Help Zamrzlo - pro výstrahu, takhle nerozmrazovat!
-
Scorpio - FK
Help Zamrzlo - pro výstrahu, takhle nerozmrazovat!
Mám menší problém celou dobu mi tekla voda neznámo odkud tak jsem ji dolival pořád dokola technickou vodou s fridexem ale asi sem tam toho nalil malo protože jsem v zimě nikdy nejezdil. a tet mam pravě problem že mi zamrzla cela felicie total....a potřebuju to rozmrazit čím koliv kromě garáže protože ten nápad byl hned ale já nemám garáž ani někdo známí a když už někdo má tak buď není vytápěná a nebo bydlí daleko...díky za odpovědi budu doufat že mi někdo poradí 
-
maniaX - FK
Re: Help Zamrzlo
Tak doufej že ti to nezamrzlo tak, že ti to roztrhlo blok.....pokud myslíš zamrzlou chladící kapalinu
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
je to tady kazdej rok
loni se mi to stalo taky.doufej ze se este otepli. jinak skutecne jen ta garaz 
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nejde ta garáž, tak prodlužky a pod kufr teplovzdušný ventilátor min na hoďku. Na kapotu dvě deky, aby tam netáhlo nikde od spodu (zepředu ani z boku).
Pak zkusit nahodit a prohřát motor na provozní otáčky. Potom všechnu kapalinu vylít a nalít novou nemrznoucí směs. Pokud ti to někde teče, opravit, nebo do jara nejezdi
Pak zkusit nahodit a prohřát motor na provozní otáčky. Potom všechnu kapalinu vylít a nalít novou nemrznoucí směs. Pokud ti to někde teče, opravit, nebo do jara nejezdi
1,6 sportline 1999
-
Scorpio - FK
Nakonec jsem to udělal jinak startoval jsem startoval a startoval
nastartoval jsem nechal jsem to zahřát do 90 stupnu a pak jsem to vypl až to zase kleslo na takovych 10 tak jsem znova nastartoval a nechal do 90 a tak furt dokola až voda byla ůplně rozrzlá jen jsem oddělal klinovy řemen at se mi nezlomi vrtule od zamrzlého čerpadla a v poho kdyby byl urvany ten blok tak jak to poznám? P.S.: z autem jsem v poho odjel a nic nechrastilo že by bylo v nepořádku nebo tak.Tak jak to poznam
-
Marty_pv - FK
Dobře ty, nechat motor běžet bez čerpadla a rozmrazovat - vložkám a pístům to bez oběhovýho chlazení určitě udělalo dobře 
-
Scorpio - FK
tak ale jezdí
a jo te hlavní dal jsem to dneska radši kamošovy na kontrolu on je mechanik tak se na to radči mrkne kdyby nahodou něco 
-
Marty_pv - FK
To jsem zvědav co na to kámoš mechanik řekne - pak sem hoď výsledek toho rozmrazování a cenovku 
-
Scorpio - FK
Takže volal mi před chvily ptal jsem se na ty pisty atd....on řikal že v pohodě že se nic nestalo blok ani nic jeného to neroztrhlo chladič v pohodě takže se tím vůbec nic nestalo on mi to tet napumpuje a natlakuje odkud jen ta voda utika co už utikala před tím cena 1 flaška vodky
jsem rád že to takhle dopadlo 
-
gerrik - FK
Ale jo, dobře to udělal. My kdysi podobně rozmrazovali Hyundai, ale nepovedlo se 
Nedá mi to, tohle co jsi provedl je "prasárna" 1 stupně. Je vidět jak si vážíš svých věcí. Doufám, že tenhle postup ti poradil kámoš mechanik.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Marty_pv - FK
Aleš: Někde musí být odbyt pro výrobce pístů, vložek a kroužků
Scorpio: Divil bych se kdyby ten motor po tomhle rozmrazování nebyl aspoň lehce přidřenej - bez oběhovýho chlazení se přehřejou vložky, dojde k porušení olejovýho filmu a pak se to dře - i když je kolem válců zrmzlá voda, tak v momentě kdy se mění na páru přestává chladit - to všechno protože vodní pumpa stojí.
Scorpio: Divil bych se kdyby ten motor po tomhle rozmrazování nebyl aspoň lehce přidřenej - bez oběhovýho chlazení se přehřejou vložky, dojde k porušení olejovýho filmu a pak se to dře - i když je kolem válců zrmzlá voda, tak v momentě kdy se mění na páru přestává chladit - to všechno protože vodní pumpa stojí.
-
gerrik - FK
Já bych to zas tragický neviděl, samozřejmě pokud ten motor nenechal běžet půlhodiny v kuse 
-
Marty_pv - FK
gerrik:

A pak to auto někdo koupí a bude hodně překvapenejScorpio píše:nastartoval jsem nechal jsem to zahřát do 90 stupnu a pak jsem to vypl až to zase kleslo na takovych 10 tak jsem znova nastartoval a nechal do 90 a tak furt dokola až voda byla ůplně rozrzlá
-
gerrik - FK
Jo, soráč, já to pak nečetl znova. Beru zpět, asi to trochu přepískl 
-
achmed
nemáte někdo zkušenost s rozmrznutím auta bez nemrznoucí směsi? určitě bych neodpojoval vodní čerpadlo ale kdybych nastartoval, trošku se zvedla teplota, přilil bych fridex a nechal zchladnout. po chvíli bych zase nastartoval, po zahřátí přidal fridex a nechal zchladnout...
myslíte že bych se dobral nějakého výsledku? jakmile by rozmrznul chladič a vše kolem celé bych to vypustil a naplnil novou směsí...
myslíte že bych se dobral nějakého výsledku? jakmile by rozmrznul chladič a vše kolem celé bych to vypustil a naplnil novou směsí...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Je to blbost kdyz to bude komplet zamrzle a roztocis cerpadlo tak se snim rozluc. Todle chce proste strcit do garaze aby to rozmrzlo samo. A pak se stim da neco dal delat. A jeste se modli ze nekde nevystrelili protizamrazovy zatky jako ze se bojim ze asi jo pokud to cely zamrzlo.
To spis vysroubuj zatku a treba i hadice naky schod polejvej celej blok a chladic horkou vodou aby to povolilo a vyteklo a kdyz to bude venku tak pak muzes plnit novou smesi a startovat.
To spis vysroubuj zatku a treba i hadice naky schod polejvej celej blok a chladic horkou vodou aby to povolilo a vyteklo a kdyz to bude venku tak pak muzes plnit novou smesi a startovat.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Bezpešnější varianta je to dát do teplého prostoru a nechat to tam přes noc viz.příspěvek výše.Nebo zariskovat a zkusit rychlo rozmrazení.
V krajním případě--upozorňuji v krajním --nebezpečí poškození už tím zamrznutím,sundal řemen a krátce nastartovat,tak do půl minuty,jelikož po nastartování tam bude místně velký rozdíl teplot.Vypnout a znovu tak po třech minutách,aby se stačily srovnávat teploty.A ručně bych zkoušel otáček čerpadlem --ne násilím--!!!.Tak do půl hodiny by to mohlo povolit.Ovšem to je ještě zamrzlý hladič,topení a všechny trubky.Topení musí povolit samo ,je tu nebezpečí ,že se bude tlakovat motor po nasazení řemenice ,jelikož tam zmizí malý okruh a může něco vystřelit Chladič polívat teplou ,pak horkou vodou.ten povolí nejrychleji ---pokud se nepoškodí.Totéž trubky.Hadice, ty se alespoň nepoškodí.
V krajním případě--upozorňuji v krajním --nebezpečí poškození už tím zamrznutím,sundal řemen a krátce nastartovat,tak do půl minuty,jelikož po nastartování tam bude místně velký rozdíl teplot.Vypnout a znovu tak po třech minutách,aby se stačily srovnávat teploty.A ručně bych zkoušel otáček čerpadlem --ne násilím--!!!.Tak do půl hodiny by to mohlo povolit.Ovšem to je ještě zamrzlý hladič,topení a všechny trubky.Topení musí povolit samo ,je tu nebezpečí ,že se bude tlakovat motor po nasazení řemenice ,jelikož tam zmizí malý okruh a může něco vystřelit Chladič polívat teplou ,pak horkou vodou.ten povolí nejrychleji ---pokud se nepoškodí.Totéž trubky.Hadice, ty se alespoň nepoškodí.
-
Nonamed - FK
Mno když píše, že se to ohřálo na 90 stupňů. předpokládám, že koukal na teploměr na palubovce... a když nejelo čerpadlo, tak ta voda okolo čidla asi moc neproudila, takže skutečná teplota u válců byla asi kapánek vyšší
Ale třeba to nakonec zas tak zamrzlý nebylo, když to motor přežil
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Kde je tu napsáno ,že to zahřál na 90*??achmed píše:Re: Help Zamrzlo
Příspěvek od achmed » ned 24. led 2010 11:10
nemáte někdo zkušenost s rozmrznutím auta bez nemrznoucí směsi? určitě bych neodpojoval vodní čerpadlo ale kdybych nastartoval, trošku se zvedla teplota, přilil bych fridex a nechal zchladnout. po chvíli bych zase nastartoval, po zahřátí přidal fridex a nechal zchladnout...
-
Nonamed - FK
tady:
Scorpio píše:Nakonec jsem to udělal jinak startoval jsem startoval a startovalnastartoval jsem nechal jsem to zahřát do 90 stupnu a...
-
Ahmed - FK
kluci já to nemám úplně zmrzlé, on je v těch hadicích spíš takový rossol nebo lépe řečeno ledová tříšť... když jsem startoval tak se mi podařilo to rozehřát komplet kromě části co vede k větráku interiéru a chladiče jinak nádobka a ta silná hadice mezi termostatem a chladičem už je v pohodě... jde mi jen o to jak rozmzrazit chladič abych to všechno mohl vypustit... když budu do nádržky pomalu přilévat fridex bude to povolovat? nějaký tam zřejmě je ale možná je naředěný tak na -5°C
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
O těch 90* nebyl to náhodou příspěvek z prosince loňského roku. 
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A co má společného s topením zakrytí chladiče? Když je termostat v pořádku ,tak to stejně dřív nepustí do chladiče než se motor ohřeje na 90*.A co se týká topení tak to pořád saje ledový vzduch.A felicie nemají nasávání vzduchu z prostoru kabiny.Když je velký mráz tak se klidně může stát,že se termostat vůbec neotevře,jelikož to stačí ochlazovat topný radiátor.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Karton je k ničemu pokud se ti neohřeje motor tak aby sepnul termostat. Já v zimě v autě topím dokud vevnitř nemám 22 stupňů pak to stáhnu napůl a stejně nepotřebuju karton na ohřátí. Ručička mi v zimě horko těžko vyleze k větráku když stojím na místě a je puštěný topení
Kéž by to tak bylo i v létě
Kéž by to tak bylo i v létě
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Dle meho neni zas ten karton tak spatna vec je jasny ze chladic je porad studenej dokud neotevre termostat ale alespon zkrz nej neprochazi tolik studenej vzduch na blok motoru takze by mohl byt o neco drive zahraty. Muj nazor.
A co se tyce prilevanim toho fridexu nen nepomuze to leda ze bude ohratej na co ja vim treba 70-80st celsia. Samotny fridex nerozpusti led. A prave kdyz je naredeno na malo tak on primo nezmrzne ale stane se z nej kase - ledova trist.
A co se tyce prilevanim toho fridexu nen nepomuze to leda ze bude ohratej na co ja vim treba 70-80st celsia. Samotny fridex nerozpusti led. A prave kdyz je naredeno na malo tak on primo nezmrzne ale stane se z nej kase - ledova trist.
-
Ahmed - FK
fridex sám o sobe nerozpouští led? no to jsem nevěděl... tak to budu mít nepříjemnou práci... zřejmě budu muset fakt počkat až se trošku oteplí... alespoň na těch -5°C
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Fridex by teoreticky mohl rozmrazit, za vhodných okolností, ovšem nefunguje to tak, že bude stačit ho přilévat do expanzky. Jelikož by jsi musel stejné množství odpustit a to účině nejde. Pokud hodíš led do kýblu s fridexem, tak se led rozpustí, ale takto nikoliv. Vůbec bych nelaboroval s nějakým rozmrazováním venku, jedině garáž, když už nebude vytápěná, tak alespoň je zavřená a pod motor dej nějaké el. ohřívadlo
-
Kristensen - FK
Když to zamrzne na šutr tak nejlépe strčit do garáže a nechat rozmrazit pokud není garáž ale alespoň třeba horkovzduška tak ohřejvat prostor vodního čerpadla a zadní části bloku, pokud tato možnost není tak u 1,3 jednoznačně sundat řemen z pumpy a zkusit rukou otočit pumpu pokud nepujde tak nastartovat to a nechat ve volnoběhu maximálně minutu pak vypnout nechat 10-15 minut a znova, takhle jen do okamžiku kdy pujde s vodní pumpou otáčet rukou, pokud máte v nádobce vodu na minimu tak klidně nalejt ostrej fridex po horní rysku, potom pokud už pujde otáčet s vodní pumpou tak nechat vrčet 2 minuty a opět počkat cca 15 minut, chce to trpělivost je to na dlouho, hlavně to nerozehřejvat hned na provozní teplotu!!! Jinak pokud je jen ledová tříšť tak v pohodě nechat 2 minutky vrčet a opět cca 15 minut počkat, takhle asi 3-4x a mělo by to být použitelné. Pokud zamrzne 1,6ka tak v žádným případě za žádných okolností nestartovat!!! ale dostat někde do tepla.
-
Marty_pv - FK
Re: Help Zamrzlo - pro výstrahu, takhle nerozmrazovat!
A výsledek byl, že jak "mechanik" říkal že tomu nic není, došlo nakonec k zadření motoru
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 56&t=19236
A pohádky byl konec
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 56&t=19236
A pohádky byl konec