Automatické zapínání světel jaké?
-
Amos - FK
Automatické zapínání světel jaké?
Prosím jaké máte zkušenosti a jaké moduly jsou nejlepší?Které používáte?Používal jsem ASS1 a najednou odešlo,opravit to asi nezvládnu.Uvažuji o něčem jiném.
-
Vrba - FK
Re: Automatické zapínání světel jaké?
Ještě můžeš zkusit originál: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=55084
Zrovna DS taky vybírám, takže mě to celkem zajímá
Zrovna DS taky vybírám, takže mě to celkem zajímá
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Jedině originál škoda
... zas taková práce na zapojení to není a výsledek unikátní 
http://aukro.cz/item935476922_denni_svi ... licia.html
měl jsem koupený nějaký relé a to stálo za prd .. tohle mam ve feldě už docela dlouho a naprosto bez problémů
http://aukro.cz/item935476922_denni_svi ... licia.html
měl jsem koupený nějaký relé a to stálo za prd .. tohle mam ve feldě už docela dlouho a naprosto bez problémů
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Ahoj,
mam origo skodovacky BEA..... a spokojenost. Jen obcas kdyz treba dojizdim ke krizovatce, brzdim motorem a pak dam neutral tak bliknou svetla, jak prudce klesnou otacky tak blikne kontrolka nabijeni, od ktere je sviceni odvozene.. Jinak bez problemu, da se to i vypnout, kdyby nekdo byl fajnsmekr tak by se to dalo dat na vypinac na palubku. Montaz je taky celkem v pohode, mel jsem to asi za hodinku a to jsem se u toho ucil vytahovat pristrojovku
mam origo skodovacky BEA..... a spokojenost. Jen obcas kdyz treba dojizdim ke krizovatce, brzdim motorem a pak dam neutral tak bliknou svetla, jak prudce klesnou otacky tak blikne kontrolka nabijeni, od ktere je sviceni odvozene.. Jinak bez problemu, da se to i vypnout, kdyby nekdo byl fajnsmekr tak by se to dalo dat na vypinac na palubku. Montaz je taky celkem v pohode, mel jsem to asi za hodinku a to jsem se u toho ucil vytahovat pristrojovku
-
Amos - FK
Toto je něco jiného než doporučujete nebo je to stejné-
http://www.levnealarmy.eu/autoprislusen ... a-769.html
Můžete sem hodit schéma jak se to napojuje,jestli bych to zvládnul
http://www.levnealarmy.eu/autoprislusen ... a-769.html
Můžete sem hodit schéma jak se to napojuje,jestli bych to zvládnul
-
Vrba - FK
Honzis: měl bych na tebe, jakožto majitele dotaz: zůstane zachována funkce vypínačů světel? Tzn. jestli je i s tímhle DS možné zapnout světla "natvrdo" pomocí vypínačů - celkem se bojím toho, co by se stalo kdyby mi někde v noci zdechnul motor a celé auto zhasnulo. A ještě jestli je možné přepnout světla jenom na obrysová - třeba když bych čekal v noci u přejezdu, nebo když čekám někde u kraje silnice s nastartovaným motorem?
Díky
Díky
-
harvi - FK
uz viac ako rok pouzivam toto
http://www.kuncicky.cz/automaticke-rozs ... etel-ASS1/
a zatial uplna spokojnost, velmi jednoducha montaz (vymena relatka) a povodna funkcia vypinacov ostava zachovana
http://www.kuncicky.cz/automaticke-rozs ... etel-ASS1/
a zatial uplna spokojnost, velmi jednoducha montaz (vymena relatka) a povodna funkcia vypinacov ostava zachovana
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Vrba: dovolim si odpovědět .... mam to samý 
Světla nejdou vypnout pomocí vypínačů
Ale pokud zmáčkneš vypínač na světla (jako kdybys chtěl rozsvítit) tak ti zhasnou potkávačky a zůstanou svítit parkovačky.
Když ti chcípne auto tak ti zůstanou svítit parkovačky
Parkovačky se rozsvítěj hned po tom co otočíš klíčkem do polohy před startováním
Amos : To je něco jinýho
Světla nejdou vypnout pomocí vypínačů
Ale pokud zmáčkneš vypínač na světla (jako kdybys chtěl rozsvítit) tak ti zhasnou potkávačky a zůstanou svítit parkovačky.
Když ti chcípne auto tak ti zůstanou svítit parkovačky
Parkovačky se rozsvítěj hned po tom co otočíš klíčkem do polohy před startováním
Amos : To je něco jinýho
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak já osobně používám přes zimu ASS1 a maximální spokojenost, přes léto používám SPDS. Dělám to tak kvůli manželce, jelikož by byla schopná jet v zimě i za snížené viditelnosti na SPDS.
Návod na montáž origo škodováckého denního svícení je zde:
http://img697.imageshack.us/img697/2930/snmeke.jpg
Myslím, že to zvládne každý.
A co se týče toho, jak a co dělat večer, když stojíš na přechodu ap., tak si myslím, že je mimo mísu toto řešit, jelikož za snížené viditelnosti je zakázáno jezdit na denní svícení, musíš si ručně rozsvítit světla. Je to právě kvůli tomu, kdy vypneš motor třeba na semaforech nebo by ti auto chcíplo, tak jsi v tom okamžiku neosvětlený a to je v rozporu s vyhláškou. Pokud jseš na pozemní komunikaci, musí ti i při vypnutém motoru svítit obrysová světla a to denní svícení nezajišťuje.
Návod na montáž origo škodováckého denního svícení je zde:
http://img697.imageshack.us/img697/2930/snmeke.jpg
Myslím, že to zvládne každý.
A co se týče toho, jak a co dělat večer, když stojíš na přechodu ap., tak si myslím, že je mimo mísu toto řešit, jelikož za snížené viditelnosti je zakázáno jezdit na denní svícení, musíš si ručně rozsvítit světla. Je to právě kvůli tomu, kdy vypneš motor třeba na semaforech nebo by ti auto chcíplo, tak jsi v tom okamžiku neosvětlený a to je v rozporu s vyhláškou. Pokud jseš na pozemní komunikaci, musí ti i při vypnutém motoru svítit obrysová světla a to denní svícení nezajišťuje.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě dneska poprvé zazlobilo ASS1 asi po 3 letech co ho tam mám.Normálně pípne jako že seplo,ale světla se nerozsvítí 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
kejzi, tak to už bude jaro. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Už to flákám a do Favoritů a Felicií dávám obyčejné relátko. Jak se zapne zapalování, tak rele sepne světla a hotovo. Při startování Felda hlavní světla vypíná sama od sebe, tak není co řešit.
Dá se to udělat i bez relátka, jenom proklemováním kusem drátu na desce s pojistkama.
Dá se to udělat i bez relátka, jenom proklemováním kusem drátu na desce s pojistkama.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky dávám obyč relé ale od dobíjení.Spolehlivé,levné a jednoduché.
-
Amos - FK
Můžes poslat schéma kam zapojit to relé to bych mohl zvládnout a jak to dlouho používáš.Nemůže něco odhořet?To je lákavá kombinace levné a jednoduché.Tak se furt rozmýšlím jestli jenom nejaké relé nebo to original škodovácký.A měl by si i čas že bych dojel a napojil bys mě to?A to relé funguje tak že po nastartování světla nesvíti a po jaké chvíly se rozsvíti.Asi až zhasne dobíjení že jo?
Spinat i tlumene je zbytecne. Ty zapnes origo spinacem a nebudes ho vypinat...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
Stefi74 - FK
Mě po přidaní mlhovek začal fungovat tak že jak otočim klíčkem tak se hned rosvítí a pak po nastartovaní už jen pípnekejzi1 píše:Tak mě dneska poprvé zazlobilo ASS1 asi po 3 letech co ho tam mám.Normálně pípne jako že seplo,ale světla se nerozsvítí
-
infamous - FK
Ja pouzivam toto http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=1 mam to namontovane vyse roka a bez jedineho problemu.Alebo treba vyskusat toto http://www.chrudim2000.cz/tuning/ v sekcii elektrika,je to sice schema zapojenia na Favorit ale rozdiel by tam nemal byt,mam to tak spravene vo Formane a som uplne spkojny.
Vrba:
Svetla jdou zapnout natvrdo, naopak nejdou uplne vypnout, kdyz mas zapnuty klicek. S vypnutym klicem dosahnes stavu vypnuto nebo obrysovky, s klickem s vyplym motorem muzes mit obrysovky nebo obrysovky + hlavni (to si ted nejsem jistej), s motorem vzdy sviti obrysovky, hlavni jdou vypnout.
Svetla jdou zapnout natvrdo, naopak nejdou uplne vypnout, kdyz mas zapnuty klicek. S vypnutym klicem dosahnes stavu vypnuto nebo obrysovky, s klickem s vyplym motorem muzes mit obrysovky nebo obrysovky + hlavni (to si ted nejsem jistej), s motorem vzdy sviti obrysovky, hlavni jdou vypnout.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Stefi74:To dělá tátovi taky,mě to fungovalo tak že po zapnutí klíčku blikly světla,pak jsem nastartoval a píplo to a rozsvítilo,ale teď jen pípne a nic 
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Jak pípne? Jestli dvojité pípání, tak oznamuje že nesvítí - má nízké napětí. Dá se doštelovat.
Jinak já mám ASS1 už asi čtyři roky a zatím bez problémů (ťuk,ťuk,ťuk na dřevo
).
Ale staré relátko vozím stále s sebou. V případě poruchy se jen přehodí relé za relé a jede se dál
.
Jinak já mám ASS1 už asi čtyři roky a zatím bez problémů (ťuk,ťuk,ťuk na dřevo
Ale staré relátko vozím stále s sebou. V případě poruchy se jen přehodí relé za relé a jede se dál
-
Roman813 - FK
Me ASS1 po 3,5 letech bezproblemove sluzby taky zdechlo... piplo a nic, ale vsiml jsme si ze se rozsvitily parkovacky, tlumene svetla ne. Tak jsem to kuchnul a helemese, ten spodek s kontakty do releove desky je spojen se svislym plosnym spojem s elektronikou pouze 4mi nebo nekolika letovanymi spoji od hlavni spinaci diody pro parkovacky a od nejakeho polovodicoveho spinaciho prvku (neni tam fyzicke relatko ale nejaky polovodicovy nesmysl) a ve dvou techto spojich byla mikroskopicka trhlina... mikropajkou jsem propajel hlavni spoje, strcil zpet do auta a funguje dal... tam se ani velice nema co pokazit, spise je to mechanicka zalezitost kvuli vibracim, takze nevyhazovat, zkusit proletovat ty hlavni spoje mezi deskama (ALE MIKROPAJKOU, TRAFO PAJKA BY ASI ZNICILA ELEKTRONIKU CO TAM JE) a spinacima prvkama a treba to pojede 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Zdenex:Nene pípne jen jednou jakoby seplo
Roman813:Já a pájka nejsme kamarádi,takže by mi to musel někdo opravit
Roman813:Já a pájka nejsme kamarádi,takže by mi to musel někdo opravit
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak ASS1 je nějaký zajímavý,po 14-ti dnech nefunkčnosti začalo ze dne na den fungovat
-
Integer - FK
Ja používam, to čo som si sám spravil.
Asi za 5 eur.
naštartujem a po 8 sekundách sa zapnú svetlá.
Asi za 5 eur.
naštartujem a po 8 sekundách sa zapnú svetlá.
-
Amos - FK
Můžet to trochu popsat o co jde?
\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
-
Integer - FK
No potiahol som jeden vodič od spínača tlaku oleja.
Použil som aj jeden časovač.
Ak naštartuješ, tak to napätie od spínača tlaku spustí časovač a po uplynutí času sa zapnú svetlá.
Pritom povodná funkcia zostala nezmenená. Pripojil som to paralelne.
Použil som aj jeden časovač.
Ak naštartuješ, tak to napätie od spínača tlaku spustí časovač a po uplynutí času sa zapnú svetlá.
Pritom povodná funkcia zostala nezmenená. Pripojil som to paralelne.
-
Stanislav
Zdravím. Ještě na střední škole sem vymyslel jednoduchou univerzální automatiku na spínání světel, tak se třeba někomu bude hodit. Skládá se asi ze sedmi součástek a ve favoritu mi fungovala bezvadně. Montoval jsem ji i do felicií a tam taky fungovala správně. Součástky jsou dostupné snad v každém obchodu s elektronickými součástkami. Výhoda tohoto zapojení je, že se světla zapnou až po nastartování, respektive po zvýšení napětí asi nad 13,2 V (dá se nastavit i víc) a vypnou až při vypnutí zapalování. Vypnutí až při vypnutí klíčku jsem chtěl kvůli tomu, kdybych jel večer a motor najednou zdechnul, tak aby světla zůstala svítit. Tyristor se dá použít prakticky libovolný. Hodnota odporu rezistoru taky není nijak kritická, ale ten rezistor tam být musí! Napětí při kterém to spíná se dá nastavit přidáním či ubráním usměrňovací diody, která je v sérii se zenerovou diodou (na křemíkové usměrňovací diodě je úbytek napětí okolo 0,6 V). Toto zapojení má problém při neodrušené elektroinstalaci auta, protože napěťová špička od nějakého relé může sepnout světla dříve než po nastartování. Setkal sem se s tím u formana s LPG (relé sytiče na plyn bylo neodrušené) a u žigulíku. Tato nectnost se dala vyřešit LC členem (kondenzátorem a cívkou), který špičky odfiltroval. Toto zapojení se dá tedy použít snad do všech aut (po menší obměně součástek i do kamionů). Já jsem ho zatím namontoval do favoritů, felicií, žigula, renaultů a jednoho nissanu. Renaulty a nissan potřebovali na spínání světel dva kontakty spínání (já jsem použil dvě relé). Hlavní je vědět jaký proud bude relé spínat a podle toho ho dimenzovat. U felicie stačilo relé na 10 - 20 Ampér. Uvítám případné připomínky k mému zapojení 
Schéma:
http://seiten.rajce.idnes.cz/Automatick ... ssvtla.jpg
Schéma:
http://seiten.rajce.idnes.cz/Automatick ... ssvtla.jpg
-
Gorole - FK
Zapojení automatického rozsvícení světel.
Ahoj koupil jsem tento modul na rozsvěcování světel.http://www.compass.cz/zobraz.php?co=07302
Máte někdo zkušenosti se zapojením?
CHci aby se při nastartování zaply obrysové i potkávací světla.
Díky za rady
Máte někdo zkušenosti se zapojením?
CHci aby se při nastartování zaply obrysové i potkávací světla.
Díky za rady
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení automatického rozsvícení světel.
Jaký zkušenosti? zapojení máš nakresleno u tvého modulu, nevím s čím chceš poradit? 
-
Gorole - FK
No rozsvítí jenom potkávací.Chci i obrysovky 
Prostě jenom nevím kam ty 12+ mám připojit aby se mi rozsvítili parkovačky i potkávačky.
Jinak mi je to celkem jasné
Prostě jenom nevím kam ty 12+ mám připojit aby se mi rozsvítili parkovačky i potkávačky.
Jinak mi je to celkem jasné
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
to ti částečně připravil výrobce vozu , uprav elektroinstalaci a do pozice R6 v pojistkovce dej relé a máš hotovo
-
Gorole - FK
No a s tím co jsem koupil to nijak nejde?
Je tam i schema.
Je tam i schema.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky by ti stačili dvě spínací relé
1relé :
85 na klíček "15" (nebo pojistkovka BE 1,7,5)
86 na kostru
30 na svorkovnici pojistkovky BD pin 1
87 na šedozelený z pojistkovky BE pin 3(nebo u spínače hl světel)
2relé :
85 na klíček "15"(nebo pojistkovka BE 1,7,5)
86 na kostru
30 na kostru
87 na modrý z pojistkovky BA pin 5 (nebo u spínače světel pin 3)
nevím co dělá ten modul co máš , jestli spíná světla se zpožděním , mohl by jsi vývody na světla připojit na obě relé 85 misto "klíček 15"
POZOR POKUD TO BUDEŠ DĚLAT JSI "POKUSNÝ KRÁLÍK"
1relé :
85 na klíček "15" (nebo pojistkovka BE 1,7,5)
86 na kostru
30 na svorkovnici pojistkovky BD pin 1
87 na šedozelený z pojistkovky BE pin 3(nebo u spínače hl světel)
2relé :
85 na klíček "15"(nebo pojistkovka BE 1,7,5)
86 na kostru
30 na kostru
87 na modrý z pojistkovky BA pin 5 (nebo u spínače světel pin 3)
nevím co dělá ten modul co máš , jestli spíná světla se zpožděním , mohl by jsi vývody na světla připojit na obě relé 85 misto "klíček 15"
POZOR POKUD TO BUDEŠ DĚLAT JSI "POKUSNÝ KRÁLÍK"
-
Gorole - FK
JJ rozsvicí to 20s po nastartování.
Tady je schéma http://www.compass.cz/img/kat/07/big/07302cs.jpg
Tady je schéma http://www.compass.cz/img/kat/07/big/07302cs.jpg
-
strand
Přiznám se, že trochu nerozumím tvému požadavku na zapínání i parkovaček, když trend je spíš opačný, aby toho ve dne svítilo co nejméně, např. jen
SPDS nebo jen potkávací světla, ovšem s homologací. Jak se zdá, toto zařízení homologaci splňuje(mimochodem,jak se to prokazuje při případné kontrole?).
Na automatické spínání veškerého osvětlení by stačilo mnohem jednodušší a výrazně levnější provedení jedním relé nebo dokonce i bez něj, viz předchozí
příspěvky, sám jsem to měl na Favoritu. Když už je to ovšem koupené, je několik řešení:
A. Zařízení prodat někomu, kdo chce svítit jen tlumenými světly a udělat si to jednodušší, zmíněné v předchozích příspěvcích,
B. použít jedno spínací relé na alespoň 10 A, jeden vývod cívky relé zapojit na libovolný vývod z uvedeného zařízení, který vede k tlumenému světlu,
druhý vývod ukostřit. Jeden silový vývod z relé zapojit na + 12V, druhý na vodič, vedoucí k libovolné parkovačce. Nebude na škodu, vloží-li se 10A pojistka.
C. Třetí způsob je odvislý od toho, na jaký proud je zařízení stavěno. Pokud jsou uvnitř např. relátka, která by snesla i větší proudovou zátěž, než jen tlumené
světlo, stačilo by mezi kabel, vedoucí k tlumenému světlu a kabel, vedoucí k parkovačce, vložit na obě strany po jedné, alespoň 5A diodě, propustné od
tlumeného světla k parkovačce. Proud se zvýší asi o 2A pro každou větev, pokud se tahá přívěs, tak podstatně víc. Snížení proudu lze řešit LEDkami v
osvětlení při zapnutí parkovaček, ovšem za cenu vyšších nákladů. Při obou způsobech se parkovačky rozsvítí ve stejnou dobu, jako tlumená světla.
edit:
Omlouvám se, nedomyslel jsem body B a C, nemohlo by se to napojit přímo k tlumeným světlům, ale před přepínač tlumených a dálkových světel. Asi by bylo opravdu nejjednodušší toto zařízení vůbec nevyužívat.
Ještě jedna poznámka. Začínám mít podezření, že uvedené zařízení není určeno pro běžná auta, protože tam postrádám nějaký kontakt, který by reagoval
například při zapnutí parkovaček, případně dálkových světel a automatiku by vypnul, což by asi mělo. Jestli mám pravdu, pak by mě zajímalo, kde se toto
zařízení dá vlastně využít.
SPDS nebo jen potkávací světla, ovšem s homologací. Jak se zdá, toto zařízení homologaci splňuje(mimochodem,jak se to prokazuje při případné kontrole?).
Na automatické spínání veškerého osvětlení by stačilo mnohem jednodušší a výrazně levnější provedení jedním relé nebo dokonce i bez něj, viz předchozí
příspěvky, sám jsem to měl na Favoritu. Když už je to ovšem koupené, je několik řešení:
A. Zařízení prodat někomu, kdo chce svítit jen tlumenými světly a udělat si to jednodušší, zmíněné v předchozích příspěvcích,
B. použít jedno spínací relé na alespoň 10 A, jeden vývod cívky relé zapojit na libovolný vývod z uvedeného zařízení, který vede k tlumenému světlu,
druhý vývod ukostřit. Jeden silový vývod z relé zapojit na + 12V, druhý na vodič, vedoucí k libovolné parkovačce. Nebude na škodu, vloží-li se 10A pojistka.
C. Třetí způsob je odvislý od toho, na jaký proud je zařízení stavěno. Pokud jsou uvnitř např. relátka, která by snesla i větší proudovou zátěž, než jen tlumené
světlo, stačilo by mezi kabel, vedoucí k tlumenému světlu a kabel, vedoucí k parkovačce, vložit na obě strany po jedné, alespoň 5A diodě, propustné od
tlumeného světla k parkovačce. Proud se zvýší asi o 2A pro každou větev, pokud se tahá přívěs, tak podstatně víc. Snížení proudu lze řešit LEDkami v
osvětlení při zapnutí parkovaček, ovšem za cenu vyšších nákladů. Při obou způsobech se parkovačky rozsvítí ve stejnou dobu, jako tlumená světla.
edit:
Omlouvám se, nedomyslel jsem body B a C, nemohlo by se to napojit přímo k tlumeným světlům, ale před přepínač tlumených a dálkových světel. Asi by bylo opravdu nejjednodušší toto zařízení vůbec nevyužívat.
Ještě jedna poznámka. Začínám mít podezření, že uvedené zařízení není určeno pro běžná auta, protože tam postrádám nějaký kontakt, který by reagoval
například při zapnutí parkovaček, případně dálkových světel a automatiku by vypnul, což by asi mělo. Jestli mám pravdu, pak by mě zajímalo, kde se toto
zařízení dá vlastně využít.
-
strand
Znovu jsem popřemýšlel a napadlo mě ještě jedno řešení z uvedeným zařízením:
Zapojení dle schematu (15,12V+,12V- = kostra), modrý nebo žlutý vodič, případně oba paralelně, připojit za spínač parkovaček nebo kdekoliv na parkovačky,
například u pravého nebo levého světlometu, bude-li krabička umístěna v motorovém prostoru, což bych udělal já. Do přívodu od kontaktu 15 bych vložil
kabelové pouzdro s pojistkou alespoň 10A, jejím vyndáním se funkce automatu zruší. Spinač hlavních světel musí být trvale zapnut. Po zapnutí zapalování a příslušné prodlevě 20 sekund se rozsvítí tlumená nebo dálková světla (dle polohy přepínače světel) včetně parkovaček. Pokud se spinač hlavních světel
vypne, budou svítit jen parkovačky. Je to poněkud drahé řešení, pomocí relátka PAL, stejného jako jsou ve Felicii by to vyšlo řádově desetkrát levněji, ale
budiž.
Zapojení dle schematu (15,12V+,12V- = kostra), modrý nebo žlutý vodič, případně oba paralelně, připojit za spínač parkovaček nebo kdekoliv na parkovačky,
například u pravého nebo levého světlometu, bude-li krabička umístěna v motorovém prostoru, což bych udělal já. Do přívodu od kontaktu 15 bych vložil
kabelové pouzdro s pojistkou alespoň 10A, jejím vyndáním se funkce automatu zruší. Spinač hlavních světel musí být trvale zapnut. Po zapnutí zapalování a příslušné prodlevě 20 sekund se rozsvítí tlumená nebo dálková světla (dle polohy přepínače světel) včetně parkovaček. Pokud se spinač hlavních světel
vypne, budou svítit jen parkovačky. Je to poněkud drahé řešení, pomocí relátka PAL, stejného jako jsou ve Felicii by to vyšlo řádově desetkrát levněji, ale
budiž.
-
Invisible1988 - FK
http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... ia-ii.html co říkáte na tohle?bylo by těžký to zapojit?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nebude problém to zapojit, jelikož je to přímo dělané na feldu a bude u toho i přesný návod. Akorát to bude trochu pracný, budeš muset rozdělat přístrojovku a napojit na vodiče. Pokud bych měl zapínání svštel já řešit, tak přidám pár korun a koupím ASS1. Tam je instalace jen 5 vteřin.
http://www.amd-autodily.cz/elektricka-v ... vetel.html
http://www.amd-autodily.cz/elektricka-v ... vetel.html
-
Invisible1988 - FK
ASS1 znám taky...ale dneska asi po 2 a 1/4 roce mi odešlo nenávratně a musel jsem ho vyhodit.Jako jasně koupil bych nový.Je to bez práce a funguje to.No asi příští měsíc.Jen mě napadlo nainstalovat něco poku možno bezporuchovýho.Sice víc práce ale asi by to bylo nesmrtelný snad
-
strand
Pokud máš na své Felicii kontakt "X" (takto je označen v mém schematu), pak se nabízí nejjednodušší řešení denního svícení:
Propojit tento kontakt X - je to svorka 87 u relé č. 7 nebo svorkovnice s označením T3b/1 (červený kabel) s některým kabelem v obvodu parkovacích
světel, nejlépe hned za spínač parkovaček. Spínač hlavních světel musí být trvale sepnut, pokud se vypne, zůstanou svítit jen parkovačky a příslušenství.
Bylo by vhodné do propojky vřadit na přístupném místě pojistku cca 7.5 - 10 A, jejím vyndáním se funkce automatu zruší.
Relé č. 7 je dost zatížené, asi by mohl být problém při jízdě s přívěsem, problém by se ale zmenšil co nejširším použitím LEDek v obvodech parkovaček.
Sám Felicii nemám, nemůžu si to ověřit, ale mělo by to fungovat.
Propojit tento kontakt X - je to svorka 87 u relé č. 7 nebo svorkovnice s označením T3b/1 (červený kabel) s některým kabelem v obvodu parkovacích
světel, nejlépe hned za spínač parkovaček. Spínač hlavních světel musí být trvale sepnut, pokud se vypne, zůstanou svítit jen parkovačky a příslušenství.
Bylo by vhodné do propojky vřadit na přístupném místě pojistku cca 7.5 - 10 A, jejím vyndáním se funkce automatu zruší.
Relé č. 7 je dost zatížené, asi by mohl být problém při jízdě s přívěsem, problém by se ale zmenšil co nejširším použitím LEDek v obvodech parkovaček.
Sám Felicii nemám, nemůžu si to ověřit, ale mělo by to fungovat.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mám ASS1 teda myslím v šuplíku, leželo tam asi 3 roky po dobu co mám SPDS dneska jsem ho vyndal a chtěl namontit do nové feldy, ale nespíná světla. Po nastartování pípne, jako dřív, ale světla nesepne. Asi to nejde nija opravit co? 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
k ass1 jsem někde něco čet o nastavení , ale teď přesně nevím kde co jak ,
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je tam šroubek na nastavení sepnutí, podle toho kolik altík dává. Ten zvukovej signál co relé dává má znamenat zapnutí světel, ale ono nic. 
-
felicia1
- Kontaktovat uživatele:
přátelé hledal jsem snad všude tak snad to tu nebude dvakrát
zajímá mě zda spínač potkávacích světel spíná kostru relátka potkávacích světel nebo do toho relátka spíná proud od parkovaček?
předem děkuji
zajímá mě zda spínač potkávacích světel spíná kostru relátka potkávacích světel nebo do toho relátka spíná proud od parkovaček?
předem děkuji
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Všechno je ovládané kostrou kromě zadní mlhovky a to ještě u některých novějších modelů
-
felicia1
- Kontaktovat uživatele:
takže pokud to chápu správně
(omluvte prosím případné prohození 85 a 86 ty stejně měnit nebudu)
85 napájení ze spínače obrysovek
86 kostra přes spínač
87 světla (potkávací)
a 30 jde přímo ze spínací skříŇky? nebo přes nějaké jištění?
děkuji (informace sháním pro levnější napodobeninu relé ass1)
když to bude úspěšné okamžitě se podělím o schéma
(omluvte prosím případné prohození 85 a 86 ty stejně měnit nebudu)
85 napájení ze spínače obrysovek
86 kostra přes spínač
87 světla (potkávací)
a 30 jde přímo ze spínací skříŇky? nebo přes nějaké jištění?
děkuji (informace sháním pro levnější napodobeninu relé ass1)
když to bude úspěšné okamžitě se podělím o schéma
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
85 a 86 jsou prohozený
87 ano
30 přímo bez jištění
má to vůbec smysl ? tyhle věci stojej kolem pětistovky (ass1 , bea 200001 , se 087 ) krom toho se daj za poloviční , i menší cenu koupit bazarový nebo z vrakáče
87 ano
30 přímo bez jištění
má to vůbec smysl ? tyhle věci stojej kolem pětistovky (ass1 , bea 200001 , se 087 ) krom toho se daj za poloviční , i menší cenu koupit bazarový nebo z vrakáče
-
felicia1
- Kontaktovat uživatele:
děkuji ti za reakci
ass1 se údajně už nevyrábí, pár kusů je ještě v prodeji ale nejsou zrovna nejlevnější
jedno jsem si zrovna koupil podle návodu jsem si hovyladilk podle auta vše funguje perfektně akorát na volnoběh při zapnutých více spotřebičích se zapřaženou károu světla tak po 5 vteřinách na vteřinu zhasnou
aniž by něco píplo atd.
zajmavé přitom je že když to přes kvalt zadusím tak to svítí klidně dál a nic neproblikává
takže podezírám spíše alternátor zda nedělá nějaké nárazy.
ty další věci co jsi vyjmenoval fungují nějak podobně?
jde hlavně o to aby šli zapínat mlhovky i dálky aniž bych musel zapínat origo spínač
a pak se mi nelíbí když svítí parkovačky už při zapnutí klíčku.
já zkusím něco zbastlit ale proto je pro mě hrozně důležité jestli jde na 30tku proud od klíčku a na 85 obrysovky nebo naopak.
protože to ass1 musí sepnout 87čku 86ku a 30tku dohromady aby šel proud i do parkovaček
ass1 se údajně už nevyrábí, pár kusů je ještě v prodeji ale nejsou zrovna nejlevnější
jedno jsem si zrovna koupil podle návodu jsem si hovyladilk podle auta vše funguje perfektně akorát na volnoběh při zapnutých více spotřebičích se zapřaženou károu světla tak po 5 vteřinách na vteřinu zhasnou
aniž by něco píplo atd.
zajmavé přitom je že když to přes kvalt zadusím tak to svítí klidně dál a nic neproblikává
takže podezírám spíše alternátor zda nedělá nějaké nárazy.
ty další věci co jsi vyjmenoval fungují nějak podobně?
jde hlavně o to aby šli zapínat mlhovky i dálky aniž bych musel zapínat origo spínač
a pak se mi nelíbí když svítí parkovačky už při zapnutí klíčku.
já zkusím něco zbastlit ale proto je pro mě hrozně důležité jestli jde na 30tku proud od klíčku a na 85 obrysovky nebo naopak.
protože to ass1 musí sepnout 87čku 86ku a 30tku dohromady aby šel proud i do parkovaček
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
všechny fungují stejně ,
bea je složitější na zapojení , musí se vypinovat sia pět drátů z pojistkovky
ass a se se dají jen místo relátka
nevyrábí se ani jedno ale dají se koupit , to už jsem psal
parkovačky po zapnutí klíčku , to je vlastně nutný zlo ????? jde o to že musí / měla by být zachována stardardní funkce světel
dal se koupit modul od světoznámé značky compass za nějakých 100-200kč , což je nějaký zpožďovač zapnul světla cca 20sec po zapnutí klíčku
tohle by řešilo že nechceš obrysovky hned po zapnutí klíčku , zapojí se tam 15 , kostra , a výstupy , a myslím že na zapojení do felicie to potřebuje dvě diody a dvě relátka (nebo dvě relátka s diodou)
bea je složitější na zapojení , musí se vypinovat sia pět drátů z pojistkovky
ass a se se dají jen místo relátka
nevyrábí se ani jedno ale dají se koupit , to už jsem psal
parkovačky po zapnutí klíčku , to je vlastně nutný zlo ????? jde o to že musí / měla by být zachována stardardní funkce světel
dal se koupit modul od světoznámé značky compass za nějakých 100-200kč , což je nějaký zpožďovač zapnul světla cca 20sec po zapnutí klíčku
tohle by řešilo že nechceš obrysovky hned po zapnutí klíčku , zapojí se tam 15 , kostra , a výstupy , a myslím že na zapojení do felicie to potřebuje dvě diody a dvě relátka (nebo dvě relátka s diodou)