zadne diely vyfuku 1.3 a 1.6

MPi 1AV
AEE
pacinkov - FK

zadne diely vyfuku 1.3 a 1.6

Příspěvek od pacinkov - FK »

Zdravim, prave som dorazil zo znackoveho servisu. Dal som menit stredny a zadny diel vyfuku. Zistil som v rozpiske materialu, ze zadny diel mi dali z Felicie 1.3.
Teraz neviem ci su zadne diely u 1,3 a 1,6 plnohodnotne zamenitelne. Ma niekto spolahlive info? Dik ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: zadne diely vyfuku 1.3 a 1.6

Příspěvek od 103457 »

Nevím to stopro, ale mám dojem, že 1,6ka má větší průměr, jelikož je obsah motoru větší. Pokud tim dali i středovej z 1,3ky, tak co se týče spasování to bude ok, akorát možná trošku klesne výkon s ohledem na průchodnost plynů.
Já když jsem kupoval koncovej tlumič, tak se mě ptali, jestli chci na 1,3 nebo 1,6-ku.
martin.mazec - FK

Příspěvek od martin.mazec - FK »

stredni dil na 1,6 a na 1,3 je jiny.1,3 ma na katiku prirubu myslim :salut: 1,6 ji nema.Takze spasovani asi nemozne :ugeek:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Když se ta příruba uřízne a použije dvojitá spona nic není nemožné. :P
martin.mazec - FK

Příspěvek od martin.mazec - FK »

jenze by jsi na katik musel nejdriv navarit trubku,nebo udelat prechodku :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

u 1,6-ky :?: :?:
čti pozorně :!:
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

martin.mazec asi niečo robíme zle ked tam prírubu nemáme

ako píše 103457 dá sa tam dvojitá spona a hotovo

ale originál výfuk je rozlišný od 1,3 po 1,9 každý á inú priechodnosť
pacinkov - FK

Příspěvek od pacinkov - FK »

No a ten zadny diel z 1.3 na mojej 1,6-ke je v poriadku, alebo to mam reklamovat?
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

ak nepozoruješ nijaké problémy tak reklamovať nemôžeš nič .
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Zadní díl výfuku pro 1.3 a 1.6 jsou jiné. Namontovat tam jde, ale nepatří tam. Má větší průměr trubky a pravděpodobně je i jiný vnitřek tlumiče.

U motorů 1.3 se spoj katalizátoru a středního dílu výfuku liší podle roku výroby. Starší feldy mají přírubu. Novější už dělali katalizátor se středním dílem vcelku a při první výměně se musela tubka přeříznout a při montáži použít dvojitou sponu.
U 1.6ky je od začátku do konce výroby výfuk stejný s dvojitou sponou na spoji s katalizátorem.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Suri píše:ak nepozoruješ nijaké problémy tak reklamovať nemôžeš nič .
Proč by nemohl reklamovat to, že mu tam namontovali díl, který tam nepatří? To že to tam jde namontovat ještě neznamená, že je to OK.
Než bych to reklamoval, tak bych se podíval na nálepku na výfuku, jestli je tam opravdu ten z 1.3. Když ano, tak bych tam hned vyrazil.

1.3 6U6 253 609 E
1.6 6U6 253 609 B
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

ak mu neklesol výkon ani mu to nerobí iné problémy tak to nemusí riešiť , si pozri koľko druhovýrob ponúka jedny tlmiče od favorita po feliciu , jednu spojku na všetky motory a pod. nepatrí to tam ale ako to uplatní ?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Uplatní to tak, že odvedli špatnou práci, když tam namontovali něco co tam nepatří. Víc bych se s nima o tom nebavil.

Nedávno jsem tu psal, jak jsem nakupoval prasátka (brzdové válečky do zadních brzd) v jednom zdejším autoservisu. Měli jenom jeden průměr s tím že to tam pasuje a že do dávají na všechna auta. To že by mi pak auto o třetinu méně brzdilo, to je vůbec netrápilo. Když bych si to k nim dal vyměnit, tak mi je tam namontovali a hotovo.
Stejně je to například s tlumičema. Když jsem chtěl tlumiče na 1.6ku kombíka, tak mi samozřejmě cpali tlumiče na 1.3ku krátkou. Že mají dost rozdílné vlastnosti je jim asi úplně jedno.

Je to tedy evidentně rozšířený nešvar autoservisů. Redukují sortiment náhradních dílů na úkor zákazníka.

To že druhovýrobci mají stejný přístup jako autoservisy, to je jejich problém. Už to je jeden z důvodů, proč některé díly z druhovýroby zásadně nekupuju.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Anfarus - máš pravdu spojky tlmiče , prasiatka a pod . tam sú veľké rozdiely , ale u nás v bežnej mototechne sú vždy jedny pružiny , jedny tlmiče , jeden koncový výfuk na 1,3-6 a pod . A hlavne , má ten jeho výfuk číslo? lebo tieto náhrady nemajú absolutne nič vyrazené niktoré len nejaký kod tak aby im to dokázal
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ve značkovém servisu bych očekával, že montují originál díly, které jsou označené origoš číslem.

Osobně příště zkusím také originál výfuk, protože už mne nebaví poslouchat ty různé zvuky v různých otáčkách co auto vyluzuje s druhovýrobou.
Odpovědět