Kam byste umístili čidlo na venkovní teplotu externíh teploměru? Někde jsem četl, že se dává někam k mlhovce. Tak jestli máte někdo lepší řešení??
Dííík

ale pozor pokud jsou vyhřívaná tak to bude taky zkreslovatKuladmin píše:U mlhovky by mu bylo asi hodne zima a zkreslovalo by to nekdo dava to cidlo do zpetnyho zrdcatka to je asi nej misto pak nekam pod naraznik apod ale nesmi ho ovlivnovat teplota motoru a naopak studeny vzduch za jizdy.

Řeknu ti to asi takhle- otevři si nějakou láhev se stlačeným vzduchem a uvidíš, že za chvíli budou odletovat kousky ledu i při teplotě okolí 20 stupňů. Jak mi pak tedy vysvětlíš to Tvoje tvrzení ,že ta teplota není na rychlosti závislá????Marty_pv píše:emilio52: A píše tu někdo že bude měřit teplotu rukou? Lidi cítí pocitově nižší teplotu když kolem nich rychle proudí vzduch - kůže se rychleji ochlazuje. Ale jestli se někomu ochladí za jízdy čidlo teploměru na teplotu nižší než je teplota vzduchu tak rozbil druhý termodynamický zákonTeploměr ti při různých rychlostech ukáže stejnou teplotu vzduchu, ledaže bys dojel do míst kde je teplota vzduchu nižší nebo vyšší než při předchozím měření. to že se někomu zvedá teplota při stojícím autě může souviset se špatnou izolací čidla od teplýho vzduchu z motorovýho prostoru.
103457: Druhý termodynamický zákon (Clausiusova formulace) říká: Teplo nemůže při styku dvou těles různých teplot samovolně přecházet z tělesa chladnějšího na těleso teplejší. Když stojí auto a voda na skle je tekutá a při jízdě zamrzne, tak musí mít vzduch teplotu 0°C nebo nižší (na stojícím autě voda nemusí mít teplotu vzduchu, ale během jízdy se ochladí rychleji než když auto stojí) zamrznutí ostřikovače bych do toho vůbec nepletl, protože aspoň já v nich nemám čistou vodu, ale i líh.