přestal hrát zesík
-
blind
přestal hrát zesík
Potřeboval bych pomoc při opravě zesilovače je to silversonic 1600 (vim že to neni žádný zázrak, ale mně stačí). Jednoho dne najednou přestal hrát a od té doby ani nezašumí. Známý se na něj koukal a bohužel na nic nepřišel. Po zapojení zlehka problikne dioda a zároveň má větší odběr, ale to ne ani na sekundu a pak zase nic nedělá. Dioda normálně svítí zeleně a na pohled vypadá funkční ale neprodukuje žádný zvuk. Nevíte o někom kdo by ho dokázal spravit za přijatelnou cenu a nebo aspon neporadil co a jak?
-
robin1 - FK
Re: přestal hrát zesík
Ja by som to vedel spraviť, no poštovné by to predražilo tak, že by sa ti to ani neoplatilo posielať.
A poradiť.... no.... pokiaľ sú reprodukotry a vstupný signál vporiadku, v prvom rade treba premerať, či je na koncovom stupni napájacie napätie. Pokiaľ je zosilňovač klasika, mal by byť napájaný symetrickým napätím - tipnem si +-30V.
Ako ďalší krok, premerať koncové tranzistory.
Ale na takéto merania by si mal mať určité znalosti ohľadom zosilňovačov, aby si vedel čo, kde a ako merať.
A poradiť.... no.... pokiaľ sú reprodukotry a vstupný signál vporiadku, v prvom rade treba premerať, či je na koncovom stupni napájacie napätie. Pokiaľ je zosilňovač klasika, mal by byť napájaný symetrickým napätím - tipnem si +-30V.
Ako ďalší krok, premerať koncové tranzistory.
Ale na takéto merania by si mal mať určité znalosti ohľadom zosilňovačov, aby si vedel čo, kde a ako merať.
-
blind
A odkud jsi, že bych ho mohl k tobě možná dovést? Kolik bys za to chtel? Díkík za radu já to večer řeknu tátovi on je elektrikář ale v zesilovačích se moc nevizná. Tak ho třeba něco napadne popřípadě napíšu co on zjistli když se na něj koukal.
-
blind
Takže vstupní signál je v pořádku a na koncovim stupni je napětí. Tranzistory jsou také v pořádku. Napadá vás ještě něco díky.
-
robin1 - FK
Keď sa v zosilňovačoch nevyzná, vedel kde má merať? Aké nameral napájanie? A tie tranzistory meral ako?
Som z Nitry.
Som z Nitry.
-
blind
Naměřené údaje napíšu večer jinak Nitra je opravdu pro mně daleko takže bohužel. Asi budu muset koupit nový a tenhle zahodim,.