spinače
-
zello - FK
spinače
Zdravim, neviem ci sa to tu riesilo uz ak ano tak si prosim link, potrebujem vediet ako zistit ci mi na spinacoch(svetiel, hmloviek, vystraznych svetiel) funguje žiarovka, skusal som to 4.5v baterkou ale neviem ci sa to vobec da tak ze zapajam na tie konektory vzadau tu baterku. 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: spinače
Obávám se že 4.5 V je málo a jestli odešla žárovka tak nevím jestli se nová dá sehnat .
Jestli seš alespoň trochu zručnej tak předělat a místo žárovek tam dát diody .
Návod jak na to je tady
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_vypinace
Jestli seš alespoň trochu zručnej tak předělat a místo žárovek tam dát diody .
Návod jak na to je tady
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_vypinace
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
zello - FK
jop to viem uz som to mal rozobrate, ale nechce sa mi rozoberat vsetky len aby som vobec svieti,.. tomu rozoberaniu by som sa hcel vyhnut 
-
zello - FK
A co ti brani tam misto tech 4,5 V dat 12 V? Pokud na to nemas zdroj tak staci napojit draty na baterku v aute a zkouset. Hlavne to nedej do zkratu...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
zello - FK
tak ta 4.5ka to určite utiahne , ked som to mal rozobrane tak som skusil samotnu ziarovku napoijit a svietila, slabsie ale svietila

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jestli spínač nesvítí a jinak funguje tak jedině buď špatná žárovka a nebo špatný kontakt ve spínači .Rozebrání se asi stejně nevyhneš pokud nekoupíš novej což je asi 80 kč a výměna za diodu vyjde max 10 kč.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Abdul - FK
zello : musíš to tak alebo onak rozobrať. Inak sa ku žiarovke stejne nedostaneš. V servisoch pri vypálenej žiarovke menia celé vypínače - tam sa s tým nese*ú.
-
nebulus - FK
Mať ja vaše problémy
. Mne už žiaden pôvodný spínač nesvieti a som rád že vôbec fungujú. Dosť som si s nimi užil
. Teraz som kupoval nový na zadnú hmlovku, originál TRW stál 7eur.
-
zello - FK
no tak uz som to prerobil vsetko na diody
akurat ze je divne ze ziadna ta ziarovka co tam bola nebola vypalena ale nesvietila
mo a vypinac na vystrazne smerovky roby taku vec ked ho zapnem tak too nic nespravi, teda okrem toho ze sa nedaju zapnut uz ani normalne smerovky, a ked ho prepnem tak sa mi uz daju zapnut aj normalne smerovky
zabijak je to 
To je divne. Na normalni smerovky by to nemelo mit vliv.
EDIT: Blbe jsem se podival. Ma to vliv. Kdyz je vyply, tak ma byt cerny drat spojeny s cervenym. Zkus to promerit. Urcite bude chyba nekde tady.
EDIT: Blbe jsem se podival. Ma to vliv. Kdyz je vyply, tak ma byt cerny drat spojeny s cervenym. Zkus to promerit. Urcite bude chyba nekde tady.
Naposledy upravil(a) LucasCZE dne úte 16. bře 2010 16:56:02, celkem upraveno 1 x.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
nebulus - FK
Ten spínač na smerovky si buď zle zložil, alebo je už KO. Daj ho von a kukni či sa pri každom stlačení vždy správne pootočí od daný uhol tá biela vačka vzadu. Naboku je vidno jej bielu osku, ja som si tam fixkou spravil čiarku, aby som videl či sa dobre točí.
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Ja keď som prerábal podsvietenie spínačov tak som si to overil hneď aj v praxi. Pokiaľ je spínač na výstražné smerovky odpojený úplne, tak ani klasické smerovky sa nedajú zapnúť, proste ten spínač je súčasťou obvodu. Ale pokiaľ sa tam ten spínač znova napojí, tak nie je žiaden dôvod ho zapínať len preto, aby fungovali klasické smerovky na lukasoch. Tie musia fungovať nezávisle na spínači, ale ako hovorím - spínač pre výstražné musí byť zapojený. Skontroluj si, či si ho poriadne dotlačil, mne aj to pomohlo (ale bola to zároveň predzvesť že tam nie je všetko v poriadku...). Inak ja keď som to už mal celé rozobraté, tak som konektory na spínačoch aj na kabeláži v palubovke vystriekal kontakt sprejom na elektrické spoje. Dá sa zohnať za smiešnu cenu v každej mototechni a robí zázraky, hlavne s oxidáciou no a pôsobí zároveň aj ako konzervačná vrstva proti vlhkosti, takže dúfam že už bude po jeho použití pokoj 
-
zello - FK
no tak ja som tam skusal zalozit aj iny spynac, pretoze mam dva, ked som ho tam dal prvy krat, tak vsetko slapalo ako hodinky, no drihy krat uz to robilo toto, mam strach ze chyba bude njekde v kabloch, popripade njekde hlbsie, sam to nechapem pretoze tie spinace su urcite funkcne a poskladane spravne, no oba robia toto iste