spinac svetel

Amnesia - FK

spinac svetel

Příspěvek od Amnesia - FK »

Zdravim, odesel mi spinac svetel zpusobem, ze kdyz ho zapnu, cvakne spinac, cvakne rele, rozsviti se kontrolka svetel, ale jakmile ho pustim kontrlka zhasne a cau...

Ted se ci zeptat vyplati se mi kupovat rele, ktere automaticky rozsveci svetla nebo vymenit ten spinac?(otazka je jestli to zabere...)
A pak jak mam spinac vymenit? musi se sundavat cela palubka nebo lze spinac nejakym zpusobem vydlabnou? Me se z nej podarila sundat ta svrchni krytka, ale dal nvm co s tim... :D
zdick - FK

Re: spinac svetel

Příspěvek od zdick - FK »

Spínač světel stojí asi 90 Kč, automatické rozsvěcení světel 200. Ale vzhledem k tomu že za snížené viditelnosti máš povinnost světla manuálně rozsvítit i když máš auto rozsvěcování, raději bych bral ten spínač.
Pro výměnu musíš demontovat palubku, spínač se vytahuje zezadu dopředu, ale má zezadu dvě packy které musíš zmáčknout, aby šel ven. Nejlepší je palubku úplně sundat, otočit a kouknout jak to tam je, když nevíš.
zdick - FK

Ještě dodám - pokud jsi ještě žádný spínač nevyndaval, budou zřejmě zajištěný kovovou tyčkou. Jsou z boku - jedna nahoře, jedna dole. Nejlepší je ty tyčky vytáhnout a někam zahodit.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A prosychr ne sundavat celou palubku ale jen stit okolo budiku !!!
Amnesia - FK

Takze mi staci jen demontovat tech 5 sroubu a sundat jen tu jednu cas, ktera obklopuje budiky atd? To by bylo lepsi, kdyby to slo...
zdick - FK

Jasně, rozebráním palubky jsem měl namysli ten štít ve kterém jsou spínače a budíky. Nic víc sundavat nemusíš.
Pokud máš r.v. 1997 a výš nebo máš předěláno na novou volantovou tyč, jdou budíky dost blbě ven, tam je dobrý ještě sundat plast pod volantem (1 šroubek) a povolit šrouby co drží volantovou tyč (celkem 4), pak se volant popustí trochu dolů a budíky mají volnou cestu ven.
Amnesia - FK

Tak spinac vymenen a problem vyresen :) Slo to vcelku lehce ven, az jsem se divil :D

Diky za rady :)
Odpovědět