Kam umistit navigaci?
-
oh01
- Kontaktovat uživatele:
Kam umistit navigaci?
Tak sem si dneska poridil novou navigaci (TomTom XL IQ Routes) a ted resim otazku kam s ni.. Podle vyhlasky nesmi snizovat zorne pole, takze bych ji mohl dat tak, aby mi zakryvala vyhled na kapotu.. Jak mate navigacku vyresenou vy? 

- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam umistit navigaci?
Doporučuji podívat se tady Držáky do auta BRODIT a pak se rozhodovat 
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já ji dávám do levého dolního rohu okna. Zatím jsem neměl problémy s policií. Někde jsem četl, že zorné pole je to, které stírají stěrače.
-
oh01
- Kontaktovat uživatele:
Tak drzak k tomu mam, ten neresim.. Me jde spis o samotny umisteni.. Jestli radsi mam dat na sklo nebo na palubovku a tak 

- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A co ho dát tam, kde bude tobě nejlíp vyhovovat?
Asi budu moc rejpal nebo spíš mrzout, nebo jak to nazvat, ale proč se každej musí ptát na jakoukoliv píkačovinu? Jeden to má vlevo, druhej uprostřed palubky. Nic jinýho vymyslet nejde. Stejně si to pak každej dá tak, jak mu to vyhovuje. Ohledně policie bych to absolutně neřešil, pokud si to nedáš doprostředka skla, tak prudit nebudou.
Asi budu moc rejpal nebo spíš mrzout, nebo jak to nazvat, ale proč se každej musí ptát na jakoukoliv píkačovinu? Jeden to má vlevo, druhej uprostřed palubky. Nic jinýho vymyslet nejde. Stejně si to pak každej dá tak, jak mu to vyhovuje. Ohledně policie bych to absolutně neřešil, pokud si to nedáš doprostředka skla, tak prudit nebudou.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Podobny tema i na tuning foru
Dej ji tam kde na ni dobre uvidis. Stejne ten drzak co k tomu mas jinde nez na skle nedrzi. Tak co chces resit?
Dej ji tam kde na ni dobre uvidis. Stejne ten drzak co k tomu mas jinde nez na skle nedrzi. Tak co chces resit?
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
jesse - FK
Já mám navigaci chycenou třema šroubkama na palubovce uprostřed nad výdechama topení. Nejde to do zornýho pole, takže s tím nemám problém. Ale jako u všeho, narazíš na blba a ...
- AleScout
- Kontaktovat uživatele:
Ja to mam mrskle na skle dole vlevo a nema to chybu. Je to tesne nad palubakem, nikde nezavazi kabel (pokud nepocitam zasuvku nad radiem), nebrani vyhledu ven a je to krasne na ocich (kousek od zrcatka).

Škoda Felicia Scout 1.3 GLXI, modrá ledová metalíza (recenze na Moje.Auto.cz)
Škoda Felicia 1.6 GLXI, modrá hlubinná metalíza (recenze na Moje.Auto.cz)
Fotogalerie na AleScout.Rajce.iDNES.cz
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
AleScout:A kudy vedeš kabel do napájení?Já mám právě kvůli napájení navigaci uprostřed,nějak bych neřekl že mi brání ve výhledu a vidím na ni krásně.Přes sezonu v autě vozím držák na skle a nesundávám ho a zatím bez problémů
-
Marty_pv - FK
kejzi1: Já zatím tahám kábl od nabíječky PDA šikmo k navigaci (mám držák stejně jako Aleš), ale už mám vymyšlený že zdroj schovám pod palubku, napojím na +12 a vývod uříznu a místo něj napájím zapustitelnou USB samici typu A - pro ni udělám díru někde vlevo v palubce a budu mít jenom krátkej propojovací USB kabel, kterej půjde v případě potřeby schovat.
-
Hazi - FK
Ja mam navigaci uprostřed palubky, někdy mam navigaci a vedle ještě držák k další navigaci, podle toho se kterou jedu a neni problém. Jednou jedinkrát mě jeden cajt buzeroval, tak jsem ji fouknul místo vnitřního zrcátka, který nemam a měl po problemu. Ale byl to jen nějakej aktivni blb, kterej hledal do čeho rejpnout. Jinak v zahraničí nikde žádnej problem, že je přidělaná uprostřed. A to s navigací najezdim hodně km, kde se dá. A uprostřed okna ji mam jak v osobákách tak v dodávkcáh a neni problém. Umístění mi naprosto vyhovuje, krásně na ni vidím pořád a když je potřeba nabít tak kabel nijak nepřekáží.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Hazi:Přesně.Podle mě je nejideálnější místo uprostřed,vidím na ni mnohem líp než kdybych ji měl nalevo 
-
raduzo22 - FK
Já teda jako navigačku používám svou Nokia 5800EM a koupil sem si univerzální držák v datártu za 100,- na skle když mrzlo tak blbě držel tak sem ho malejma samořezkama přidělal na palubovku nad průduchy jak píše tady někdo.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Vlevo dole
Ale abych přichytil přísavku na skle tak musím počkat až se zahřeje přední sklo.
Ale abych přichytil přísavku na skle tak musím počkat až se zahřeje přední sklo.
-
jaros
No ty držáky navigací na čelním skle akorát zbytečně přitahují zloděje.
-
Hazi - FK
Hele tak to nevim, ja tam mam držák celoročně a drží pořád, často je vněm zaplá navigace a ještě žádný pokus o vykradení nebyl ani v jednom autě a to že to takhle mame na docela dost autech.
-
DannyS - FK
Kdyby měl někdo zájem o navigaci s hodně velkým LCD, tak mám na prodej Mio C725 se 7" LCD. 
... je teprve necelý rok starý, ale protože jsem dostal Navon N560Q, tak tenhle jsem skoro vůbec nepoužíval a je skoro jako nový s kompletním balením a levně.
Prostě mi doma jen překáží a nevyužitý.
... je teprve necelý rok starý, ale protože jsem dostal Navon N560Q, tak tenhle jsem skoro vůbec nepoužíval a je skoro jako nový s kompletním balením a levně.
Prostě mi doma jen překáží a nevyužitý.
- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Stanovisko MD k umísťování navigačních systémů na předním skle vozidla
Na trh ČR jsou uváděny navigační systémy, u kterých je deklarována možnost jejich umístění na čelní sklo vozidla, objevily se dotazy na správnost takového postupu. K dané problematice vydává Ministerstvo dopravy následující stanovisko:
Umístění navigačních systémů přísavkou na čelní sklo vozidla lze připustit, avšak za splnění všech zákonných podmínek. Z legislativně-technického hlediska řeší umístění navigačních systémů ustanovení § 34 odst. 3 vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb., v posledním znění, tj. textem „… v zorném poli řidiče nesmí být umístěny žádné předměty, které by omezovaly výhled řidiče všemi směry...“. Vlastní navigační systém musí mít schváleno odrušení a elektromagnetickou kompatibilitu, dle předpisu podle EHK/OSN č. 10.02 nebo dle směrnice ES č. 72/245, v posledním znění. Informaci o plnění této podmínky je povinen sdělit ten, kdo uvádí dané zařízení na trh. Na předmětnou výbavu se vztahují i požadavky na bezpečnost interiéru vozidel dle předpisu EHK/OSN č. 21 nebo směrnice ES č. 74/60, v platném znění, při použití v osobních automobilech (kategorie M1).
Obecné určení míst, kde je možné umístit navigační systém připevněný přísavkou na čelní sklo není možné, protože zorné pole řidiče, tj. pole výhledu řidiče, je nutno posuzovat pro každý typ vozidla individuálně, protože plocha čelního skla není u všech silničních vozidel totožná se zorným polem řidiče. V důsledku konkrétních konstrukcí čelních skel a předních částí vozidla dochází v některých případech například k tomu, že řidič čelním sklem vidí na části karoserie a ne na vozovku a okolí vozidla (např. výhled je i na kryt motoru) a tato plocha čelního skla tedy není zorným polem řidiče. Další plocha čelního skla, která není zornou plochou řidiče, je horní část plochy čelního skla se sníženou propustností (horní ztemňovací pás). Tyto plochy čelního skla jsou uvedeny jako příklady, kdy celá plocha čelního skla není zorným polem řidiče, neznamená to však, že jde o schválení možnosti montovat předmětná zařízení do těchto míst, bez kontroly plnění všech požadavků v konkrétním případě. Při silniční kontrole může policie např. ověřit, zda navigační systém je v konkrétním případě umístěn tak, že nezakrývá výhled řidiče.
Na trh ČR jsou uváděny navigační systémy, u kterých je deklarována možnost jejich umístění na čelní sklo vozidla, objevily se dotazy na správnost takového postupu. K dané problematice vydává Ministerstvo dopravy následující stanovisko:
Umístění navigačních systémů přísavkou na čelní sklo vozidla lze připustit, avšak za splnění všech zákonných podmínek. Z legislativně-technického hlediska řeší umístění navigačních systémů ustanovení § 34 odst. 3 vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb., v posledním znění, tj. textem „… v zorném poli řidiče nesmí být umístěny žádné předměty, které by omezovaly výhled řidiče všemi směry...“. Vlastní navigační systém musí mít schváleno odrušení a elektromagnetickou kompatibilitu, dle předpisu podle EHK/OSN č. 10.02 nebo dle směrnice ES č. 72/245, v posledním znění. Informaci o plnění této podmínky je povinen sdělit ten, kdo uvádí dané zařízení na trh. Na předmětnou výbavu se vztahují i požadavky na bezpečnost interiéru vozidel dle předpisu EHK/OSN č. 21 nebo směrnice ES č. 74/60, v platném znění, při použití v osobních automobilech (kategorie M1).
Obecné určení míst, kde je možné umístit navigační systém připevněný přísavkou na čelní sklo není možné, protože zorné pole řidiče, tj. pole výhledu řidiče, je nutno posuzovat pro každý typ vozidla individuálně, protože plocha čelního skla není u všech silničních vozidel totožná se zorným polem řidiče. V důsledku konkrétních konstrukcí čelních skel a předních částí vozidla dochází v některých případech například k tomu, že řidič čelním sklem vidí na části karoserie a ne na vozovku a okolí vozidla (např. výhled je i na kryt motoru) a tato plocha čelního skla tedy není zorným polem řidiče. Další plocha čelního skla, která není zornou plochou řidiče, je horní část plochy čelního skla se sníženou propustností (horní ztemňovací pás). Tyto plochy čelního skla jsou uvedeny jako příklady, kdy celá plocha čelního skla není zorným polem řidiče, neznamená to však, že jde o schválení možnosti montovat předmětná zařízení do těchto míst, bez kontroly plnění všech požadavků v konkrétním případě. Při silniční kontrole může policie např. ověřit, zda navigační systém je v konkrétním případě umístěn tak, že nezakrývá výhled řidiče.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997