Divná závada, pomoooc.

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
petr3 - FK

Divná závada, pomoooc.

Příspěvek od petr3 - FK »

Mám 1.3 bmm 50kw, VAG neukazuje závadu, chytá bez problémů ( studené, telé ), ale při jízdě a držení plynu na jednom místě po pár vteřinách sám ubírá plyn, stačí malinko přidat nebo ubrat hned zabere, tak se chová i na místě, přidám třeba na 3000 ot, po 2s sám začne ubírat, stačí malinko pohnout plynem a hned zabere. Nové teplot. čidlo, nové svíčky, nové kabely, nová zap. cívka, nová lambda, jiná klapka a řídící jednotka z vrakáče, fakt už nevým co vyměnit. Podotýkám že se sama zavýrá klapka, do kopce když držím pedál na podlaze a po vteřině nepatrně ubírám tak jede a táhne dobře, takže dodávka paliva je podle mne ok. Napadá někoho něco?
stony - FK

Re: Divná závada, pomoooc.

Příspěvek od stony - FK »

Dej tam ještě pokusně jinou řidící jednotku. Tak se může občas taky zbláznit a napravovat chyby které nejsou.
Bych udělal výmaz chyb a restart jednotky.
Niko

Příspěvek od Niko »

Vypadá to že máš v prd.li snímač polohy natočení klapky-v jednom místě kde běhají ty dvě pacičky je to vychoděné a řídící jednotka dostává špatné informace.A nebo je tam špina.... 8-)
petr3 - FK

Jinou jednotku jsem zkoušel, jinou klapku taky, čidlo otáček je novy. Dělá to v jakékoli pozici klapky, protě když se nehýbe, tak se začne přivírat. Lambda je nová ale napadá mně, jestli není ta nová vadná, nebo špatný typ. Lambda je snad jediné logické čidlo, které může ovlivnit přivírání klapky ( řj si myslý že je moc bohatá směs ). Nemůže to dělat zanešený kat ? Má najeto přez 200000.
mikka

Příspěvek od mikka »

podle signálu z lambda sondy řídící jednotka ovládá vstřikování paliva, polohu klapky ne.
Niko

Příspěvek od Niko »

Kdyby byl kat zanešený tak se to bude dusit při jízdě a nebude táhnout.. A kdy jsi měnil naposled palivovej filtr.A benál není nějaká sračka z JZD pumpy?A drží ti vůbec regulátor tlaku benzínu tlak?
petr3 - FK

Filtr a pumpa je měněná před rokem, benzin od shelky ( i když z jzd může bejt i lepší :? ). Tlak jsem neměřil, ale jak jsem psal tak tahá dobře i ve vysokých otáčkách, jen prostě přeztává táhnout a stačí malinko pohnout pedálem ( třeba i ubrat ) a okamžitě zabere. Jen se ještě moc omlouvám za možnou mistifikaci, to že se sama zavírá klapka, tak tím si nejsem jist ( to jsem si trochu popletl si jinou vadou ) a za jízdy to teda nezjistím. Pořád mně to vychází na tu lambdu i když jsem tam zkoušel dvě nové ( nějakou náhradu a boshku ). Musím ji vyndat a zkontrolovat co mně to vlastně prodal, pak zkusím změřit, odpojit a zkusit tu starou. Před tím to nedělalo, ale moc to žere, tak jsem to chtěl zkusit. Dám vědět jestli na něco přijdu.
Niko

Příspěvek od Niko »

Tlak bych změřil pro jistotu.... tu lambdu ukus odpojit a projet bez ní a uvidíš jestli to blbne s ní nebo bez ní....Ale ani ta druhá klapka nemusí být dobrá kort z vrakoviště-já jsem takto kdysi koupil klapku na burze a ten snímač polohy klapky byl vydraný jak svina. A ta kostička toho snímače polohy klapky nevrtal někdo do toho?-ty šroubky jsou zablombované barvou...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jestli funguje lambda se dá zjistit na vagu.Musí se měnit napěťové hodnoty.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

já mám něco podobnýho, při stálém plynu ztrácí výkon a chvilku trvá než se chytne... jevý se to jako turbo, dám plnej plyn, nebo nemusí být plnej, prostě chci zrychlit a ono to jede ale moc to netáhne, a najednou z ničeho nic se to chytne a už to táhne. vyměněná Cívka, palec a víčko rozdělovače a kabely
Odpovědět