Sladká chuť emulze pod víčkem

Simos 2P
135M, 136M
Martin

Sladká chuť emulze pod víčkem

Příspěvek od Martin »

Zdravím.
Vím, že emulze pod víčkem na otvoru pro dolívání oleje je teď v zimě při kratších jízdách po městě normální.
Nicméně mě ji pro kontrolu napadlo ochutnat na špičce jazyku - a byla nasládlá, podobná chuť jak
chladící kapalina G12. Na měrce oleje žádný sajrajt není.

Když otevřu víčko od oleje u teplého motoru, tak ven chvilku lehce stoupá pára.
Auto topí normálně, nepřehřívá se, do expanzky nic nebublá.

Chladicí kapalina mi zatím nijak drasticky neubývá. Malý úbytek jsem zatím připisoval vodní pumpě, která mrcha za půl roku po výměně začala zas chvílema kapat :evil:

Jinak, v expanzce mi plave při dně trochu takového tmavého smetí a na hladině je menší stopa po mastnotě.
Když jsem pročítal zdejší fórum, tak tu jedni říkají, že je to těsněním, druzí zas, že se nic neděje :scratch:

Měl bych podle vás začít řešit výměnu těsnění pod hlavou? Felda je 10 let stará a 60 000 km najeto.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Sladká chuť emulze pod víčkem

Příspěvek od Kuladmin »

No je to mozny ze ti to brzo odejde hlavne hlidej budik teploty pri nahle zmene nahoru bacha! A pokud uz hold bude muset hlava dolu tak urcite vymen i gufera na ventilech a dobry je i tesneni pod sacim/vyfukovym potrubim.
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Tak olizovat víčko mně zatím nenapadlo :D Jinak to sleduj a neřeš, mi to dělá taky, hlídám to, voda neubývá, v nádobce se dělá bordel, ale zatím v únosné míře.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Bych to zatím neřešil.Mi se dělá bordel v nádobce už dva roky,dokonce jsem ji měnil i fridex jsem dával nový a topí to,jezdí to,voda ubývá jen tak v normě...A pěna ve víčku se mi v tomto počasí dělá normálně.Třeba má být sladká. :lol:
Rotro - FK

Příspěvek od Rotro - FK »

Zdravim,
emulziu mam aj ja teraz v tomto počasi , v nadrzke mam čisto,
A trochu sa mi stráca - tak po mesiaci mi zmizne od rysky max po min.
Ale hlave by om sa chcel opytat ci je v pohode ked otvorim olejove vičko že cítim výfukové plyny.
dik za odpoved.
a este predsa len jedna - keby som mal menit tesnenie kolko asi na to počítať financií?
jen-da - FK

Příspěvek od jen-da - FK »

Marast pod víčkem je v teď v zimě normální. Když doleju nádobku na max, tak za dva měsíce se mi taky trochu vody ztratí, a je na min, a dál už neubývá. Jinak mě to teče pod víčkem té nádobky, je tam vždycky mokro, když zastavím. Tak se podívej, jestli nemáš někde nějaké netěsnosti, zkontroluj všechny hadice, spoje, i chladič, termostat, pumpu. Jestli ti nepřibývá olej, tak bych v tom problém neviděl ;)
Pepedus - FK

Příspěvek od Pepedus - FK »

Já jsem měl úplně stejný problém, emulze pod víčkem a mírná ztráta chladící kapaliny.Lezl jsem po autě snad celý měsíc jestli to někde nekape.Nakonec šla hlava dolů.Totálně rozpadlé těsnění pod hlavou.Ted pod víčkem žádná emulze a nemizí kapalina.
Odpovědět