro můstkové zapojení udělat, ale už jsem položil dotaz prodavači.
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...muselo by se jednat o vemi kvalitní rádio, které má tu možnost odfiltrovat kmitočty, kterým odlehčíš repro.Pokud pozměníš nastavení basů na rádiu...tak se to projeví i na zvuku SW.Korekční obvody jsou spojené...jednalo by se jen o změnu hlasitosti.
Nastavení mono signálu na zesilovači není nutné protože signál se spojí v můstkovém zapojení... při této konfiguraci se používá + jednoho kanálu a - druhého kanálu.
Nastavení mono signálu na zesilovači není nutné protože signál se spojí v můstkovém zapojení... při této konfiguraci se používá + jednoho kanálu a - druhého kanálu.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka