Pri volnobehu sieti dobijeni - baterie na pristrojovce
-
stanco007 - FK
Pri volnobehu sieti dobijeni - baterie na pristrojovce
V com je problem ked mi pri volnobeznych otackach slabucko svieti bateria na palubnej doske? Ked pridam plyn, tak zhasne. Ani za jazdy nesvieti len ked sa znizia otacky tak tak slabucko svieti. Alternator bol repasovany minuly rok. Moze to byt aj tym, ze som dnes cez zapalovac a mini fukac dofukaval gumy na bicykli? Ale mal som nastartovane. No je pravda, ze tak slabucko svietit mi zacala ta baterka na palubovke az potom ked som dofukal a isiel autom. Zeby slaba kapacita baterky v aute? Ale startuje normalne
Re: Pri volnobehu svieti dobijanie-bateria na pristrojovke
Sice se v alternatorech moc nevyznam, ale myslim, ze nic jineho nez altik to nemuze byt. Asi nedobiji jak by mel a porad se budi pres kontrolku. Pockej co napisou dalsi.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
Stefi74 - FK
změř NAPĚTÍ na baterii mělo by tam být cc 13,5V pokud tam naš mín volnoběH tak se roZsvěcuje kontrolka dobíjení . pomohl by nový regulator napětí
ten co maš muže mít opotřebene uhlíky
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 29. pro 2010 21:10:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: debludizace, čeština
Důvod: debludizace, čeština
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Chybu urcite hledej v altiku, bud v tom regulatoru napeti nebo pak na diodovem mustku naka dioda spatny dotek apod.
-
nebulus - FK
U nás toto robila vadná dióda, keď odišiel regulátor, tak dobíjanie nesvietilo pre zmenu vôbec.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Proč se tu nemohu dočíst toho jaký je to typ altíku??? ,od čeho by se měla odvíjet výpomocná komunikace,ale hned co je tam za závadu. A příkon není ve voltech,ale v Amperách ,nebo Watech. A kdy si všiml toho,že ta kontrolka na volnoběh prosvěcuje za světla ,nebo za tmy? jaké jsou otáčky volnoběhu?
-
stanco007 - FK
Nakolko mam pred cca 2 rokmi repasovany alternator, tak ten to asi nebude. Vyzera to na regler na alternatore. To bude ten lepsi pripad lebo stoji cca 200sk. Bol som este v meste, tak pri otackach cca 3000 mi svietila kontrolka dobijania len slabulinko alebo vobec ale pri nizsich a pripadne okolo 1000-1500 svietila jasne. A plus sa mi rozsvietila kontrolka airbagu. Dufam ze to bude ten regler na alternatore....
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Blby je ze az to opravis tak abys zhasnul bagy a zas byly funkcni musis na PC.
-
stanco007 - FK
To naozaj? Aj kamosovi zacal svietit airbag a svieti stale. Treba to dat na pc? Zajtra vymenim ten regler to je 5 min. roboty ani nie a uvidim co to urobi...
edit/emilio52.:odstraněna předchozí citace :pravidlo č.4
-
stanco007 - FK
Takze dnes som si skocil kupit do obchodu cesky regulator napätia. Cena 11,95€-360Sk cca. Zalozil som ho a auto startlo na prvy krat ale nakolko som zabudol nahodit kabel do chladica ktory mi prekazal pri montazi regulatora tak som motor vypol a nasledne potom ked som chcel startnut, tak uz baterka povedala neee
Roztlacil som to a tak startlo. Pridal som plyn, nechal motor bezat cca 20 min a potm som sa povozil asi cca 20km a uz to je v pohode aj ked som si vedomy, ze tu bateriu aj ked mam Exide-super znacka a kvalita, tak budem musiet dobit. Ale nesvieti uz ani dobijanie a ani airbag. Nemusel som ist s tym airbagom ani na pc...
Len som sa bal, ci nebude potrebne nabudit alternator... Ale chvala bohu vsetko fachci ako ma...
Roztlacil som to a tak startlo. Pridal som plyn, nechal motor bezat cca 20 min a potm som sa povozil asi cca 20km a uz to je v pohode aj ked som si vedomy, ze tu bateriu aj ked mam Exide-super znacka a kvalita, tak budem musiet dobit. Ale nesvieti uz ani dobijanie a ani airbag. Nemusel som ist s tym airbagom ani na pc...
Len som sa bal, ci nebude potrebne nabudit alternator... Ale chvala bohu vsetko fachci ako ma...
-
breta1 - FK
1. baterku máš definitivně v háji
2. že ti teď už nesvítí kontrolka airbagu je velmi divné , sama zhasnout nemůže (ledaže je spálená)
3. alternátor nepotřebuje nabudit (nemusí mít zbytkový magnetizmus jako dynamo).
2. že ti teď už nesvítí kontrolka airbagu je velmi divné , sama zhasnout nemůže (ledaže je spálená)
3. alternátor nepotřebuje nabudit (nemusí mít zbytkový magnetizmus jako dynamo).
-
stanco007 - FK
A preco by mala byt baterka definitivne v haji? Vsak na nej len klesla kapacita a tu kus dobil alternator po vymene regulatora a dam ju este na nabijacku. Ale ide bez problemov od vymeny aj bez dobijania. A aj keby nahodou bola v haji, tak je v zaruke
))
A ze uz nesvieti kontrolka airbagu je divne? Kvoli chybnemu regulatoru bol len pokles napätia preto sa rozsvietil airbag-jednotka kvoli poklesu napätia nepracovala spravne. Po oprave regulatora to uz bolo ok s U, tak kontrolka zhasla. Aj technik sa mi tak vyjadril, ze nemusi byt vzdy potrebne ist s tym na pc.
A ze uz nesvieti kontrolka airbagu je divne? Kvoli chybnemu regulatoru bol len pokles napätia preto sa rozsvietil airbag-jednotka kvoli poklesu napätia nepracovala spravne. Po oprave regulatora to uz bolo ok s U, tak kontrolka zhasla. Aj technik sa mi tak vyjadril, ze nemusi byt vzdy potrebne ist s tym na pc.
Prave ze kdyz si jednotka airbagu zapise chybu (treba kvuli tomu poklesu napeti), tak sama tu chybu uz z pameti neodstrani.
S baterkou bych to taky tak cerne nevidel.
To breta1: Aaltik nepotrebuje nabudit? Rekl bych, ze rozhodne potrebuje. Zkus si odpojit ten zeleny drat, jetli bude dobijet (samozrejme odpojit pred nastartovanim).
S baterkou bych to taky tak cerne nevidel.
To breta1: Aaltik nepotrebuje nabudit? Rekl bych, ze rozhodne potrebuje. Zkus si odpojit ten zeleny drat, jetli bude dobijet (samozrejme odpojit pred nastartovanim).
Naposledy upravil(a) LucasCZE dne úte 23. bře 2010 22:15:33, celkem upraveno 1 x.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
stanco007 - FK
Vsak na pc to dam aj tak aj kvoli tomu, ze ma zaujima co mi este vyhody. A ze tam bude ta chyba zapisana? Mna airbag netrapi, ci je funkcny alebo nie. Ale dam to vymazat z pamäte zajtra. Baterka bude dobra. Nevidim dovod preco by mala byt KO... Tam nebola uplne kapacita z nej fuc.
Aky zeleny drat na alernatore? Myslis na regulatore ten biely co ide do alternatora? Keby mi to nedobijalo ako som vymenil a nahodil novy regulator, tak by som dnes nebehal po meste autom.... xi Baterka by bola davno fuc a okrem toho by mi svietila kontrolka dobijania stale...
Na starom regulatore som mal v prdeli uhliky... Jeden mal cca 5mm a druhy len dokonca mozno 3mm. A ten mi musel haprovat. Asi nebol dobry kontakt pre kratku dlzku uhlikov
Aky zeleny drat na alernatore? Myslis na regulatore ten biely co ide do alternatora? Keby mi to nedobijalo ako som vymenil a nahodil novy regulator, tak by som dnes nebehal po meste autom.... xi Baterka by bola davno fuc a okrem toho by mi svietila kontrolka dobijania stale...
Na starom regulatore som mal v prdeli uhliky... Jeden mal cca 5mm a druhy len dokonca mozno 3mm. A ten mi musel haprovat. Asi nebol dobry kontakt pre kratku dlzku uhlikov
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
S tím pytlem pravdu nemáte....řj to zapíše jako chybu sporadickou a kontrolka po "obnově" napětí na běžnou hodnotu sama zhasne.Odzkoušeno z vlastní praxe.Něco jiného je např pokud pytel odpojíte a zapnete "15"ku,pak se musí chyba smáznout vagem aby kontrolka zhasla.
-
stanco007 - FK
Vsak som to pisal... Kontrolka sa mi rozsvietila len kvoli poklesu napätia kvoli chybnemu regulatoru na alternatore. Ako nahle som ho vymenil kontrolka ani neblikla, nie zeby este svietila
a po chvilke zhasla aj kontrolka dobijania a uz tiez ani neblikla. Jednoznacne chybny regulator napätia. Ale aj tak to dam na pc co mi vyhodi. Ale myslim si, ze register bude cisty bez zaznamu

Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 23. bře 2010 19:56:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Ten posledni radek, o tom odpojovani dratu, uz nepatril tobe, ale bretovi1...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Nezda se mi to s bagama jediny co se samo umi ,,lecit,, je abs ale bagy by meli zustat svitit.
Sviti ti kontrolka bagu pri startovani resp otoceni klicku do 1 polohy? pokud ano tak snad bude vse ok ale urcite to projed pres pc.
Sviti ti kontrolka bagu pri startovani resp otoceni klicku do 1 polohy? pokud ano tak snad bude vse ok ale urcite to projed pres pc.
-
stanco007 - FK
Samozrejme, ze ked skrutim kluc do polohy 1, tak svieti airbag ako predtym ale zhasne ako nahle si cerpadlo nataha palivo a ked startujem cize skrutim kluc do polohy 2, tak sa asi pocas startu zas rozsvieti a ked motor naskoci, tak zhasne. Aspon tak to je myslim. Musel by som to skusit v aute lebo to beriem ako samozrejmost tak sa tomu nevenujem
Ale urcite ked je kluc v polohe 1, tak airbag svieti a po starte zhasne
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 23. bře 2010 19:55:55, celkem upraveno 1 x.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
O těch begach tu už bylo jednání a ta kontrolka se rozsvítí pokud dochází k přepětí.Tím,že se srovnalo napětí,tak není důvod ke svícení. Ale příležitostně tomu počítač neuškodí. A co se týká buzení tak ten zelený drát vůbec nemusí vytahovat z konektoru.Ovšem kdyby mu vypadl tak nebude svítit kontrolka dobíjení a tím ani nabíjet v běžných otáčkách.
Jeste jednou to napisu. Nepsal jsem to zakladateli vlakna, ale tomu co psal, ze se alternator nebudi...
-
breta1 - FK
Došlo k nepochopení, plynoucího z toho, že ten bod 3 má i závorku. Samozřejmě že se v provozu alternátor budí a buzení se reguluje. Bez buzení napětí nebude, na rozdíl od dynama, které se zbytkovým magnetizmem nabudí a lze dokonce změnit jeho polaritu.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Musím odporovat v jednom místě,dynamo i alternátor mají regulátory napětí,které mají funkci přibuzovat a regulovat sílu magnetismu u dynama ve statoru a z rotoru se odebírá výstupní napětí pomocí komutátoru,který má za úkol usměrňovat výstupní napětí. Ano je pravda,že dynamo se vybudí samo,ale musí mít uzavřen okruh buzení.Alternátor se budí do rotoru přes kroužky,pro provoz se nabudí externě připojením + pólu na vstup regulátoru,v autě přes kontrolku ,tím je zajištěna kontrola.Po nabuzení si budicí obvod hlídá napětí a sílu nabuzení sám,nepotřebuje mít připojený budicí obvod.To znamená ,jakmile mi alternátor začne dávat napětí,nepotřebuje mít připojený (zelený)vodič.Co se týká změny polarity tak dát jiný můstek a regulátor a múžeme mít + na kostře,magnetický obvod s tím nemá nic společného. Je to složitější ,ale jde to.
-
breta1 - FK
Mluvíme o tomtéž, ale nerozumíme si. Zásadní rozdíl je ten, že zbytkový magnetizmus u dynama je schopen plně nabudit dynamo (svorky D+, DF spojené) BEZ NUTNOSTI použití vnějšího zdroje, alternátor se bez vnějšího zdroje nenabudí ať spojíme cokoliv s čímkoliv, přestože v rotoru zbytkový magnetizmus je také.
Jasne, uz te chapu. Zformuloval si to dost krkolome.