Motor

:)
rofilu

Motor

Příspěvek od rofilu »

Zdravím všechny,
mám takovou nejasnost, když jdu ráno nakopnout káru ( 1,6mpi, r.97 ) a tu noc mrzlo, tak mě něco hrčí v motoru, (jakoby tam něco rezonovalo), jelikož jsu uplný laik, tak do toho koukám jak vosa do sodovky a vůbec netuším odkuď to může vycházet. Opakuji že to dělá opravdu jen když mrzne a jak se motor trochu zahřeje tak to přestane.
Prosím prosím poraďte pomožte!!!

děkuji moc.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor

Příspěvek od Atnarfus »

Na dálku to těžko odhadneme.
Já bych typoval převodovku. Jestli to přestane při sešlápnutí spojky, tak je to jasný.
Jinak to asi bude nějaké ložisko na příslušenství motoru (napínací kladka, alternátor...). Může to ale být i vodní čerpadlo, nebo napínací kladka rozvodového řemenu.
Rybar - FK

Příspěvek od Rybar - FK »

Poradí mi někdo, jak vyměnit drážkový klínový řemen u Felicia kombi 1,6 s klimatizací ? Nevím ani typ toho řemenu.
V nabídce je 6 druhů.
Děkuji. Rybar.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Řemen na 1.6ku s klimatizací a posilovačem řízení je:
036 145 933 Q
21x1125 (šířka x délka)
označení řemenu 6PK1125

Je to samozřejmě řemen na originální klimatizaci. Netuším jestli se dělala felda s klimou bez posilovače.

Výměna je snadná. Sundáš plech pod motorem. Imbus klíčem pootočíš napínací kladkou aby šel sundat řemen (přizvedneš kladku z řemenu). Dáš nový řemen. překontroluješ jeho usazení do drážek a funkci napínání. Je to sranda, která se dá zvládnout i na heveru.
Rybar - FK

Příspěvek od Rybar - FK »

Děkuji za odpověď. Mezitím jsem zjistil, že klimatizace je dodělávaná a že řemen je 5-ti řádkový. Zítra to zkusím podle Tvého návodu vyměnit. Napíšu, jak to dopadlo.
Rybar

\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jenom drobnost. Později jsem si uvědomil, že imbus pasuje do kladky rozvodového řemenu. Napínací kladka klínového řemenu se přizvedává normálním klíčem. Uprostřed kladky je šestihranná hlava šroubu. Na tu dáš klíč a když zabereš na jednu, nebo druhou stranu, tak budeš působit proti pružině a kladku přizvedneš z řemenu. Ona je ta kladka na napínáku přišroubovaná excentricky a tím jak napínákem pootáčíš, tak kladku zvedáš z řemenu.
Odpovědět