volba rozmeru
-
looki - FK
volba rozmeru
Chci se zeptat,jestli jsou na provoz lepsi R13,14 nebo 15 gumy.Mam nove koupenou felinu a nevim ktery rozmer zvolit (na leto).jake jsou obecne vyhody a nevyhody tech tri rozmeru?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: volba rozmeru
Nejlepší volba je ta, kterou máš v TP
http://www.feliciaklub.cz/?id=knihovna&detail=12
http://www.feliciaklub.cz/?id=knihovna&detail=12
No já taky řeším podobnou otázku , ale už jsem se rozhodl , že na léto půjdou na auto 175 jesli 13 nebo 14 to podle toho co se mi podaří výhodně sehnat .
A s tím rozměrem , čím širší tím to lím drží na cestě ,fyziku neošidíš ,ale je možnost ,že z důvodu většího valivého odporu se zvýší spotřeba a zmenší maximálka na druhé straně dost záleží i na značce pneu
A s tím rozměrem , čím širší tím to lím drží na cestě ,fyziku neošidíš ,ale je možnost ,že z důvodu většího valivého odporu se zvýší spotřeba a zmenší maximálka na druhé straně dost záleží i na značce pneu
škoda felicia 1,6 kombi lxi 55kW 08/99
ford focus 1,8 kombi Ghia 85kW 04/99
ford focus 1,8 kombi Ghia 85kW 04/99
-
tgfh - FK
Buď 165/70 R13, 175/60 R14, 195/50 R15
Toto jsou nejlepší rozměry, mezi kterýma se rozhoduj. Čím dáš kolo větší/širší tím to bude:
+
Držení na cestě (hbitější začátky, znatelně méně pískání)
Kratší brzdná dráha
Lehce tvrdší
Hezčí
-
Na vodě si pohoršíš (záleží v jaké situaci)
Valivý odpor = vyšší spotřeba (165 vs. 175 = 1 deci), tedy o 1 koně slabší (+/-)
Bude více trpět náprava (opět zanedbatelné, ale je)
Mám 175ky a ikdyž mám ET38, zástěrky tak mám bok od kol lehce vždy zašpiněný, na 165 to nedělá, kolo je prostě více vysunuté, kvůli tomu to i více vadí té nápravě.
Cena
Tady to máš sepsané, snad jsem na nic nezapomněl, výběr je na tobě. Já volil 175ky, kompromis.
Toto jsou nejlepší rozměry, mezi kterýma se rozhoduj. Čím dáš kolo větší/širší tím to bude:
+
Držení na cestě (hbitější začátky, znatelně méně pískání)
Kratší brzdná dráha
Lehce tvrdší
Hezčí
-
Na vodě si pohoršíš (záleží v jaké situaci)
Valivý odpor = vyšší spotřeba (165 vs. 175 = 1 deci), tedy o 1 koně slabší (+/-)
Bude více trpět náprava (opět zanedbatelné, ale je)
Mám 175ky a ikdyž mám ET38, zástěrky tak mám bok od kol lehce vždy zašpiněný, na 165 to nedělá, kolo je prostě více vysunuté, kvůli tomu to i více vadí té nápravě.
Cena
Tady to máš sepsané, snad jsem na nic nezapomněl, výběr je na tobě. Já volil 175ky, kompromis.