Ahoj, řeším jeden problém. Když je studený motor a nemá ještě 90 °C tak mi blbnou otáčky. Je to následovně, nastartuji a volnoběh začne klesat na cca 600 ot. pak to lehce pocuká a vyrovná si to.
Jak se rozjedu tak je výrazně cítit slabší tah, při silnějším přidání plynu se to zadusí, zacuká ale pak se vyrovná a jede. Dělá mi to většinou při studenem motoru. Někdy i při provozní teplotě volnoběh na 800 ot na chvilku spadne dolu ale zase si to vyrovná.
Tak nevím, chtěl bych zatím vyčistit snímač/nastavovač škrticí klapky. No ale nevím jak se k němu dostanu a jak to rozdělat. Nechce se mi odpojovat hadičky s přívodem benzínu. De to nějak jednoduše?
A když to nebude klapka tak na co se podívat?
Měněno před pár měsíci.:
-snímač otáček, svíčky, rozdělovací kabely, palec, víko rozděl., snímač teploty, vidící jednotka, ...
Mám ještě náhradní škrtící klapku a mohl bych tu celou vyměnit, ale nevím zda to zvládnu sám a jestli to bude sedět. Měla by být z 1,3 BMM tak hádám jo.
Když tak můžete mi napsat jak ji vyměnit? Děkuju IMIS
za studena blbne(otáčky, výkon)
-
mrfreezer
Re: za studena blbne(otáčky, výkon)
mne robi nieco podobne... za studena, tak do 2200 otacok ju dusi trasie a strasne dymi na cierno... vela zere, sviecky cierne zahadzane, ked jej zoslapnem za studena, cuka a dusi ju, niekedy tak ze sa neviem ani riadne rozbehnut, ked stupne nad 2500 otacok tak ide ako normalne... ked sa motor zohreje uz to tak velmi nerobi... neviem co s tym je.. poradte...ked som odpojil lambdu, kusok menej bordelu to robilo ale pri nizkych otackach ju dusilo... pri pohynani a tak... co s tym?? rozmyslam som ze podpalene ventily, snimac polohy klapky alebo uz neviem.. diki moc...
-
Imis - FK
Tak restart Ř.J. pomůže na pár dní. Jinak je to stejný.
-
Hanz - FK
dělá mi potvora to samý, měnil sem Rozdělovač, víčko, palec, kabely, cívku, snímač otáček, čidlo teploty a kontroloval škrtící klapku a benzínové čerpadlo...
když nastartuju za studena motoru, hodně klesnou otáčky a má co dělat aby nechcípl. po prošlápnutí je vše ok. ale někdy při rozjedzdu se to jakoby zadusí a když držim plyn tak se to po chvilce chytne...
když nastartuju za studena motoru, hodně klesnou otáčky a má co dělat aby nechcípl. po prošlápnutí je vše ok. ale někdy při rozjedzdu se to jakoby zadusí a když držim plyn tak se to po chvilce chytne...
-
jarda.vysocina - FK
Kolegovi z práce toto dělá na Favoritu - jednobod. stříkačka. Zjistili jsme, že je vadný potenciometr nastavení klapky . Je tam klasická odporová dráha z pěti částí a na ní jezdí jezdec a ta dráha je vydřená nebo zanesená, bohužel se to stává, opravit to asi nejde.
Jarda
Jarda