Kouř z motoru, uvaření..
-
DarthVader - FK
Kouř z motoru, uvaření..
Zdravím borci,
mám docela závažnej problém.. Včera jsem jel asi tak 30km po dálnici kombinovaně s okrskama... Když jsem dojel, tak jsem měl nastartovaný a stál jsem... řekl bych tak 15-30 minut a pak jsem si všiml, že se mi normálně hustě kouří zpod kapoty.. rychle jsem se šel podívat, smrad jak když něco hoří, všechno rozžhavený... Vůbec nechápu čím to je, když stojím někdy kolem 23. hodiny v dešti, venku tak 10 stupňů maximálně a najednou to začne tak sálat? Kde by podle vás mohl být problém?
Už dřív jsem řešil problém s tím, že mi neukazuje teploměr na palubce, někdo říká, že je vadnej on, někdo, že není v pořádku termostat, čidlo atd... pak jsem to nějak přestal řešit, takže mi teď defakto neukazuje a já nevidím jak na tom jsem. Včera mě to ale dostalo, tak to musím začít řešit..
Další otázkou je, zda se tato věc nemohla podepsat na něčem, že bych třeba uvařil těsnění pod hlavou nebo něco... v autech se dvakrát nevyznám, za každou radu budu velmi rád, díky..
mám docela závažnej problém.. Včera jsem jel asi tak 30km po dálnici kombinovaně s okrskama... Když jsem dojel, tak jsem měl nastartovaný a stál jsem... řekl bych tak 15-30 minut a pak jsem si všiml, že se mi normálně hustě kouří zpod kapoty.. rychle jsem se šel podívat, smrad jak když něco hoří, všechno rozžhavený... Vůbec nechápu čím to je, když stojím někdy kolem 23. hodiny v dešti, venku tak 10 stupňů maximálně a najednou to začne tak sálat? Kde by podle vás mohl být problém?
Už dřív jsem řešil problém s tím, že mi neukazuje teploměr na palubce, někdo říká, že je vadnej on, někdo, že není v pořádku termostat, čidlo atd... pak jsem to nějak přestal řešit, takže mi teď defakto neukazuje a já nevidím jak na tom jsem. Včera mě to ale dostalo, tak to musím začít řešit..
Další otázkou je, zda se tato věc nemohla podepsat na něčem, že bych třeba uvařil těsnění pod hlavou nebo něco... v autech se dvakrát nevyznám, za každou radu budu velmi rád, díky..
-
Martin_Happy - FK
Re: Kouř z motoru, uvaření..
jednou se mi stalo to samý, a byla to jen ruplá hadice a vytekla všechna voda. Ale o louži pod autem nic nepíšeš, takže asi to bude v něčem jiném
-
DarthVader - FK
chladící kapalina je právě v pořádku... nikde nic nevyteklo... ale díky za odpověď 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Sprav budik vymen pripadne termostat a uvidis zda to nezacne varit. Pokud ano mas smulu a min tesneni pod hlavou bude ko.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně oprav teploměr ať víš jestli se to nepřehřívá.Ale kouřit se ti mohlo z rozehřáté kapoty když na ni pršelo,přípdně ti mohla nacákat voda na chladič.Jinak by ti muselo ubýt chl.kapaliny.
-
DarthVader - FK
díky za rady.. takže říkáte napřed opravit teploměr a pak jestli se bude přehřívat začít pátrat dál... Já si myslím, že při jízdě se to zvládá chladit proudícím vzduchem, ale co když budu někde v koloně, to uvařím... Zkusím se zaměřit na větrák na chladiči, napadlo mě to jako jedinej problém, protože jsem stál a vyvařil jsem to..
jinak ten kouř nebyla pára jak pršelo na rozehřátou kapotu, kouřilo se přímo z nádržky na chladící kapalinu, všechno bylo rozežhavený jak hrom, jsem nemohl skoro ani dát ruku k motoru.. pak za 2 hodiny ještě bylo všechno solidně roztopený, ale už jsem otevřel víčko od chladící kapaliny a nějak jsem neregistroval nějakej větší úbytek...
jinak ten kouř nebyla pára jak pršelo na rozehřátou kapotu, kouřilo se přímo z nádržky na chladící kapalinu, všechno bylo rozežhavený jak hrom, jsem nemohl skoro ani dát ruku k motoru.. pak za 2 hodiny ještě bylo všechno solidně roztopený, ale už jsem otevřel víčko od chladící kapaliny a nějak jsem neregistroval nějakej větší úbytek...
-
Surmi - FK
Hlavně nestrkat ruce k větráku , protože to celkem rychle chytne točky a to by ti posekalo prsty(mě když to říkal kamarad smal jsem se mu ,ale jak jsem viděl jak se to rychle roztočí
) 
-
tgfh - FK
Tak jestli jsi stál půl hodiny a nefunguje ti turbína mohlo to být jednoznačně tím. Rohodně je to potřeba ověřit. Nastartovat někde venku a čekat až se pustí ventilátor, samozřejmě až budeš mít v rychtyku budík.
Taky bych to viděl na větrák na chladiči. Odpoj čidlo větráku (na chladiči, před alternátorem) a spoj oba konce drátů. Větrák se musí roztočit. Když ne, je chyba v motorku větráku. Když se roztočí, je vadné čidlo (po jízdě a následném stání 15-30 miut by mělo už sepnout).
-
West - FK
menil som dnes prasknuty chladic (vstupnu komoru to rozorvalo na kusky.. ) a po kontrole a pojazdeni s autom som si vsimol ze napriek tomu ze som dolial vodu do maxima je zase na minime, tak som pomaly otvaral viecko a ako to sycalo tak hladina stupala - nepride mi to normalne.
ad2. ked som ju bol este raz pretiahnut po cestach tak pri parkovani som si vsimol teplotu 110 stupnov, otvoril som kapotu, hladina na minime, hadice tvrde, ale stlacit sa dali, vetrak nebezal napriek nizsej spinacej teplote (inokedy fachci) a po preturovani som mal razom z vyrovnavacej nadrzky jacuzzi..
teplomer robi to ze ked preturujem tak stupne teplota a drzi sa hore.
tlaci mi to kompresiu do chladenia vsakze? akoby bola prazdna hlava a komora v chladici kde je spinac na vetrak
btw...oleja nieto, v zakrutach mi preblikava kontrolka..
ad2. ked som ju bol este raz pretiahnut po cestach tak pri parkovani som si vsimol teplotu 110 stupnov, otvoril som kapotu, hladina na minime, hadice tvrde, ale stlacit sa dali, vetrak nebezal napriek nizsej spinacej teplote (inokedy fachci) a po preturovani som mal razom z vyrovnavacej nadrzky jacuzzi..
teplomer robi to ze ked preturujem tak stupne teplota a drzi sa hore.
tlaci mi to kompresiu do chladenia vsakze? akoby bola prazdna hlava a komora v chladici kde je spinac na vetrak
btw...oleja nieto, v zakrutach mi preblikava kontrolka..