jakou ozvučnici popřípadě návrhy

dotazy a rady na vše kolem hudby
Floss - FK

jakou ozvučnici popřípadě návrhy

Příspěvek od Floss - FK »

Dobrý den
chtěl bych poradit se stavbou ozvučnice,jakou volit,jestli uzavřenou,s basreflexem atd a jestli by byl nekdo ochoten mi spocitat litráž.
Audio jsem koupil za pár korun,nejsem náročný uživatel. ;)
jedná se o Subwoofer lightning audio Bolt 15" údajně 300w rms
zesilovač Peiying Parametry: Výkon (RMS) 2×200W do 4ohm
Výkon (RMS) 2×300W do 2ohm
Výkon (RMS) 1×500W do můstku
Minimální impedance reproduktoru 2ohm
Zkreselní 0.08%
Kmitočtový rozsah 20Hz-20kHz
Vstupní citlivost 200mV-6V
Vstupní impedance 15kohm
Odstup S/N 90dB
Přeslech 50dB
Dálkové ovládání hloubek 0–12dB
Filtr dolního pásma od 45–300Hz
Filtr horního pásma od 45–300Hz
Zvýraznění bassu 0–12dB
Obrázek

není to nic skvělého ale stačí to pro uspokojení mích potřeb,tudíž jen poradit kam subwoofer umístit a jaký typ ozvučnice použít.
moje představa byla dát woofer do rezervy?
děkuji za rady ;)
ReviloHifi.cz - FK

Re: jakou ozvučnici popřípadě návrhy

Příspěvek od ReviloHifi.cz - FK »

Ozvučnici si můžeš udělat jakou chceš a kde chceš. V tom není žádný problém. Hlavně dodržet litráž (pokud ji nemáš v dokumentaci, tak k výpočtu ozvučnice potřebuješ TS parametry). Jediné, co vidím jako problém, který jsi nedomyslel, je impedance subwooferu (2 ohm) a dvoukanál, který v můstku není stabilní do 2 ohmů, ale do 4 Ohmů. Samostatný kanál 100% těch 300W RMS mít nebude. Tímto nedostatkem docílíš nedostatečnou kontrolu subwooferu, Začne ti zkreslovat podstatně dříve, než kdyby byl kloudně vybuzem.
Floss - FK

Příspěvek od Floss - FK »

pídil jsem se po tom subwooferu (mám ho z druhé ruky takže nějaká dokumentace není) na us strankach píší že woofer má 4ohmy :arrow:
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

zdravím chtěl bych se zeptat:mám subwoofer v uzavřence kterou jsem si stavěl sám v autě to hraje solidně,ale když otevřu kufr tak mi přijde jako by basoval jen minimálně a když dám hlasitost na víc tak na 3/4 tak mi přijde jako by nestíhal a nebo rezonoval nevim takovej divnej zvuk,ale když to zavřu tak v aute to basuje pekne i když to ohulim ,v autě to slyšet neni jen když otevřu kufr a stojim před tím je to normální nebo ne?
Jinak zesík do můstku 300w RMS a SW 300w RMS
Odpovědět