Spokojenost a nedostatky montáže LPG
-
savik - FK
Spokojenost a nedostatky montáže LPG
Ahoj kluci ráda bych podchytla jací montážníci jsou dobrý ,jaký systém nebo značka se osvěčila a spokojenost.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spokojenost a nedostatky montáže LPG
Ahoj, mám Lovtec už ve třetím autě a spokojenost. V Micině jsem jezdil jen na LPG a i v -20 jsem nakopnul. Teď mám automatické přepnutí a spokojenost. Spotřeba okolo 9-10l. Montováno ve Fulneku.
-
stony - FK
Systému co žere 10 litrů LPG? A kolik ti to žralo benzínu?
To nevím jak můžeš být spokojený, když jezdíš za 10 litrů na LGP. Se to snad montuje aby člověk ušetřil za palivo, ne?
To nevím jak můžeš být spokojený, když jezdíš za 10 litrů na LGP. Se to snad montuje aby člověk ušetřil za palivo, ne?
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
proč se tomu divíš?
LPG je vždy větší spotřeba než benzínu... ale poloviční cena... 9-10l plynu je pěkná spotřeba...
-
stony - FK
No když jezdím 6L na benál a po montáži na LGP budu jezdit za 10L na LPG, tak asi uspořím hovno. Co mi pomůže poloviční cena, když to bude žrát skoro 2x tolik.
Tak se ptám kolik ti to žralo benzínu, než si tam hodil LPG.
Tak se ptám kolik ti to žralo benzínu, než si tam hodil LPG.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Teď mám taky Lovtec ale pokud máš možnost tak jdi do BRC.A navíc nepíšeš jaký máš motor.Pokud 1,6 tak určitě sekvenční vstřikování.A co se týká montážníků tak napiš odkud jsi...takhle to může být celý "čéko".
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Benzínu 6,5l, LPG 9l. 6,5*31=201,50kč/100km, 9*14,50=147,25kč. Na 100km tedy -50kč. Týdně najedu cca 600km, to máme 300kč, za měsíc 1200 a více kč. Nepříjde mi to nevýhodné.
Montáž mám ani ne za rok zpátky.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Tvých 5,6l (stony) bych z mé feldy nedostal ani kdybych z kopce vypínal motor.Je to ta nejslabší (40kw total social edition) a jezdím skoro pořád ve 4ech lidech. Mě to teď na LPG jede lépe než na benzín, protože mě nekrotí palivo nějaká jednotka 
Naposledy upravil(a) denis15 dne čtv 08. dub 2010 20:01:59, celkem upraveno 1 x.
-
Fazole - FK
Také doporučuji BRC, po městě mi to žere do kolem 9 l. Co 14 dní jezdím 260 km do školy, většinou v pěti lidech + plnej kufr a spotřeba kolem 8 litrů. Když jede méně lidí tak není problém dostat se na spotřebu 7,5l. Ale teda moic to nehoním - po dálnici těch 120. Motor 1.3 BMM
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nové a mít možnost výběru, doporučuji také BRC. Já sehnal levně Lovtec, tak ho mám 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
z toho si nic nedělej on jen Stony neumí asi počítat...denis15 píše:Benzínu 6,5l, LPG 9l. 6,5*31=201,50kč/100km, 9*14,50=147,25kč. Na 100km tedy -50kč. Týdně najedu cca 600km, to máme 300kč, za měsíc 1200 a více kč. Nepříjde mi to nevýhodné.Montáž mám ani ne za rok zpátky.
-
stony - FK
201 / 147 >> No to je úspora jen 26%. . Nikoli 50% na základě porovnání ceny Benál/LPG jak se všude propaguje.
Když započtu ještě další náklady za opravy LPG, starty na benzín atd, tak se dostaneme sotva na 20%.
Jsme se snad bavili o 6 a 10, tak nevím proč jsi dole přidal a nahoře ubral.
Když započtu ještě další náklady za opravy LPG, starty na benzín atd, tak se dostaneme sotva na 20%.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 08. dub 2010 21:33:34, celkem upraveno 1 x.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
já sem nikde propagovat 50% neviděl, ani neslyšel a i 25% je dobrý...
startuju na LPG benzín jenom při mínusovejch teplotách a to jenom nastartovat a hned lpgstony píše:201 / 147 >> No to je úspora jen 26%. . Nikoli 50% na základě porovnání ceny Benál/LPG jak se všude propaguje.
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Mám ve felícii plyn krátce, reduktor tomasetto, elektronika autronic. Má to ještě nějaké drobné nedostatky v zapojení, zapojení lambda sondy, ale to doufám vyřeším. Co mě opravdu překvapilo u tohohle systému je spotřeba, jezdím jen na plyn a převážně cca 50% krátké trasy kolem 5km, od začátku vždy vezmu plnou nádrž a vyjedu do prázdna, průměr vychází 7,7 l/na 100, říkal jsem si původně,když bude spotřeba do 9l při tomhle stylu jízdy , tak budu spokojen. No uvidíme časem, jak se to osvědčí. Jinak jsem si 100% jist, že nezáleží jen na vybraném dobrém systému a nízké ceně, ale taky na kvalitě montáže a seřízení. Je spousta plynařů, kteří to dělají hlavně pro prachy, kolikrát ani danému systému pořádně nerozumí, namontují ho a tak nějak ho nastaví, aby to při předání fungovalo, zbytek je nezajímá, hlavně, že vykasírovali slušný prachy za montáž.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
s tímto naprosto souhlasím!!!bosator píše:Jinak jsem si 100% jist, že nezáleží jen na vybraném dobrém systému a nízké ceně, ale taky na kvalitě montáže a seřízení. Je spousta plynařů, kteří to dělají hlavně pro prachy, kolikrát ani danému systému pořádně nerozumí, namontují ho a tak nějak ho nastaví, aby to při předání fungovalo, zbytek je nezajímá, hlavně, že vykasírovali slušný prachy za montáž.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, taky jsem to měl uškrceno. Otevřel jsem o 1/2 otáčky bohatost dle lambdy a jsem na této spotřebě a jede to jak má. Neměl jsem více peněz, jinak bych šel do sekvence a tam je spotřeba jen lehce vyšší než na benzín. Ovšem, mě baví ta jednoduchost mixu, víceméně bez elektroniky.
Jinak, LPG na předchozím autě jezdilo 3 roky, na benzín jsem ani nestartoval, protože jsem měl hyn pakivovou pumpu a nebyl problém. Výměna membrán proběhla po 80tis. km, ale byl to starší reduktor. Membrány stály tuším 600 i s prací a jezdilo až do motorové smrti.
Takže vyšší náklady oproti benálu:
* dražší emise tuším o 200kč
* revize kolem 200kč (neřešil jsem, pouze před technickou)
* membrány jednou za cca 100tis. km kolem 600kč
Zápory pohonu LPG jsou snad jen 2 zásadní - dříve uhnije výfuk, ale to u Feldy snad ani nestojí za řeč a dříve odcházejí svíce. Ty svíčky, pokud jsou kvalitní (měl jsem NGK) vydržely okolo 70tis. km - investice 300kč).
Toť mé zkušenosti. Včera jsem tankoval do plna a za 280kč jsem najel 200km, což vychází ještě lépe, než jsem spočítal.
Jinak, LPG na předchozím autě jezdilo 3 roky, na benzín jsem ani nestartoval, protože jsem měl hyn pakivovou pumpu a nebyl problém. Výměna membrán proběhla po 80tis. km, ale byl to starší reduktor. Membrány stály tuším 600 i s prací a jezdilo až do motorové smrti.
Takže vyšší náklady oproti benálu:
* dražší emise tuším o 200kč
* revize kolem 200kč (neřešil jsem, pouze před technickou)
* membrány jednou za cca 100tis. km kolem 600kč
Zápory pohonu LPG jsou snad jen 2 zásadní - dříve uhnije výfuk, ale to u Feldy snad ani nestojí za řeč a dříve odcházejí svíce. Ty svíčky, pokud jsou kvalitní (měl jsem NGK) vydržely okolo 70tis. km - investice 300kč).
Toť mé zkušenosti. Včera jsem tankoval do plna a za 280kč jsem najel 200km, což vychází ještě lépe, než jsem spočítal.
nemůžeš do garáží 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš, to je asi to nejhorší pro normálné provoz.
Zrovna zítra mě to bude prudit, budu stát venku.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
no jenomže to s těma garážema je pěkná krávovina.dokonce i hasiči tvrděj že je uplně jedno jestli takový auto bde stát v garážích podzemních nebo ne.časem by to mělo zmizet tyhle značky a mělo by se tam dát jezdit i s autem na lpg.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Taky tvrdím, že auto s LPG, pokud jezdí na revize, je bezpečnější než auto jen na benál.Ono totiž člověk mění olej, občas svíčky, ale na palivovou soustavu se.e a ony ty zteřelé hadice nejsou nic moc. Pak stačí málo a je veselo...Nám ty "sporáky" občas i někdo prohlídne. 
Dokonce dělali testy, zapálili fazola s LPG, ten vyfuněl plyn ven a dohořel bez výbuchu. To více "parády" nadělalo auto (Nissan Sunny) s plechovou nádrží-to byl fire...
Dokonce dělali testy, zapálili fazola s LPG, ten vyfuněl plyn ven a dohořel bez výbuchu. To více "parády" nadělalo auto (Nissan Sunny) s plechovou nádrží-to byl fire...
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
s tím fakanem jsme to chtěl taky napsat.někde jsme to i viděl dokonce na netu ale nemůžu to najít kde.oni se lidi až moc bojej toho auta na plyn ale při bouračce je to opravdu bezpěčnější než auto na benzín.já jen vim že moje další auto bude na plyn opět a ať si tvrdí kdo chce co chce.ono stejně většinou na to nejvíc nadávaj lidi který někdy koupili auto už s plynem po někom v dezolátním stavu a pak na to nadávaj a auta se hned zbavujou ikdyž s ním najedou jen pár km, ale kdyby to někdo koupil do auta nový a nebo v pořádnym stavu a najezdil na tom víc jak 100tkm tak takový řeči mít nebude.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Bylo to tuším v nějakém auto pořadu na primě. Ten brálatý buřt to tam zapálil. Je to jak si psal. Navíc jsem viděl hodně felicií, co jezdí na LPG a mají nachrochtáno úctyhodných 600tis. km. Takže s kur..ním motoru to nebude taky tak horké.
-
Marty_pv - FK
denis15: Nissan Sunny zapalovali v Top Gearu jako trest za nejnudnější auto 
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to jsou dobří týpci
. Jinak jsem se projel v Nissan Primera,mělo to 2l obsah a 110KW (starý buben z roku 94 tuším) a rozhodně to nudné nebylo
. Neskutečný potah v neskutečném rozsahu otáček. Jinak Sunny byl nuda designově, ovšem dělal se i s 165KW a to si v tom zachrapu nedokážu představit
. To je jako 1,8T ve feldě-jede to, ale nejde to zastavit a udržet na cestě
.
LPG je jediná možnost jak denně jezdit 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A nebo nafta a firemní tatra.
Já jezdím s feldou na plyn už pět let a neměnil bych.Spotřebu mám kolem 11l-100km(těžká noha),na delší cestě se dostanu k 9l a při ceně 14kč je to oproti benálu někde jinde.Motor co mám ve felděmá nalítáno cca 400tkm převážně na plyn a jezdí.Takže o životnosti aky nemůže být řeč.Maximálně se za 50tkm zaklepou ventily,ale nechýš za ušetřených 50tis.kč udělat hlavu za 5000 kč a jezdíš dál...
Jaký systém?Doporučuju do feldy 1,3 podtlak BRC.Pokud do 1,6 tak vstřik landirenzo.Zkušenosti sou s tím bohaté a funguje vše jak má.
Já jezdím s feldou na plyn už pět let a neměnil bych.Spotřebu mám kolem 11l-100km(těžká noha),na delší cestě se dostanu k 9l a při ceně 14kč je to oproti benálu někde jinde.Motor co mám ve felděmá nalítáno cca 400tkm převážně na plyn a jezdí.Takže o životnosti aky nemůže být řeč.Maximálně se za 50tkm zaklepou ventily,ale nechýš za ušetřených 50tis.kč udělat hlavu za 5000 kč a jezdíš dál...
Jaký systém?Doporučuju do feldy 1,3 podtlak BRC.Pokud do 1,6 tak vstřik landirenzo.Zkušenosti sou s tím bohaté a funguje vše jak má.
Ja mám Feliciu 1.3 MPi 40kW 1999 LPG a nech robím čo chcem, nikdy cez 8,3/100km litra nejdem. S véééééľmi ľahkou nohou dokonca okolo 6,7l/100km. Priemerne mi to "žerie" 7,5l/100km. Keď tu vidím tie spotreby 9, 10, 11l/100km tak ma oblieva pot - kebyže nemám LPG tak by ma také čísla určite odradili. Nemáte to nejako rozhodené???!
P. S.: najviac sa mi "páči" argument, že k tomu (LPG) treba prirátať ešte štart a krátku jazdu po štarte na benzín
. To akože ten kto má benzín štartuje na vzduch a krátko po štarte ide tiež na vzduch???!!!
...veď je jasné, že šetrím vtedy keď mám prepnuté na LPG - keď mám prepnuté na benzín mám takú istú spotrebu ako na aute bez LPG!!! 
P. S.: najviac sa mi "páči" argument, že k tomu (LPG) treba prirátať ešte štart a krátku jazdu po štarte na benzín
Naposledy upravil(a) brga dne ned 11. dub 2010 10:49:21, celkem upraveno 1 x.
jj mam rozladěnou pravou nohu je moc těžká 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
Když měříme spotřebu v litrech na 100 km, tak se ten benzín po startu musí připočítat. Řekněme za měsíc spotřebuju 90 litrů LPG a 5 lt. benzínu, a ujedu 1000 km, tak nemám spotřebu LPG 90 / 1000 * 100 = 9 lt/100 km, ale o něco vyšší, protože těch 1000 km jsem neujel jen na LPG.najviac sa mi "páči" argument, že k tomu (LPG) treba prirátať ešte štart a krátku jazdu po štarte na benzín
...áno, ale potom vzniká dojem, že to LPG má veľkú spotrebu a ešte k tomu naviac treba prirátať benzín = to LPG sa potom skoro nevyplatí!
...lenže raz sa mi zlomilo (asi po 7-mich rokoch) to plastové kolienko, ktoré ide zo splynovača a je na ňom pripevnená tá tenká hadica, cez ktorú sa prisáva LPG do škrtiacej klapky - takže som bol týždeň (kým som ho nezohnal - stálo asi 70,-Sk) nútený jazdiť iba na benzín
Chlapi, čo sa vozíte iba na bezín (teda bez LPG) - ste normálni? Za ten týždeň na benzín som previezol toľko prachov - hrôza - na LPG by som sa za tie prachy vozil aspoň dva týždne!
P. S.: treba sa na to dívať tak, že keď idem na benzín - som ako auto bez LPG a keď systém prepne na LPG tak vtedy začínam (oproti tomu istému autu, ktoré je iba na benzín), šetriť náklady!
Neexistuje teda "benzín navyše ku LPG", ale "LPG namiesto veľkej časti benzínu"!
...rozumieme si?! 
...lenže raz sa mi zlomilo (asi po 7-mich rokoch) to plastové kolienko, ktoré ide zo splynovača a je na ňom pripevnená tá tenká hadica, cez ktorú sa prisáva LPG do škrtiacej klapky - takže som bol týždeň (kým som ho nezohnal - stálo asi 70,-Sk) nútený jazdiť iba na benzín
Chlapi, čo sa vozíte iba na bezín (teda bez LPG) - ste normálni? Za ten týždeň na benzín som previezol toľko prachov - hrôza - na LPG by som sa za tie prachy vozil aspoň dva týždne!
P. S.: treba sa na to dívať tak, že keď idem na benzín - som ako auto bez LPG a keď systém prepne na LPG tak vtedy začínam (oproti tomu istému autu, ktoré je iba na benzín), šetriť náklady!
Neexistuje teda "benzín navyše ku LPG", ale "LPG namiesto veľkej časti benzínu"!
Naposledy upravil(a) brga dne pát 24. zář 2010 0:58:54, celkem upraveno 1 x.
i s mojí spotřebou 11 LPG (8 benzínu) ušetřim korunu za kilometr ujedu 400km tejdně 1600 měsíčně tj cca 20 tis km ročně 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
prosim vás já teda startuju jedině na benzín feldu a najezdím měsíčně od 1500-2000km a benzín kupuju pomalu po deckách.jestli mi to za měsíc sežere dva litry na ty starty tak ej to hodně.v zimě maximálně čtyři když to přeženu protože to nechám třeba nějakou minutu běžet na benzín než si třeba uklidim věci do auta a nebo oškrabu okna.na benzín jen nastartuju a hned ještě než se rozjedu to přepnu na plyn a nemám s tím problémy a dkonce i na plyn rovnou jde startovat i v zimě v mínusovejch mrazech ale já to přeci jen pro svůj dobrej pocit startuju na benzín.