Teplota ukazuje nad 110 stupnou

:)
jvaculka - FK

Teplota ukazuje nad 110 stupnou

Příspěvek od jvaculka - FK »

Kupil som Skodu feliciu a majtel mi povedal ze na budiku od teploty vody je stale na 110 stupnou, lenze auto sa ani neprehrieva
ani neviviera voda, kury v normalu, a stale na budiku je teplota nad 110 stupnou uz som aj vymenil nove cidlo a stale nic. Prosim vas o radu co mam stim robyt. Dakujem za skoru odpoved
Kristensen - FK

Re: Teplota ukazuje nad 110 stupnou

Příspěvek od Kristensen - FK »

vytáhni budíky a když z nich sundáš zezadu černej slabej plast tak každej budík drží na šteftu s matičkou tak lehce zkus zda jsou dotažený, pokud to nepomůže tak je budík v háji, dá se koupit samostatnej teploměr, ale origo to byla taková palba že bylo lepší koupit celý budíky na vrakáči.
Eddie - FK

Příspěvek od Eddie - FK »

Ja mam zase taky problem problem, ze mi vobec neukazol teplotu motora a ked som ho vymenil za novy tak mi tak maximalne ukaze 60 stupnu. Skusim vytiahnut ten budik a rozobrat a nastavit si ho aby uz konecne ukazoval dobre
Kristensen - FK

Eddie a co takhle termostat ten máš OK? Ten budík si myslím že ti jde dobře, do něj bych vůbec nelezl
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Eddie píše:Ja mam zase taky problem problem, ze mi vobec neukazol teplotu motora a ked som ho vymenil za novy tak mi tak maximalne ukaze 60 stupnu. Skusim vytiahnut ten budik a rozobrat a nastavit si ho aby uz konecne ukazoval dobre
Budík si môžeš skontrolovať nasledujúcim spôsobom:
- odpojíš konektor, ktorý vedie k združenému snímaču teploty a do príslušných pinov tak, ako je na obrázku, vsunieš miniatúrny odpor 100R/0,6W.
- zapneš zapaľovanie (neštartuj) a na budíku by malo ukázať približne 90°C.
Obrázek
Eddie - FK

Příspěvek od Eddie - FK »

Kristensen píše:Eddie a co takhle termostat ten máš OK? Ten budík si myslím že ti jde dobře, do něj bych vůbec nelezl
Keby bol termostat zly tak sa to bude prehrievat a mne sa nic neprehrieva
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Přehřívat se ti bude když zůstane termostat zaseknutý. Také se stává. Většinou se ale termostat rozpadne a tím je motor podchlazený.
To bude asi tvůj problém. Než polezeš do budíků, zkontroluj si termostat.
Kristensen - FK

Dokonce to rozpadnutí a podchlazení motoru je častější než zaseknutí a přehřátí obvzláště u feldy když má ještě ten seriovej model termostatu
Odpovědět