zdruzeny prepinac smeroviek

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
xrastik1

zdruzeny prepinac smeroviek

Příspěvek od xrastik1 »

nazdar

mam dost velky poroblem s feliciou, preblikuju mi dialkove svetla so stretavacimi, 6x som vymenil packu smeroviek, ale po nejakom case sa porucha vrati.
mate niekto s tymto skusenost? rozmyslal som ze mi to moze niekde skratovat, alebo je to iny problem? uz ma nebavi stale si kupovat novu packu

dik
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: zdruzeny prepinac smeroviek

Příspěvek od emilio52 »

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
xrastik1

Příspěvek od xrastik1 »

OK dikes, ibaze ja som uz vymenil asi 6 paciek, vsetky bolo origo diely, nemoze byt nieco so svetalmi, skrat alebo podobne? pripadne poskodena kabelaz?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Pak jedině kontrola kabeláže a svorkovnic .ale asi to bude přepínač .
A měnils celý lukas nebo jen nějaký díl?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
xrastik1

4fkrx

Příspěvek od xrastik1 »

no podla toho co myslis lukasom, ak packu tu som menil celu od konektora, ked som pozrel na packu zo strany konektorov, tak plast okolo kontaktov bol nataveny, kabelaz pozriem to je jasne, ja len ci to nema na svedomi nejaky iny spotrebic v aute
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

jsou na něj napojeny jen směrovky a spínání světelné houkačky , dálkový světla .
A jaký tam háš žárovky?
Vyměň lukas za nový originál zakoupený ve škoda salonu a budeš mit klid.
ObrázekObrázek
robin1 - FK

Re: 4fkrx

Příspěvek od robin1 - FK »

xrastik1 píše:no podla toho co myslis lukasom, ak packu tu som menil celu od konektora, ked som pozrel na packu zo strany konektorov, tak plast okolo kontaktov bol nataveny, kabelaz pozriem to je jasne, ja len ci to nema na svedomi nejaky iny spotrebic v aute
Keďže si už vymenil 6 originálnych prepínačov, tak chyba v nich nebude.
Keď si tie páčky menil, ten natavený plast bol na každej?
Ako sa prejavovala tá chyba? Tlmené svetlá zhasli a zapli sa diaľkové? Alebo svietili tlmené a diaľkové naraz?
xrastik1

Příspěvek od xrastik1 »

plast bol nataveny na kazdej, a preblikovali obrisove s dialkacmi, napr pri zapnuti smeroviek, cize vlastne stretavacie svetla vobec nesvietili
robin1 - FK

No počkaj, musíš to ujasniť. V prvom príspevku si napísal, že preblikujú diaľkové so stretávacími a teraz píšeš, že preblikujú diaľkové s obrysovými. To sa mi nejak nezdá, pretože obrysové majú iný napájací okruh, než diaľkové.

Každopádne, pokiaľ je to tak, že po výmene prepínača svetlá určitý čas fungujú správne a po uplynutí nejakej doby začnú robiť problémy, predpokladám, že je buď prúdovo preťažovaný nejaký kontakt vo vnútri prepínača, alebo môže byť nedokonalý spoj medzi pripájacím konektorom na kábelovom zväzku a konektorom na prepínači. Takýto spoj bude mať veľký prechodový odpor a ak ním bude tiecť prúd, začne sa tento spoj prehrievať.
Bolo by dobré pozrieť sa na tie pokazené prepínače pozrieť a zistiť, od ktorého kontaktu sa natavil ten plast. Poprípade dať sem fotky.

Vedel by si zmerať prúd modrým vodičom, ktorý ide na svorku č.56 na prepínači svetiel pri zapnutých tlmených a diaľkových svetlách?
xrastik1

Příspěvek od xrastik1 »

no konektor je poskodeny, samotne kontakty su na niektorych miestach odhalene (vylamany plast), moze to byt pricina? zmerat odpory zatial nemam ako ale pracuje sa na tom, mozes mi ale objasnit pojem prechodovy odpor? nie som v elektrike dvakrat zbehly. foto spravim urcite
robin1 - FK

Laicky... Prechodový odpor vznikne, ak dva elektricky vodivé kontakty nie sú dobre spojené. Napríklad v tvojom prípade, ak nie je dobrý spoj medzi nejakým kontaktom na prepínači svetiel a kontaktom kábelového zväzku. Ak takýmto nedokonalým spojom prechádza veľký prúd, tento spoj sa prehrieva. Toto môže spôsobovať tebou zmieňované natavenie plastu okolo kontaktu.
Odpovědět