pri brzdeni klepe, vibruje (cuka ze strany na stranu) volant

6host - FK

pri brzdeni klepe, vibruje (cuka ze strany na stranu) volant

Příspěvek od 6host - FK »

zdravim,
sice to neni dotaz o skodovce ale o bavoraku, ale snad nekdo poradi, kamarad si koupil bavoraka 93jku E36 325, ale to asi neni podstatny, kazdopadne kdyz brzdi, cim prudceji a cim vyssi rychlost tim horsi, tak se mu klepe volat, uplne stejne jako kdyz jsou vic rozvazena kola a jedete s nima 130, ale to jeho problem neni(ty rozvazena kola)- kdyz se nebrzdi tak volant necuka, ani pri vysokych rychlostech, kdyz jedu rovne a pustim volant, auto jede porad rovne, takze geometrie a vyvazeni kol jsem usoudil ze je asi v poradku? jedine co me napada je ze ma zkroucene kotouce, co na to odbornici? :),popr.co jineho to jeste muze delat?
edit: kdyz brzdim tak volant cuka, ale auto jede porad rovne - tzn neni to tak ze bych zabrzdil a tahlo to treba jenom doleva nebo doprava

diky
Stefi74 - FK

Re: pri brzdeni klepe, vibruje (cuka ze strany na stranu) volant

Příspěvek od Stefi74 - FK »

myslim že sis odpověděl sám :lol: jukněte naty kotouče
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

áha tak to se omlouvám ,že sem zakládal nové vlákno, ale jaksi sem koukal jenom primo do FAQ u brzd a tam sem to neobejvil, diky
EDIT: a jeste by me zajimalo - v tom druhem tematu nekdo pise ze to casem prestalo - tzn to asi srovnal ,,obbrzdenim", ty jeho kotouce, co jsem na ne koukal ,ale jen pres kola , tak nejsou nijak moc sjety, videl bych ze maji najeto tak 5 max 10 tisic, muze se to teda nechat a zkusit ,,obrzdit" a nebo je to o hubu a jednoznacne nove?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

6host: ono je to i částečně moje blbost, protože FAQ odkazuje jenom na témata v daný sekci a tohle je v sekci Řízení i když jde nakonec o problém s brzdama
Když kotouče házejí protože jsou zvlněný teplem nebo z výroby tak nevím jestli je obrzdíš tak aby byly rovný - ideální by bylo změřit úchylkoměrem na sundaným kole jestli kotouč opravdu hází

Jo a máš modrý okýnko za použití FAQ :)
Odpovědět