Šílený kravál v převodovce HELP

vše okolo převodovek
Scorpio - FK

Šílený kravál v převodovce HELP

Příspěvek od Scorpio - FK »

Dneska jsme jely do aqaparku vše v pohodě a najedou nic šílený kravál jako kdyby byl motor na zemi a škrkal o zem...když sem zařadil na 3 tak to začlo šileně dělat jako kdyby šly zumi pres zuby jen 4 jela v pohodě když jsem zase zařadil na 3 , 2 , 1 ,5 a R. Bojim se že je něco v haji ale jak jsme skusily trochu s tim jet jely jsme 20 Km/h s tim šilenym kravalem asi 300 - 500 metru tak to najednou přestalo dělat a tak za hodinu zase....a pak to zase přestalo ale je tam furt takový divný zvuk jako kdyby chrochtani že by něco bylo uvolněné..Doufám že mi s tím někdo pomůže díky..
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Re: Šílený kravál v převodovce HELP

Příspěvek od Lugosy »

Nevim, jestli je to jeste aktualni. Mi to udelalo, kdyz jsem mel ve stare prevodovce malo oleje, vytekl pres gufera, protoze byl ucpany odvzdusnovak. Pokud ho tam mas malo, tak mas urcite chycena loziska a budou Ti piskat. Anebo to muze byt povoleny domecek petky. Na toto odbornik nejsem, takze jen pisu to, co jsem mel u sve.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

To se ti posralo něco ve skříni :( a jak to rachrá?? je to jakože přez zuby že tam něco jde a nebo že to prostě jako řve??
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
miko - FK

Mlaceni převodovky a vytekly olej

Příspěvek od miko - FK »

Včera sem jel po dalnici a trochu sem vytáčel 4rku a najednou od motoru 2 rany zasebou a nic jelo to furt normalne pak a podivam se za sebe a zamnou silenej kouř tak zastavim a divam se a asi mezi prevodovkou a motorem vytíkal olej a cakal na výfuk.. byl to olej z prevodovky tak sem si rikal to je v poho to dojedu a tak se rozjíždím a při rychlem pusteni spojky tak trochu klouzala.. ale pak to začalo chvilama mlatit v převodovce... co myslíte že to je? žeby ložisko a rozthlo nějaký gufero že tek ten olej a něco tam v převodovce lice?
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne sob 10. pro 2011 14:09:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
jarinator - FK

Příspěvek od jarinator - FK »

Zdravím.
niečo podobné sa stalo aj mne. po asi 250 km na dialnici som sa dostal do mesta a zrazu mi išli hrozne ťažko radiť rýchlosti. Myslel som, že je to len dočasné avšak potom prevodovka začala vydávať hrozný rachot. Až taký piskľavo-škrípavý rachot, a robilo to aj pri vyradenej rýchlosti na volnobehu. Po ubehnutí pár kilometrov rachot prestal aj problémy s radením, v poriadku som došiel až domov. Preventívne som dolial asi liter prevodového oleja a odvtedy nebol tento problém. Čaká ma však dlhšia cesta a nerád by som ostal niekde trčať, preto by som sa chcel opýtať vás, ktorí s tým máte nejaké skúsenosti čo najhoršie mi môže hroziť resp. v čom mohol byť problém :) Vopred vďaka za odpovede :)
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Nenapsal jsi, zda jsi tam před dolitím měl málo oleje. Kontroloval jsi po doliti jeho hladinu? Protože jinak ten popis sedí na málo oleje v převodovce. Zřejmě Ti přes nějakou netěsnost ubývá. A bacha na ucpaný odvzdušňovák, pokud ho nemáš průchozí, vyteče Ti olej přes nějaké gufero zase. Pokud máš po dolití oleje převodovku stejně tichou, případně vydává jen zvuky jako předtím, mělo by být vše v pořádku. Pokud se objevily nové, máš tím málem oleje načnuté nějaké ložisko nebo synchron. Pokud olej neubývá dělící rovinou převodovky, vyměnil bych všechna gufera a nebál se jet, ale jak píšu, je potřeba poslouchat zvuky a možná bych olej pro jistotu preventivně vyměnil, aby nějaký větší otěr nezpůsobil další škodu.
jarinator - FK

Příspěvek od jarinator - FK »

Hladinu som kontroloval predtým aj potom. Predtým tam pravdepodobne nebol žiadny olej a potom som tam dolial liter oleja a aj tak nebolo stále nič vidno takže to mohlo byť preto,ž e tam nebol žiadny olej.
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Plná náplň je 2,4 litru po vypuštění a měří se náhonem rychloměru. Doporučuji tam dolít předepsané množství.
Odpovědět