Krémová kejda pod vičkem oleje :(
-
smazany clen - FK
Krémová kejda pod vičkem oleje :(
ahoj kuci,tak sem ted koukal na olej a kdyz sem oddelal visko od oleje,tak sem se zhrozil ty kase na vicku.Myslite ze je to normalni?Ze je to z toho kdyz se jezdi na kratky vzdalenosti?Nebo si myslite to ceho se obavam nejvic?:( Ze se dostava do oleje voda? V nadrzce mi neubejva voda,teda nijak sem to zatim nezpozoroval.Pokud nekdo vite co to zpusobuje budu rad kdyz to napisete......diky za vsechny reakce...
-
mystery - FK
Re: Krémová kejda pod vičkem oleje :(
Není to normální, podlě mě je to jednoznačný: teče ti voda do oleje !! Bych co nejdřív navštívil servis.Othon píše:ahoj kuci,tak sem ted koukal na olej a kdyz sem oddelal visko od oleje,tak sem se zhrozil ty kase na vicku.Myslite ze je to normalni?Ze je to z toho kdyz se jezdi na kratky vzdalenosti?Nebo si myslite to ceho se obavam nejvic?:( Ze se dostava do oleje voda? V nadrzce mi neubejva voda,teda nijak sem to zatim nezpozoroval.Pokud nekdo vite co to zpusobuje budu rad kdyz to napisete......diky za vsechny reakce...
Jak jsem byl poučen, tak to může být i jízdou na krátký vzdálenosti... původně jsem taky myslel, že jen vodou v oleji... zkus jí protáhnout a uvidíš..
"Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na Feldě se kterou se jezdí jenom po městě to mám taky. Když jí proženu dál, tak se to rozpustí úplně, nebo skoro.
Kamarád má Golfa 1.8 a říká, že mu to po městě dělá taky.
Kamarád má Golfa 1.8 a říká, že mu to po městě dělá taky.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
v takovem mnozstvi a pokud neubyva voda je to ok. 1,6 to delal vic nez 1,3 protoze 1,6ka je litinova svine a daleko dyl motoru trva nez se prohreje
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
Pokud se ti neztrácí chladící kapalina a je to jen slabší vrstva tak je to v pohodě . Ted v zimě a pokud jezdíš krátké vzdálenosti je to normální ( vysrážená voda na nejchladnějším místě motora + olej = emulse )---- Krémová kejdamystery píše: Není to normální, podlě mě je to jednoznačný: teče ti voda do oleje !! Bych co nejdřív navštívil servis.
-
Jurka - FK
Přesně tak....pokud to je taková pěna jakoby z kapučína na víčku, tak jestli ti neubývá chladící směs tak to neřeš...dělá to v zimě nebo když je chladno a auto jezdí na krátké vzdálenosti je to vzdušná vlhkost v motoru..projeĎ auto třeba 60km v kuse a už to tam nebude:) Jestli se auto nepřehřívá netlakuje do chladícího okruhu... vždy a dobře topí a neztrácí se voda. Tak to vůbec neřeš je to zcela normální ikdyž se zdá že ne. Jak to dělá jednu z těch příčin co jsem napsal, tak už bych podezříval těsnění pod hlavou, ale taky to může být jiná spousta věcí než těsnění potom
-
smazany clen - FK
No dikec za reakce,doufam ze to bude ok...jj je to takova jakoby pena od kapucina...
..jezdim kazdej den 10km do prace a fakt je ten,ze nez se teplota vysplha na provozni tak uz sem skoro tam....
-
Jurka - FK
No vidíš...já jezdím bud do školy 6km nebo do práce 13km, tak asi přesně vím co jsi tam našel pod tím víčkem.... Fakt klídek je to normální a v pořádkuOthon píše:No dikec za reakce,doufam ze to bude ok...jj je to takova jakoby pena od kapucina.....jezdim kazdej den 10km do prace a fakt je ten,ze nez se teplota vysplha na provozni tak uz sem skoro tam....
-
smazany clen - FK
-
Návštěvník
ahoj kuci,tak sem ted koukal na olej a kdyz sem oddelal visko od oleje,tak sem se zhrozil ty kase na vicku.Myslite ze je to normalni?Ze je to z toho kdyz se jezdi na kratky vzdalenosti?Nebo si myslite to ceho se obavam nejvic?:( Ze se dostava do oleje voda? V nadrzce mi neubejva voda,teda nijak sem to zatim nezpozoroval.Pokud nekdo vite co to zpusobuje budu rad kdyz to napisete......diky za vsechny reakce...--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ten isty problem ma otec na svojej fabii 1,4 50kw ale s tym rozdielo,ze mu myine voda z nadrzky
-
Josh123456 - FK
No záleží v jakém množství to tam máš tu emulzi a také jaký je olej .. ? je v něm voda? Jestli ne, tak to je jen srážená voda s olejem na víčku - normálka. Zkus otřít a projet a uvidíš, že to tam po určité době bude zpátky a bez ztráty vody. Tvoří se to tam, protože je to srážka studena (vzduch) a tepla (motor) a ono to kondenzuje a mísí s olejem, co se usazuje na víčku nalév. hrdla. Takže na tom víčku si myslim, že to má snad každá felda trochu.Návštěvník píše:ahoj kuci,tak sem ted koukal na olej a kdyz sem oddelal visko od oleje,tak sem se zhrozil ty kase na vicku.Myslite ze je to normalni?Ze je to z toho kdyz se jezdi na kratky vzdalenosti?Nebo si myslite to ceho se obavam nejvic?:( Ze se dostava do oleje voda? V nadrzce mi neubejva voda,teda nijak sem to zatim nezpozoroval.Pokud nekdo vite co to zpusobuje budu rad kdyz to napisete......diky za vsechny reakce...--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ten isty problem ma otec na svojej fabii 1,4 50kw ale s tym rozdielo,ze mu myine voda z nadrzky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Favorit i obě Feldy mi to při courání na krátké štreky dělají. Ani u jednoho auta nemizí voda.
Při delší jízdě se to pokaždé rozpustí a jak se jede jedna jízda po městě, tak toho tam trochu hned je. S jednou Feldou jezdí manželka jenom po městě a je toho tam hromada.
Při delší jízdě se to pokaždé rozpustí a jak se jede jedna jízda po městě, tak toho tam trochu hned je. S jednou Feldou jezdí manželka jenom po městě a je toho tam hromada.
-
Návštěvník
No záleží v jakém množství to tam máš tu emulzi a také jaký je olej .. ? je v něm voda? Jestli ne, tak to je jen srážená voda s olejem na víčku - normálka. Zkus otřít a projet a uvidíš, že to tam po určité době bude zpátky a bez ztráty vody. Tvoří se to tam, protože je to srážka studena (vzduch) a tepla (motor) a ono to kondenzuje a mísí s olejem, co se usazuje na víčku nalév. hrdla. Takže na tom víčku si myslim, že to má snad každá felda trochu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------NIE JE PRAVDA,ZE TO MA KAZDA FELDA,MOJA MA NAJAZDENYCH 250 TISIC KM A TO NEMA.JA SOM TU EMULZI VIDEL NA OCOVEJ FABII A ESTE NA DVOCH KAMOSOVYCH FABIACH A TYM SA UZ MUSELO MENIT TESNENIE POD HLAVOU.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------NIE JE PRAVDA,ZE TO MA KAZDA FELDA,MOJA MA NAJAZDENYCH 250 TISIC KM A TO NEMA.JA SOM TU EMULZI VIDEL NA OCOVEJ FABII A ESTE NA DVOCH KAMOSOVYCH FABIACH A TYM SA UZ MUSELO MENIT TESNENIE POD HLAVOU.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Favorit je z roku 90. Nikdy se voda neztrácela. Vždy to na víčku při krátkých jízdách má. Po delší jízdě ne.
Feldy jsou na tom stejně.
Feldy jsou na tom stejně.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem měsíc jezdil jenom po městě.
1.6km do školky
1.5km do práce
2km odpoledne domu
mrkněte jaký je výsledek
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=sGOODBGqbP.JPG
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=WYQGzS24BY.JPG
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=RqOAbNdT71.JPG
upozorňuji, tohle auto za deset let nevzalo ani kapku vody
1.6km do školky
1.5km do práce
2km odpoledne domu
mrkněte jaký je výsledek
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=sGOODBGqbP.JPG
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=WYQGzS24BY.JPG
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=RqOAbNdT71.JPG
upozorňuji, tohle auto za deset let nevzalo ani kapku vody
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo pěknej sajrajt
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ale protáhnu to 200km a bude to čisté.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
jj to bude 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já to sem dávám jenom pro ukázku, jak hrozně to může vypadat na zcela zdravém a funkčním motoru.
Sem tam se někdo chystá pro pár bublinek měnit těsnění pod hlavou. To já bych si to musel rovnou hodit.
Sem tam se někdo chystá pro pár bublinek měnit těsnění pod hlavou. To já bych si to musel rovnou hodit.
-
zdenek56 - FK
Mě se ta bílá kejda na víčku dělá taky, denně jezdím do prace 2x9km a za 2-3dny je víčko celý obalený, ale ujedu tak cca 50km v celku a už tam není nic.
-
Benda11
Mám problém, v zimě motor chytne a svítí mazání, není možné že mi tahle krémová věc ucpala nějaké kanálky?? Za tepla mazání nesvítí.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ne urcite ti tam hneda emulze neucpala. Problem bude v cidle tlaku, oleji, olejovem filtru, nebo v olejovem cerpadle. Byt to opotrebenim motoru, tak to naopak bude svitit zahrate.
- panjawa
- Kontaktovat uživatele:
Ta bílá kejda na výčku od oleje by měly být vysrážený aditiva co se přidávaj do oilu, pokud sy pánové všimnete tak se to děje jenom v zimě, po zahřání motoru se to rozpustí.
RIDE TO LIVE - LIVE TO RIDE
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
panjawa
dobrej tip. Kam se sráží aditiva v létě??
Je zajímavé, že prasklé těsnění pod hlavou mi nějak obohatilo množství aditiv v oleji a ty mi zas...ly klapku.
Je zajímavé, že prasklé těsnění pod hlavou mi nějak obohatilo množství aditiv v oleji a ty mi zas...ly klapku.
- panjawa
- Kontaktovat uživatele:
No ze svý hlavy to nemám a už to nemůžu dohledat, ale pochopil sem to tak že v létě je teplo a ta kejda se tvoří až pod nulou.
Naposledy upravil(a) panjawa dne pon 27. úno 2012 19:15:49, celkem upraveno 1 x.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky to není z mojí hlavy.
Aditivní olejové přísady se používají pro zlepšení vlastností základního oleje. Jak základový ropný olej, tak i syntetický olej mají sice dobré mazací schopnosti, olej však musí splňovat daleko více parametrů. Povýrobní olejová aditiva proto obsahují detergenty, modifikátory tření, modifikátory viskozity, antikorozní příměsi, antioxidanty, látky ovlivňující bod tuhnutí, protioděrová aditiva, mazivostní přísady a některé další. Díky tomu pak motorový olej nejen maže, ale také chrání motor proti korozi, udržuje motor v čistotě, udržuje oxidační stabilitu oleje a jeho slučitelnost s plasty. Dodatečně aditivovaný olej dokáže také vymezovat provozní vůle, zajišťovat dobrý odvod tepla apod. K získání těchto vlastností je samozřejmě třeba kvalitních olejových aditiv.
Aditivní olejové přísady se používají pro zlepšení vlastností základního oleje. Jak základový ropný olej, tak i syntetický olej mají sice dobré mazací schopnosti, olej však musí splňovat daleko více parametrů. Povýrobní olejová aditiva proto obsahují detergenty, modifikátory tření, modifikátory viskozity, antikorozní příměsi, antioxidanty, látky ovlivňující bod tuhnutí, protioděrová aditiva, mazivostní přísady a některé další. Díky tomu pak motorový olej nejen maže, ale také chrání motor proti korozi, udržuje motor v čistotě, udržuje oxidační stabilitu oleje a jeho slučitelnost s plasty. Dodatečně aditivovaný olej dokáže také vymezovat provozní vůle, zajišťovat dobrý odvod tepla apod. K získání těchto vlastností je samozřejmě třeba kvalitních olejových aditiv.
- panjawa
- Kontaktovat uživatele:
Až takhle mě poučovat opravdu nemusíš
(vím, nemyslels to zle), ale je mě 50 a od svejch 15 se vrtám v motorech a různé stránky o oilech mám prostudovaný, třeba tohle http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... ne_aditiva

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to nemyslel, jako poučování, jen z textu plyne, že je to naprosto naopak než si tvrdil. Ta kejda pod víčkem není aditivum v olejích, ale vysrážená vzdušná vlhkost z klikové skříně. Proto se ta kejda tvoří zejména v zimě při krátkých trasách. U auta, které denně nalítá 300 km se to tvořit nebude, jelikož se voda odpaří zcela odvzdušněním klikové hřídele.
- panjawa
- Kontaktovat uživatele:
No když vo tym zapřemejšlým tak tě musím dát za pravdu, ale musíš uznat že to nemůže být samotná voda? (ať mám taky trošinku pravdu)
, jináč přeju dobrou a já du čučet na TOP GEAR.
-
keenworth - FK
Samotná voda to není
takový vysrážený šlem z vody a olejových výparů.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pochopitelně, že to není jen čistá voda, ale mastná voda. Pokud by se ti tímto tempem odpařoval olej, tak by olejová náplň nestačila. Já třeba olej nedolévám vůbec, při výměně naleju 2,8l a 10 tisíc km vydrží, pak další výměna.
-
pavol52 - FK
Je to emulzia, ktorá vzniká zmiešaním vody a oleja. Malé množstvo vody vznikne z kondenzu vodných pár. V zimnej prevádzke, na krátke trasy po meste je to prirodzené.
-
Polesovak - FK
Zdravím mám od toho celé víčko a začala se mě ztracet i voda
Asi nutna vyměna těsnění ?
Díky
Díky
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se ztrácí voda tak ano , pozoroval bych jestli se neztrácí voda jinak bych to neřešil je to jen kondenzát v zimě skoro běžná věc při popojíždění po městě nebo na krátkou trať.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Nejdřív bych natlakoval chladící systém a okouknul, zda to neteče jinde.