Převodovka - silný obal - kterej to je?
-
EmilTriner - FK
Převodovka - silný obal - kterej to je?
pokukuju po nějaký jakoby závodní skříni, a v inzerátech se často píše SILNÝ OBAl - muj kolega který se trochu feldama zabejvá,řikal že je to obal budto z 1,6tky a nebo diesela. Když je ve skříni namontovaná špéra a různé jiné taškařice tak aby převodovka líp odolávala všem silám a nepodléhala zkáze rychleji než je nutné. Má o tom někdo přehled o který obal z jakého typu se jedná? Díky E.
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Re: Převodovka - silný obal - kterej to je?
ja mám teda za to že to bylo u novějších feld se zesílenou kastlí... a podle mě jen zesílený obal takže odolněší při nárazu do kamene nebo nějakým silnějším škrtání o zem...
ale ruku za to do ohně nedám a rád se dozvím jestli je to jinak
ale ruku za to do ohně nedám a rád se dozvím jestli je to jinak
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
No, podle mě se ty obaly lišej v žebrování, hlavně j to dobře vidět okolo výstupu z diferáku. Tam co je polowosa nasunutá do převodovky. Možná mě asi nepochopíte, ale já teď narychlo nevim jak to napsat ......
jinak , že by se obaly lišily tlouštkou materialu, to jsem neslyšel.
jinak , že by se obaly lišily tlouštkou materialu, to jsem neslyšel.
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
1.6 a 1.9 byly zesílený a potom dělali i 1.3(Mpi) ..Ale stejně když narazíš na kámen tak ti praskne i zesílená

Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Alee mám dojem ža i ty 1.6 ze začátku nebyly zesílené..ale to nevíímmm..
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli by některá z prvních 1.6tek neměla zesílenou převodovku, ale normálně mají i 1.6ky se starým ksichtem převodovku zesílenou.
V servisní příručce jsou obrázky, jak se pozná zesílená a normální převodovka. Když koupíš převodovku 14SK (nové provedení) z 1.6ky, tak máš jistotu že má zesílené odlitky, má rozpěru u trojkového kola a má válečkové ložisko na hnací hřídeli. Co vím, tak jezdci rallye schánějí novější model převodovky právě pro tu změnu ložiska.
V servisní příručce jsou obrázky, jak se pozná zesílená a normální převodovka. Když koupíš převodovku 14SK (nové provedení) z 1.6ky, tak máš jistotu že má zesílené odlitky, má rozpěru u trojkového kola a má válečkové ložisko na hnací hřídeli. Co vím, tak jezdci rallye schánějí novější model převodovky právě pro tu změnu ložiska.
-
EmilTriner - FK
Atnarfus píše:Nevím jestli by některá z prvních 1.6tek neměla zesílenou převodovku, ale normálně mají i 1.6ky se starým ksichtem převodovku zesílenou.
pecka-díky
a muzu se dotazat teda od jakyho roku/mesice to ta 1,6tka je? ja poznam prd /skodovky jsem opustil v roce 2000/, nebo je tam nekde nejaky kod?
-
EmilTriner - FK
Tak finálně vyřešeno, silnej obal je každej z 1,6tky