Zabezpečení - Zeder Lock

tuning/tuzing úpravy
oh01
Kontaktovat uživatele:

Zabezpečení - Zeder Lock

Příspěvek od oh01 »

Po brouzdani na skodahome sem narazil na zajimavej zpusob zabezpeceni a tim je Zeder Lock. Tady na foru sem nenasel o nem zadnou zminku, tak bych se s vama o to chtel podelit.
Jedna se o zamykani volantovy tyce ktery (pry) vymyslel nejakej znamej zlodej aut. Podle statistiky jejich stranky se nepodarilo ukrast zadny auto s jejich zabezpecenim a maj i dobry reference z medii. Navic ceny toho zabezpeceni neni az tak vysoka - 290€ i s montazy (cca 7200 Kc). Oproti treba Sherlogu a jinych GPS vyhledavacu je to pakatel.
Na seriovou feldu bych to asi neporidil :), ale na nejakou "vymazlenou" urcite, to samy u Okty a vejs.

Jedina nevyhoda je, ze se pro to musi az na Slovensko :), ale na jejich stranach visi, ze kvuli zajmu zrizujou pobocku i v Holici, teda tesne u hranic.

Co vy na to? Nebo mate vlastni zkusenosti?
Obrázek
zdick - FK

Re: Zabezpečení - Zeder Lock

Příspěvek od zdick - FK »

Zase "Sherlog a jiný GPS systémy" umějí vozidlo dohledat, i když ti ho někdo šoupne do kamionu a odveze. Tohle se mi po zběžném prohlédnutí zdá něco podobného jako Defend lock (zámek řadící páky).
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Ja sem si to ze zacatku taky myslel, ale ono to prave tak jednoduchy neni :) Ten zamek z toho volantu proste nedostanes, at se snazis jak chces, ten klic se neda obejit (aspon co sem vsude cetl, i na tom skodahome).. A do nakladaku ti to taky nikdo nenalozi, protoze se zablokovanym volantem ti nepomuze ani proslapnuti spojky jako u zamku radicky.

Jasne, Sherlog je 99.9% jistota, ale kdo z vas to ma? :D Instalace s prvnim rokem provozu je pres 20 tisic a kazdej dalsi rok platis 6 tisic. Na tohle proste nikdy mit nebudu a Zeder vypada zatim taky nedobytne. Se Sherlogem ti auto ukradnou a za par hodin to mas doma. S Zederem ti to auto ale vubec neukradnou :)
Obrázek
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Asi takhle: pokud to auto bude někdo opravdu chtít, tak si ho odveze i kdyby's ho přišrouboval k silnici. Tenhle Zeder Lock má výhodu v tom, že je to celkem neznámý zařízení (proti Constructu a podobným profláknutým systémům), takže ho asi moc zlodějů nezná. Počkej až se za pár let rozšíří - to se zloději naučí jak na to a auta s tímhle začnou mizet stejně jako s jakýmkoliv jiným.

No a další fakt: když ti ukradnou auto se Sherlogem, tak ho máš za pár hodin doma a budeš mít maximálně vylámaný zámky a vyměněnou ŘJ. Teď si představ zloděje, kterej je nasranej kterej ti vlezl do auta a je nasranej že s ním nejde odjet. To ti zmizí kola, rádio, navigace, světla, přístrojovka, ... a ještě obejde auto s klíčem třikrát kolem dokola aby udělal co nejvíc škody.

Je jasný, že do Feldy za pár tisíc nebudeš pořizovat Sherloga který stojí víc než auto samotný. Pokud bych bydlel někde kde se opravdu auta ztrácejí před očima a měl bych auto které by stálo za to ukrást, tak bych spíš volil nějakou kombinaci zabezpečení. Něco jako: hlasitý alarm který se spustí při vniknutí do auta (ať je zloděj trošku nervní jestli si ho někdo nevšimnul), parkovat na frekventovaným místě a potom třeba ještě nějaké dva mechanické systémy (třeba tohle + tu páku na pedály).
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Kdyz ti to auto chtej ukradnout, tak ukradnou, prijedou odtahovkou a maj auto doma.. :-) Ale to se vetsine z nas nemuze stat.

Vsechno co tady rikam je to, co sem cetl ruzne po internetu a podle me je to nejlepsi realna ochrana proti ukradeni za dobry penize.. Vydrzi to tlak 6 tun, ma to unikatni konstrukci zamku, kterej se neda strhnout kvuli dutymu klici a kopie klice si taky neudelas, zadnej kod nebo neco takovyho nedostanes. Mas 2 klice a pokud je ztratis, musis vymontovat celou tyc , rozebrat, vyndat Zedera a zase slozit zpatky. Jinymi slovy prace na nekolik hodin, kterou zlodej rozhodne postupovat nebude.
Obrázek
zdick - FK

Příspěvek od zdick - FK »

Mě to nepřijde o moc větší práce než s demontáží defendu.
Když přijede městská policie s odtahovkou, auto ti zmizí a je jedno jestli máš auto zamčený defendem nebo zederem. Pokud v tom autě máš Sherlog nebo nějaký GPS vyhledávání, tak se alespoň dozvíš kde to auto máš.

Ale moje konkrétní situace je úplně jiná - už několikrát se mi stalo že jsem auto zapomněl zamknout :? :roll: a díky bohu se neztratilo z auta vůbec nic (i když nic cenného v autě nenechávám). Já prostě když někde parkuju, tak zamknu defenda, otočím volantem až na zamčení, kufr mám zamčený (odskok) a dveře cvaknu centrálem. To pro moje klidný vědomí a svědomí stačí.
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Mimochodem: tohle je taky účinný způsob jak zabránit vniknutí do vozidla:
http://galerie.mobilmania.cz/showphoto. ... 70&cat=596
:lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ZKUS SE PODÍVAT NA http://www.zederlock-tym.cz :salut:
favo

Příspěvek od favo »

zdick píše:...........Ale moje konkrétní situace je úplně jiná - už několikrát se mi stalo že jsem auto zapomněl zamknout ...........
Pořiď si třeba alarm Magicar a máš hned přehled zda jsi zamknul či ne a na dost velkou vzdálenost to můžeš napravit. ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

No ja som dnes nenašiel klúč od Kangaa, nakoniec bol cez noc zvonku na odomknutých dverách. Našťastie sa u nás moc nekradne :mrgreen:
Odpovědět