Co potřebuji při výmazu motoru?

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
markos29 - FK

Co potřebuji při výmazu motoru?

Příspěvek od markos29 - FK »

Zdravím dneska mi známí mění motor.Jak dlouho to tak trvá?Tedy pokud nebudou nějaké problémy.Ohledně toho výmazu motoru.Měl jsem feldu na na splátky a smlouva mě už skončila.Co si za doklady mino velkého a malého TP mám vzít?Co se na DI zkoumá?Díky moc

Kdo sháníte motor od 1.3 - 1.9D tak tady dávám tel.605973729.Já jsem od něj kupoval motor 1.3 50KW 90 000km za 3500Kč.
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Re: Co potřebuji při výmazu motoru?

Příspěvek od Peters56 »

Tak hlavně nechoď na DI tam by jsi nepochodil, musíš na tvojí pověřenou obec která vede evidenci motorových vozidel.

Změna v registraci čísla motoru
Toto je vyjádření Ministerstva dopravy a spojů ČR:

Od 1.1. 2002 se neregistruje výrobní číslo motoru, ale pouze typ (VIN). Při výměně motoru za jiný (jak s výrobním číslem, nebo bez čísla) si musíte nechat vyměnit i doklady. U starších vozidel je potřeba zrušit v dokladech staré číslo motoru. U nových vozidel se již nezapisuje. V dokladech nesmí nastat evidenční nesrovnatelnost. Podrobné informace o postupu Vám poskytnou na příslušném úřadě. Tato problematika je řešena zákonem č. 56/2001 Sb..

poznámka k předcházejícímu textu:
Obecně je výmaz čísla motoru velmi běžný úkon, kvůli kterému stačí přijít, donést potřebné dokumenty (TP, OTP-OOR, pojistka, občanský průkaz) a vyplnit formulář.

Pozor - ač se neeviduje číslo motoru, ještě stále se eviduje TYP motoru. To znamená, že nelze měnit motory naprosto libovolně a při případné výměně typu motoru je potřeba postupovat podle daných pravidel, viz článek "Oficiální vyjádření Škoda Auto a.s." a "Legalizace 742.13* (135/136) motoru do GARDE".
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Odpovědět