Výměna čelního skla
-
John
Výměna čelního skla
Dobrý den.
Mám dotaz.
Co se vyplatí více? Nechat si v autosklu dát nové čelní sklo a nebo koupit sklo na vrakovišti, dovézt ho do autoskla, ať mi ho tam dají?
Kdybych kupoval sklo na vrakovišti, tak bych měl k němu brát i tu gumu, či co? Nějak se v tom nevyznám...
Spadl mi na čelní sklo klacek ze stromu, takže jsem rád, že zbytečně vyhodím hromadu peněz... v jednom autoskle mi řekli že i s oknem, gumou a prací 1900Kč, v druhým zase 2500 . . .
Takže přemejšlim, že bych koupil někde od někoho sklo a odvezl ho do toho servisu a zaplatil bych tam jen práci . . .
Jak je to ale s tou gumou?
Děkuji za odpověď.
Mám dotaz.
Co se vyplatí více? Nechat si v autosklu dát nové čelní sklo a nebo koupit sklo na vrakovišti, dovézt ho do autoskla, ať mi ho tam dají?
Kdybych kupoval sklo na vrakovišti, tak bych měl k němu brát i tu gumu, či co? Nějak se v tom nevyznám...
Spadl mi na čelní sklo klacek ze stromu, takže jsem rád, že zbytečně vyhodím hromadu peněz... v jednom autoskle mi řekli že i s oknem, gumou a prací 1900Kč, v druhým zase 2500 . . .
Takže přemejšlim, že bych koupil někde od někoho sklo a odvezl ho do toho servisu a zaplatil bych tam jen práci . . .
Jak je to ale s tou gumou?
Děkuji za odpověď.
-
Vrba - FK
Re: Výměna čelního skla
Tak gumu určitě ber novou (tedy pokud jí tam nemáš jenom chvíli).
S tím sklem to záleží na tom, jestli v autoskle budou ochotní namontovat tvoje vlastní sklo - tím, že by montovali tvoje vlastní sklo by totiž přišli o zisk který by měli kdyby montovali svoje.
S tím sklem to záleží na tom, jestli v autoskle budou ochotní namontovat tvoje vlastní sklo - tím, že by montovali tvoje vlastní sklo by totiž přišli o zisk který by měli kdyby montovali svoje.
-
John
Takže by mi to na vrakovišti dali i s tou gumou?? Ale aby jí nějak nepoškodili při demontáži třeba . . . a pak by mi v servisu řekli, že to tam nepůjde dát, prtože je guma špatná . . .
-
Vrba - FK
Špatně jsi mě pochopil.
Guma z vrakáče = stará guma => nebrat.
Nová guma stojí pár desetikorun, tak si v autoskle nech dát novou.
Guma z vrakáče = stará guma => nebrat.
Nová guma stojí pár desetikorun, tak si v autoskle nech dát novou.
-
John
Jo... aha... ouuukej . .. ale prej by tam šlo dát i sklo z Favorita, je to pravda?
Jak se pak přidělá to zrcátko?
-
Vrba - FK
Sklo Favorita a Felicie je stejné (protože Felicie je jenom zakulacenej favorit
). Prohledej fórum; jediný rozdíl má být v tom, že sklo z Feldy má okolo takovej ten černej potisk, kdežto Favorit ne.
-
Abdul - FK
Favo nemá držiak na zrkadlo. Musel by si dolepiť dodatočne.
Musím jenom upozornit, že guma nestojí pár korun. Když jsem měnil sklo já tak mi naúčtovali za sklo 700,- a za gumu 1500,-. Ale určitě se mnohokrát oplatí do té gumy investovat.
-
Marty_pv - FK
Kalphi: Pokud v tom není započítaná práce tak tě pořádně natáhli - origo stojí něco přes 3 kila
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
-
Abdul - FK
Má to prehodené, inak by to tak aj mohlo byť. Pred viac ako rokom guma 400 Sk,robota 380,- Sk a sklo zelené s modrým pruhom do 2100,- Sk všetko s DPH.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zelené sklo stojí tak 1500. Bílé 1200. Nová guma je za 300.
Za 1900 bych tam běžel. Normálně to dělám sám doma, ale nabídnout mi to někdo za 1900, tak mne to ani nenapadne.
Když koupíš sklo z vrakoviště, tak je dost velké nebezpečí, že při montáži prdne. Autosklo servis ti za to samozřejmě nic nedá. Přední sklo je mrcha křehké a když je staré tak je tam určitá pravděpodobnost prasknutí.
Za 1900 bych tam běžel. Normálně to dělám sám doma, ale nabídnout mi to někdo za 1900, tak mne to ani nenapadne.
Když koupíš sklo z vrakoviště, tak je dost velké nebezpečí, že při montáži prdne. Autosklo servis ti za to samozřejmě nic nedá. Přední sklo je mrcha křehké a když je staré tak je tam určitá pravděpodobnost prasknutí.
Tak jsou to ku*vy... Ale ty čísla si pamatuju přesně. Ještě jsem se divil, že je to sklo tak levný.