Tolerance prumeru pistu 1.3 bmm 50kW
-
6host - FK
Tolerance prumeru pistu 1.3 bmm 50kW
zdravim,
mam dotaz, v chytre knize jsem se docetl ze tolerance prumeru pistu je +-0,009mm -je to tolerance noveho(nove vyrobeneho) nebo jeste pouzitelneho pistu? tzn v pripade ze standartni prumer pistu je 75,475mm tak pri 75,464mm uz je pist nepouzitelny?
Diky
mam dotaz, v chytre knize jsem se docetl ze tolerance prumeru pistu je +-0,009mm -je to tolerance noveho(nove vyrobeneho) nebo jeste pouzitelneho pistu? tzn v pripade ze standartni prumer pistu je 75,475mm tak pri 75,464mm uz je pist nepouzitelny?
Diky
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tolerance prumeru pistu 1.3 bmm 50kW
Vše a vždy má nějakou toleranci.I na turbíně v elektrárně je tolerance.Tak tady je tolerance---neboli odchylka od normálu 0,0..---.Kdyby byla větší ,nebo menší ,tak by nesplňoval normu.Větší by tam nemusel jít, menší by nemusel mít výkon.
-
breta1 - FK
Já si myslím, že to je třídící toleranční pole ve výrobě, takže ten 75,464 kontrolou neprojde.6host píše:zdravim,
Diky
-
6host - FK
ok dekuji z aodpovedi, tim padem pokud mam mensi prumer pistu nez 75,464 tak ho musim vymenit 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.Ale kdyby to tak mělo vážně být,tak kolik by tu asi jezdilo feld?Pokud se ptáš z důvodu opravy motoru,tak jestli chceš třeba kruhovat zrovna vyměň celé sady.Pokud máš jen sundanou hlavu,tak nad tím ani nepřemýšlej.Ta vůle tam bude vždycky a mnohem větší než 9 tisícin. 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A čím to v tom autě měříš? Šuplerou to určitě nezměříš.A tyto tolerance se týkají výroby ,ne dílů po 10 letech provozu.
-
6host - FK
ja vim, ze ne, mam tady zatim digitalni supleru s presnosti 0,03mm a s ni sem nameril 75,30 jeste si nekde sezenu mikrometr a potom jeste dutinovy mikrometr na valce, nemate nekdo typ kde se to da vypujcit nebo nekam zajet kde to zmeri?diky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Dle meho vymyslis blbosti pac pak potrebujes jeste stojanek a treba rucickovy indikator abys zmeril ovalitu atd atd atd. Je to nesmysl todle merit pokud jsou z boku vydrene a nelibej se ti tak proste kup sadu novych vymen a mas hotovo.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Tak si nech udělat výbrus,ale zatím jsi se ani nemínil z jakého důvodu se pídíš po takových nesmyslech ,jako jsou tisíciny u motoru který má najeto možná 200tis..
zkus školní dílny (obor automechanik)6host píše:ja vim, ze ne, mam tady zatim digitalni supleru s presnosti 0,03mm a s ni sem nameril 75,30 jeste si nekde sezenu mikrometr a potom jeste dutinovy mikrometr na valce, nemate nekdo typ kde se to da vypujcit nebo nekam zajet kde to zmeri?diky
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
6host - FK
dik,rekl bych ze spis asi po smrti, motor ma 300 000 proto me to zajimalo
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
No já měl nedávno půjčenou feldu,ta měla přes 300 tis. a motor šel pomálu líp jak můj.A změřil jsi alespoň tlaky válců,tak nejlépe poznáš jestli máš motor po smrti nebo jenom válec.
-
6host - FK
ano změřil, jinak bych to nerozebiral kdyby to bylo v pořádku
jeden jediny valec mel talk 1,0 ,ty ostatni meli kolem 0,6 -0,7 , včera jsem zkoušel těsnost ventilů na hlavě -nalil jsem na ně benzin a u dvou mi to proteklo defacto okamžitě 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A neproteklo to u těch co jsi měl malé tlaky?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Určitě jo.Nech udělat hlavu a jezdi normálně dál.Jen koukni jestli nejsou podřené vložky.Jestli to někdo trochu neupek.Když máš píst ve válci,tak snad vidíš jaká je mezi pístem a válcem mezera.Pokud velká,tak bych asi vytahal vložky a dal celé nové sady.A teď záleží jak moc poctivý chceš být,jestli kliku necháš tak jak je a nebo jestli ju necháš zrovna obrousit...Ale já bych to asi neřešil.Buď seš si jistý že ti tlaky utíkají ventilama a nebo sehnat za pár šupů motor a hotovo...
-
6host - FK
ano tlak urcite unikal hlavou ale asi ne jen hlavou , protoze v jednom valci napr. ventily tesni a tlak tam byl stejne 0,6-0,7
Tomas6:jo já vím, ja to delam hlavne proto ze me to zajima, abych se neco priucil
jinak bych samozrejme koupil nekde motor za par tisic a jezdil, otazka je kdyz necham kliku tak jak je a dam maximalne nove panve jak dlouho to vydrzi nez se to vymlati, na hlavnich cepepech jsem nameril nejakych 59,88-91 , mam na to kaslat nebo udelat vybrus? rad bych s tim nejakych 100k jeste najel kdyz uz budu delat hlavu atd. tak nevim jestli uz neudelat i vybrus kliky popr valcu.. dalsi na co jsem prisel je, ze se mi pistni cep neprotaci v ojnici ale v pistu, kdyz zahybam cepem v ojnici nahoru a dolu, je tam docela vule oproti pohybu do stran coz je logicke, ale asi to chce bud nechat udelat ty horni loziska v ojnicich nebo koupit nove ojnice 
Tomas6:jo já vím, ja to delam hlavne proto ze me to zajima, abych se neco priucil
-
6host - FK
ok kouknu na to, mam dotaz -a kdyz by nahodou ovalna nebyla a prumer by byl treba 59,88 tak to nebude v loziskach litat kdyz jsou vyrobena pro prumer cepu 60,00 a toleranca je -0,029?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Podle mně měnit jenom nějakou část v motoru ,který má něco naběháno nemá smysl. Kromě hlavy,ta se nemění.Tam se jen dělají ventily.