Help motor cuká....

MPi 1AV
AEE
ondra019

Help motor cuká....

Příspěvek od ondra019 »

Mám problém s motorem ve chvili kdy jedu a otáčky se mi dostanou na 2900 - 3000 auto začne cukat a vůbec nechce jet, ale jakmile to je trochu přes 3000 tak to zas táhne normálně. Když je motor studenej tak to nedělá, ale když je zahřátej na běžnou provozní teplotu tak zlobí. Nevíte někdo co by to mohlo být?
Kristensen - FK

Re: Help motor cuká....

Příspěvek od Kristensen - FK »

to je spousta možností, v jakém stavu máš svíčky vzduchovej filtr palivovej filtr rozdělovač kabely, zkoušel jsi diagnostiku?
ondra019

Příspěvek od ondra019 »

motor je asi 5 měsíců po go, nové svíčky, všechny filtry, diagnostika nic neukázala. Jediný co se od tý doby ještě měnilo bylo čidlo snímání otáček na rozdělovači.
Kristensen - FK

A je rozdělovač správně složenej? Dá se totiž jeho unašeč otočit o "180 stupňů" ale bohužel to přesně 180 stupňů není a pak to dělá neplechu, mě se to jednou taky povedlo na svým ale bylo to poznat hned na volnoběhu tak jsem s tím ani nikde nejel a hned to otočil tak jak to má být.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zkusím se na to podívat, ale nejde mi do hlavy že to dělá jen okolo tří tisíc otáček a jen na zahřátej motor..... no zkusím se mrknout na ten rozdělovač u uvidíme
Zatím dík za rady :salut:
Kristensen - FK

ještě předpokládám že původní polohu rozdělovače vůči hlavě sis bedlivě poznačil.
ondra019

Příspěvek od ondra019 »

no to se uvidí jestli je označená poloho, snímač otáček mi dělali na servise...... o víkendu na to mrknu
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Pokiaľ je v dobre nastavený rozdeľovač ( predstih ) takto sa prejavuje snímač klepania motora. Skontroluj konektor, prívodný kábel a odpor medzi kontaktami na snímači (musí byť nekonečný ). Pokiaľ je všetko OK, tak treba povoliť a naspäť dotiahnuť snímač na moment 20 Nm :!:
ondra019

Příspěvek od ondra019 »

Tak o víkendu jsme dali nový rozdělovač, zkontrolovali čidla, prohnali diagnostikou a dělalo to pořád....... takže po hodně dlouhé noci a několika pivech :D mě napadlo zkontrolovat přívod vzduchu a airbox...... zjistil jsem že klapka která ovládá přívod teplého a studeného vzduchu v airboxu je rozbitá a přívod studeného vzduchu byl pořád zavřený tzn. auto nasávolo pouze horký vzduch přímo od svodů.... Klapaka se zatím vymontovala, díra pro přívod teplého vzduchu se zadělala, pro jistotu se vyměnil i vzduchovej filtr a zatím to vypadá že je po problémech :D Všem děkuji za pomoc a za rady :salut:
Tomaslpg

Příspěvek od Tomaslpg »

Zdravim, kde najdu ten aerbox??? a přívofd vzduchu? Taky mě to sem tam cuká!!!!! někdy spadne výkon....zničeho nic ...asi na 15 vteřin a pak zase zesílí. Mám ten nejak problem se startováním.....dostává se mi olej do rozdělovače!!! A tak nevim jak toopravyt svépomoci.Dík za pomoc, link, schema atd. Tom
favorit lpg, rapid lpg , felicie 1.3 lpg , octávie 2.0 combi lpg , felicie 1.6 lpg
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Nezakladam nove tema, pisem tu
Mam taky problem. Ked idem autom a vyradim rychlost z vyssich otacok, tak otacky padaju, padnu na cca500ot, s motorom cukne a potom si opat prida na volnobezne otacky...co to moze byt? :roll: :salut:
Vcera sme to skusali nejak odstanit, ale marne. Ale zaujimavostou bolo, ze ked som odpojil cidlo vahy vzduchu, tak motor mal kludny volnobeh a netriaslo snim :scratch: po pripojeni skoro skapal a potom sa ustalil, ale aj tak sa cely motor triasol. Teraz sme nejakym zazrakom to nastavili a je klud.
Tak ja uz fakt neviem :scratch: :cry:

PS: samozrejme, ze vsetko je vymenene, skontrolovane...este cievku som nekontroloval :scratch:
Mam stary motor a co som sa docital, tak do roku 98 sa montovali vacky s ostrejsim otvaranim ventilov, moze to byt pricina nekludneho volnobehu? Preto od 98 je tam prebrusena vacka a motor je kludnejsi :)
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli už jsi udělal klasiku (vyčištění škrtící klapky a základní nastavení), tak změř zda funguje spínač volnoběhu ve škrtící klapce. Jestli je jinak volnoběh spolehlivě stabilní, tak samotná klapka bude OK.
streda - FK

Příspěvek od streda - FK »

Ahoj, mam takovy problem. Kdyz jedu v kolone, motor se zacne zahrivat. Pusti se ventilator. Ale nevari to. A pak to zacne. Nejdriv na volnobeh kolisaji otacky od 500 do 1000 v intervalu cca 2s. Nahoru a dolu... pak to zacne cukat (jakoby se dusi?). Behem popojizdeni se to zhorsuje. Pak v tom neco zarachoti a konec... Za 15 minut nastartuju a jedu. (to se mi stalo 2x). To ale pak motor cuka pri prechodu do vyssich otacek. Do cca 2000 to neni znat, ale kdyz pridam, tak to jede mizerne a dost vyrazne to cuka a neprestane to. Podobne to dela, kdyz treba jedu po dalnici, zastavim u benzinky, pak jedu dal a zase to cukani, jen to neni tak moc, ze by to chciplo. Druhej den sednu do auta a jedu bez problemu. Tenhle problem jsem pozoroval, jen kdyz je venku tepleji. Nejhorsi to bylo v tech zacpach, kdy to opravdu uplne odeslo a neslo to ani natocit (starter toci, ale nechytne to, ani neskytne). Nemate nekdo napad, cim by to mohlo byt? Diky, S.
JoS

Příspěvek od JoS »

A co čidlo teploty vody,teda ta část pro ŘJ.Může při vyšších teplotách dávat nesmyslný signál.Chtělo by to vyčíst paměť závad.Čidlo(dříve žluté,nyní modré)stojí pár Kč.
streda - FK

Příspěvek od streda - FK »

Dik za tip. Zkusim to vymenit. Jen prosim... kde to najdu?? :)
JoS

Příspěvek od JoS »

Je na plastové skříni termostatu.Jsou tam dva otvory.V jednom je gumová záslepka,v druhém je to čidlo.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

ondra019 píše:Tak o víkendu jsme dali nový rozdělovač, zkontrolovali čidla, prohnali diagnostikou a dělalo to pořád....... takže po hodně dlouhé noci a několika pivech :D mě napadlo zkontrolovat přívod vzduchu a airbox...... zjistil jsem že klapka která ovládá přívod teplého a studeného vzduchu v airboxu je rozbitá a přívod studeného vzduchu byl pořád zavřený tzn. auto nasávolo pouze horký vzduch přímo od svodů.... Klapaka se zatím vymontovala, díra pro přívod teplého vzduchu se zadělala, pro jistotu se vyměnil i vzduchovej filtr a zatím to vypadá že je po problémech :D Všem děkuji za pomoc a za rady :salut:
Jak se ti to projevovalo zvukově? Zrovna mě asi postihlo něco podobného. Od pátku má auto mizerný tah a jede jakobych za sebou tahal vozík. Nad 3000 otáček to vůbec nechce točit a začne to cukat a navíc to někde u motoru syčelo. Prudké kopce jsem rád, že sotva vyjedu. Na dálnic max. 120-130, ale předjíždět to kopce, tak jsem hned na 80. Rozdělovač i snímač otáček je nový, přetěsněna hlava, komplet diagnostika před dvěma měsící a bylo to ok. Tak mě napadá právě to sání do airboxu, netěsnící klapka (ta guma pod ní), svíčky (mám NGK BUR6ET cca 25 tis. na LPG). Případně jestli není ucpaný poslední díl výfuku (konec je orezlý a možná jsou KO přepážky) a při vyšších otáčkách si to hledá cestu u svodů.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Začal bych tím výfukem. Vše tomu naznačuje.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ještě podotýkám, že to dost žere. Teď jsem jel 250 km a to cca 60 % dálnice a zbytek okresky a sežralo to cca 12,50 LPG /100.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

BlueFox - FK

Příspěvek od BlueFox - FK »

luky: To, že má 1.6 na volnoběh trochu nepravidelný chod a motor sebou trhá je celkem běžný jev. Pokud to dělá jen na volnoběh, neni duvod se stresovat.
Standa3

Příspěvek od Standa3 »

a čím je způsobeno to lehké cukání na volnoběh u motoru 1,6?Mě to také lehce cuká i když se vyčistila klapka.Je to dáno koncepcí motoru nebo předstihem?
BlueFox - FK

Nevim nakolik je to ověřená informace, ale už pár lidí mi tvrdilo že je to celkovou koncepcí řízení motoru. Taky mi to dělalo i po vyčíštění klapky, výměny rozdělovače a celkovém seřízení a nastavení klapky.
Ale víš jak. Je to sice patrné, ale ničemu to nevadí.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 14. dub 2011 10:34:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Standa3

Příspěvek od Standa3 »

také jsem zjistil, že po nastartování studeného motoru to cuká na volnoběh daleko víc (motor má jakoby nepravidelný chod) než když se motor během jízdy zahřeje na provozní teplotu, po zahřátí už to na volnoběh cuká opravdu jen lehce, že to neni skoro poznat.Je to u těchto motorů 1,6 AEE normální?To cukání za studena může dělat škrtící klapka nebo je to způsobeno třeba tím, že ŘJ prodlužuje dobu vstřiku?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Podla mna je to RJ, pretoze som vymenil RJ a motor ide krasne, necuka...dal som naspat staru a opat to cuka...
Obe su typ AG
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ještě k tomu cukání za studena. Jak startujete? Mám vyzkoušené, že pokud vrazím klíček a hned otočím a chci jet, tak to cuká. Pokud klíček otočím do polohy, kdy je slyšet bzučení klapky a počkám pár sekund do cvaknutí relé, tak žádné cukání nepozoruji. I klapka, řj atd. potřebuje určitý čas na adaptaci. Možná je to i zvyk z předchozího nafťáku.
BlueFox - FK

to cvaknutí je myslim odpojení palivového čerpadla po dosažení správného tlaku paliva. Pokud hned vyrazíš, sice to jede, ale neni ještě dostatečný tlak. I když by se to stejně mělo srovnat za pár okamžiků. Asi je z toho fakt jen RJ nejaka zmatena. Ono to i lepe startuje kdyz po zapnuti zapalovani chvilku pockas.
Odpovědět