Výměna palivového potrubí

Simos 2P
135M, 136M
rmn

Výměna palivového potrubí

Příspěvek od rmn »

mohl by mi pomoci někdo třeba pomocí ETKY?
Potřeboval bych vědět - jaký mají vnější průměr palivové trubky 6U0 201363A a 6U0 201 353D? Dělaly se totiž trubky s vnějším průměrem 6 a 8mm, já potřebuju 8milimetrové. Díky.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Re: palivové trubky

Příspěvek od Suri »

8 mm trubky by mali byť palivo - prívod a prepad , a 6 tka od nádobky z aktívnym uhlím

v etke priemery niesú iba hadice sú 7,5 to znamená že trubka 8mm
papa.smurf - FK

Výměna palivových trubek

Příspěvek od papa.smurf - FK »

Buďte pozdraveni a zdrávi.
Vzal jsem si k srdci výtku na STK, ohledně stavu palivových trubek a rozhodl jsem se k jejich výměně. Zítra si jdu do kšeftu pro všechny 3 kousky (přívod, odvod a odvzdušňovák) a tak jsem se chtěl zeptat, jak je výměna moc náročná. Trošku zručný jsem, nájezdy mám a trpělivost taky. Má někdo s títmto druhem práce zkušenost, o kterou by se mohl podělit ? Děkuji
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Palivové vedení - kod

Příspěvek od Ivarek »

Nějak vůbec nemůžu v ETCE dohledat palivové vedení u 1,3MPi.Přívod i zpátečku jsem našel,ale co ta 3 trubička ??
Marty_pv - FK

Re: Výměna palivového potrubí

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Ta třetí trubka je naprosto nesmyslně u obrázku nádrže - 6U0 201 999 pro zesílenou karoserii, 007 681 101 pro nezesílenou
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No jo doprčic,tam bych jí teda nehledal.Díky ti vřele.
JaroslavFojtik - FK

Příspěvek od JaroslavFojtik - FK »

Dobry den
Chtěl jsem se zeptat zdali by byla možnost vyměny palivoveho potrubi ze spodku auta za gumove hadice vedene kabinou (před feldou jsem měl fiat uno diesel a tam to bylo vedeno zezadu plastovymi hadicemi podel prahu dopředu) jestli by to šlo jak by se na to tvařili na stk a nebo se na to vykašlat a raděl si koupit novy trubky a vyměnit (spolu s brzovymi když se tam budu kroutit pod autem ) a na kolik by to asi přišlo? Jarda
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

Můžes vyměnit za hadice,ale na STK by ti to nemělo projít,je to zakázaný.Moje verze,když se mě na to někdo ptá,koupit origo komplet trubky,což vychází na 2,5-3tis.Všechno to vyměnit,ihned napatlat pořádně Tlumexem a trubky ti přežijou Feldu.Akorát si připrav nervy,mezi karoserii a přední nápravnici to vpravit je docela o nerva i na zvedáku.Jinak sou samo i levnější varianty,polsko atd.S těma tě neporadim,nepoužívam.A jestli měnit jen palivový?Podle toho,v jakym jsou stavu brdový,estli jsou podobný,jako palivový,tak určitě měnit.Když s nima začneš hejbat v ůchytech na podlaze,často se stane,že tam začnou téct.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

To by mě zajímalo kde jsi tu cenu vzal.
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

Počítal sem s tim,že se týpek obrátí ohledně origo dílů na autorizák.A co si pamatuju,tak jedna dlouhá,ať brzdová,nebo palivová je 400+-,je jich tam pět,plus nějaký krátký.Já kupoval před půl rokem komplet všechny trubky na krátkou s ABS a měl to za 2200,- s tim,že tam mam nějaký % slevu.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

já to jednou řešil koupením měděné trubičky v metráži dobře se to ohejbá i natahuje :cheers:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jenky píše:Počítal sem s tim,že se týpek obrátí ohledně origo dílů na autorizák.A co si pamatuju,tak jedna dlouhá,ať brzdová,nebo palivová je 400+-,je jich tam pět,plus nějaký krátký.Já kupoval před půl rokem komplet všechny trubky na krátkou s ABS a měl to za 2200,- s tim,že tam mam nějaký % slevu.
No počkej,tak jestli myslíš všechny i s brzdama tak to ano,to souhlasím.Já myslel že mluvíš jen o palivových.
Radek96 - FK

Příspěvek od Radek96 - FK »

Když potřebuji vyměnit trubky paliva i Mpi,tak potřebuji tyto trubky?

6U0 201 353 G
6U0 201 363 D
6U0 201 999
martan01

Příspěvek od martan01 »

Tak jsem se rozhodl spolecne s brzdovimy krubickami vymenit i palivove.
Uz mam vse sundano. Jen jsem si zapomel poznacit jak trubky jdou na vstrikovaci listu. Abych je mezi sebou neprohodil.
Take musim koupit bile umelohmotne drzaky. Nevite presne jake tam jsou ?
Jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmi »

Zdravím vespolek, mám dotaz...potřebuju vyměnit palivové trubky na své 1.6 s klimou a co sem se o to pokoušel tak sem došel k závěru že bez sundání celé přední nápravy je tam prostě nedostanu. Je to tak nebo se pletu? Je tam kvůli té klimy fakt málo místa a kolem nápravnice se mi nepovedlo ani ty staré dostat ven. Předem díky za radu. K.
Jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmi »

Díky za rady, vidím že to tu žije ;)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jako nic proti , ale jak již jsem psal , a nejen já , hledat hledat hledat , číst .-... určitě to tu je napsaný / popsaný .... stáhnout si dostupnou literaturu , pročíst si potřebné věci , ........................
prostě některý nebaví psát pořád ty samý odpovědi Xkrát zodpovězený ,
chápu že je tu toho moc a někdy nepřehledný některý odpovědi chybí , protože kdysi když někdo forum opustil vyšuměli i jeho zprávy ,
a třeby já , i když jsme to na 1,6 + klima + servo dělali , poradi t nemůžu protože jsme to dali do mědi a ta se dá tvarovat
Jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmi »

Já to tady právě prohledal a nenašel sem nic. Ani v literatuře co doma mám to právě není. Napsal jsem tu druhou zprávu schválně, abych si trochu vynutil nějakou odpověď protože mi to celkem spěchá. Už sem se ale pustil do rozebírání př. nápravy...spustím trochu nápravnici dolů a snad se povede. Díky aspoň za snahu ;)
manasgsf

Příspěvek od manasgsf »

Zdravím všechny uživatele fóra. Pokud jsem dobře pochopil při měnění palivových trubek jsou tři a každá je trochu jiná. Dvě stejného průměru a jedna slabší. Doufám,že se neliší na kombi a krátké.
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Před pár dny jsem absolvoval STK,kde jsem prošel jen s několika lehkými záv.,jedna z nich byla slabě prolínající palivové potrubí (ty 2 dlouhé trubky).Na různých e-shopech je uvedena poznámka u zboží " pro zesílenou karoserii",co to přesně znamená (mám 1.6 MPI, 1.verzi 1996 bez klim.).
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

...no tak nic no!
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Mas zesilenou... Ale stejne se to spatne bude měnit. Me to v zimě čeká taky i s komplet trubkama od brzd... A porad mi vrta v hlavě myšlenka ze bych koupil pancirovou hadici na benzin a natahnul ji vnitrkem auta.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

já si koupil měděnou trubku
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Zboží chci zakoupit sám,rozumím tomu dobře,že je potřeba koupit sací a zpětnou?
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

podavaci, zpetna a pak je tam jeste odvzdusnovaci... ta byva taky KO... brzdovy mas v pohode?

Kód: Vybrat vše

http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/10/10775/10775312_8cc475c611f0b191d4de744b01118ca1/images/WP_20141219_001.jpg
ja kupoval brzdovy 2ks dlouhy na zadek, 2ks kratky ve predu a potom jenom podavaci a zpetnou do nadrze ... a celkove to vyslo na necelych 2200kc
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Brzdový mám měněný 8/2013
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Objednal jsem palivové trubky (orig. díl podávací a zpětná) a prodejce je dodal v krabici o cca velikosti kapoty.To znamená, že je zohýbal a v servisu je měly problém narovnat do odpovídajícího tvaru a téměř nepasují. Neměly by se takové díly přepravovat tak jak jsou? :scratch:
Je nutno rovněž vyměnit plastové příchytky, jaké by tam měly být?
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

že by dead?
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

ja vsechny trubky domu prinesl takhle... asi si zvolil spatnyho prodejce... tak bych mu to sel omlatit o hlavu a za ty prachy co to stoji chtel novy. prece jenom pres 400kc za jednu trubku neni malo.

Obrázek

prichytky vypadaji takhle:
Obrázek

ale uz se nikde koupit nedaji... bud budes muset sehnat nejaky nahrazky a nebo nechat stary. me se povedlo koupit poslednich 6ks u nas v mototechne ...
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

A dá se se použít nějaká alternativa?Třeba že by se použila příchytka na 4 trubky a vedle by se navrtala singlovka na pátou trubku?
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Renault na Scenic dava takovy podobny na 5 trubek ... musi se hledat
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Kladně mi odpověděly z Auto Kelly, kde příchytky mají pod katalog. číslem VAG 6U0609734A a přímo jim toto zboží dodává škodovka.
Je ale s podivem,že když jsem tento kód zadal do Googlu,tak se mi zobrazily jen stránky v ruštině,kde tento sortiment figuruje,ale nikde není obrázek, tak nevim. :scratch:
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

To nejsou ty co tam patří... Tyhle mam doma taky koupený tak jestli chceš ti je prodam 10ks za 200kc
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

To znamená,že tam nepůjdou,nepasujou? Nutná nějaká úprava?Možné nějaké foto? Určitě se domluvíme.
Rob

Příspěvek od Rob »

redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

To je úplně jiná příchytka,navíc jsem napočítal jen 4 úchyty.
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Tak mise splněna,ale v servisu se s tím natrápili.Vzhledem k tomu,že orig. příchytky(z Auto Kelly mi samozřejmě poslaly úplně jiné,takže šli zpět) již nejsou,tak se je pokusili zachránit nahříváním.Jen jedna to nezvládla. Jedna nová trubka při druhém ohnutí praskla,měli tam ale jednu svou,tak ji tam dali (zdarma).Jen chci upozornit, že pokud Vám z nějakého e-shopu zašlou trubky smotané do krabice,tak je nepřebírejte od dopravce,nebo je hned vraťte.Jak jsem uvedl,dobráci z AMD mi je poslali v krabici o velikosti kapoty,ohnuté byly tam,kde mají být rovné.Většina servisů používá svůj materiál,ohebnější (na brzdové potrubí),kde pod autem si to sami natvarují.Tyto,originál,jsou tvrdší a jsou dodávány natvarované již z výroby.Při snaze je narovnat většinou prasknou :hlava:
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

nemel sem potrebu original nekde rovnat nebo ohybat navic... vsechno paslo krasne jak melo do novych drzaku... pro priste vis ze pro trubky mas jit rovnou do skodovky
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Trubky jsou orig.,a byly natvarované,ale aby se jim to(AMD) lépe posílalo,zohýbaly to tak,aby to dostaly do krabice. :o
Odpovědět