Problem zaradit 1-dnotku---pls

vše okolo převodovek
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Problem zaradit 1-dnotku---pls

Příspěvek od Elvis0910 »

Mam feldu 99r 1,3MPi

za tyzden idem na dovolenku z kosice do mlynky dedinky tam a spet je to zhruba 250km malo by to vydrzat ked pojdem nie nemalo by sa nic posrat. ked mi to zacalo robyt v cera este len. dakujem

vcera som vedel este v pohode zaradit jednotku a dnes rano ked so daol do auto tak uz tam vojst nechcela. Vosla na. 3-4-5 krat podla toho edy ako a vsla este ked som dal do dvojky a potom hned do jednotky. Aj to mi vtedy sem tam zapocitalo par zubou (auč) az mna to zabolelo:( a ked sa rozbehnem cca na 20Km tak ked davam do dvojky tak pocujem svišťanie , ako by boli zuby blizko vedla seba a chceli sa skrtnut. tak som kupil original kulisu a ked sme kukli pod auto tak som zistil ze mi tecie olej cez simering riadenia, vymeil som aj ten ked som siiel skontrolovat kolko tam je oleja nebolo tam toho skoro nic. Teras uz viem jednotku zaradit tak, že ju pritiahnem viac k sebe a vtedy mi tam vojde inac normalne nie alebo ked ju zaradim cez dvojku. Podari sa mi to rozbehat alebo musim menit synchorny a dalsie prkotinky o ktorych sa kade tade psie po fore dikes.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem zaradit 1-dnotku---pls

Příspěvek od Atnarfus »

Minimálně bych se podíval na stav oleje.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

olej tam je doliaty ale ani po par kilometroch sa to nezlepsilo....jednutku ide stale tazko zaradit a do dvojky davam az ked mi otacky spadnu dole vtedy to nejde cez zuby...tesnenie je druhe takze olej netecie uz stamad
panzic - FK

Příspěvek od panzic - FK »

možná spojková lamela už začíná být hodně opotřebovaná, ne?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Někde jsem tu trochu popisoval jak rozlišit kde je problém. Základ je vyzkoušet řazení při vypnutém motoru a při nastartovaném motoru. Když jde blbě řadit i při vypnutém motoru, tak je závada v mechanizmu řazení. Když jenom při nastartovaném, tak je to spojka, nebo synchron.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no zaradit mam problem aj pri vypnutom motore....a spojka bola menena asipol roka dozadu lebo sa mi rosipalo lozisko...

a vecsina mi radi nech vymenim celu prevodovku a ze nech sa enpyplam s tou co mam lebo ze je to babracka a cca 200€ pytaju za robotu
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jenom přehodit převodovku je opravdu jednoduché řešení. Jenom si nesmíš koupit ještě horší převodovku než máš. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Já bych vrazil prachy do generálky, než kupovat starý krám v nejistém stavu.

Když nejde řadit ani s vypnutým motorem, tak to opotřebením sinchronu není. Závada je někde v mechanizmu řazení.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

jo souhlasim s Atnarfus.Když jdeš na vrakáč tak je to 50 na 50 .... Nejlepší to je dát nákýmu mechanikovi aby to udělal todle co tu popisuješ tak bude v pr..li úhlová páka.
Ale přiznám se že moc nerozumim tomu co tu píšeš jako že mi ta slovenština děká problémy :(
Kdyby jsi byl z Prahy a nebo okolí tak bych ti jí opravil. A měl by jsi zase na nákechj 50 tis vystaráno záleží podltoho jak jezdíš ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

No musel jsem jednat rychle takze jsem koupil NEW prevodofkua vymnenil sem ji na dalsi den ...ale chybycka se vloudia ...ten merac otaciek samozrejme ze spadnul do prevodofky takze sme tam dali druhej a ten jsem poradne rozemlel hehe a prevodofka bjeha jak novaaa.....uz ma najeto asi 1000km a je v pohode takze veselo jezdim po kosicich.

Len tak ze srandy sme rozebrali tu spatnou, ale ani bohovy ji zlozit spiet tak to bych jeste nadaval kdybych to mnel skladat naspet waaaa asi bych se picol hehe
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

tady na foru je od urny navod jak ji slozit( i rozebrat)
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

dik tak to idem pohladat
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

prostitutka drat ja se nato vyseru. Uz mi opet nejde zaradit prvni a druhy prevodovej stupen. Ale absolutne ho nezaradim. Jebnu to do srotu tak jak to je sakra prace. Jsem nasranej jak hovado. Co se mohlo posrat. Nejde to zaradit ani pri vypnutem motoru. Vsetky rychosti jdou v pohode bez problemu ale ty prvy dva ani bohovy ani naznak ani mi nechce pustit paku ku jednotke ...ako keby sa tam nieco vzpricilo.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Že by to spadnuté kolečko?
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no ano e to tym spadnutym kolečkem. ale kdyz se motor zohreje tak uz to je v pohode. Najprv ide z tuhu dovjka ale ked sa trocha pohnu tak potom to uz zase ide v pohode budu muset vymnenit olej leo ten sajrajt s toho kolecka mi tam cirkuluje a dela neplechu len treba cas sakra prace... a jejedno jakej olej tam nelaju ne?? nemnelo by vadit kdyz madit alebo mogul ...pozriem nejdrziv co stoji motorovy oleja a co prevodovy a pak se rozhodnu ...tak ci tak ho budu muset menneit jeste red zimou pokial se tam v te prevodovce neposere neco jinyho
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na oleji fest záleží. Ještě víc na něm záleží, když už má převodovka něco za sebou.

Když tam dáš nějaký levný PP90, tak to pak samozřejmě neřadí.

Já jsem si koupil jetou převodovku a tak trochu funguje až na třetí olej.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Elvis0910:
Neprejdeš radšej na slovenčinu? 8-)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Přečetl jsem si to ještě jednou. Cenou motorového oleje se budeš zabývat proč? Doufám, že ho nechceš dát do převodovky?

Kupodivu platí:
motorový olej se dává do motoru
převodový olej se dává do převodovky

nikdy ne obráceně
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no dobre pejdem na slovencinu ale niektory tu maju problem so slovencinou tak to trcha pocestujem hehe ale pokial niesu blby ak si daju google prekladac a frci.

dneska idem vypustit olej som zvedavi co mi z prevodovky vylezie a pokial tam bude nejaky sajrajt z oho kolecka tak tam nalejem petrolej alebo naftu pojazdim kusa a opet vypustim dufam ze to pomoze kusa. vecer dam info
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no tkaze ked som vcera vypustil olej tak som ostal prekvapeny lebo som v nom nenasiel ani gram z toho nahonu na tachometer.
Takze pruser niegde totam roby sarapatu este. ale predavac mi vrvel ze by som nemusel rozoberat celu prevodovku ale ze by mi stacilo dat dole bocny kryt a nie cely dekel a tam povolit dva matice a ze on to s tamade vyberal. e mozem byt rad som som dosiel a a ze jazdim jemu to vzpriecilo medzi dvojkou a uz z pakou nepohol jedne rozobratie. takze autom pojdem akurat tak na jamu kde dam dole prevodovku a budem to s tamade nejako vybrat vonku. alebo viem aj nekao vybrat alebo rozobrat aby som nemusel vymedzovat vole atd. dikes
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no po obvolani par ludi som prisiel nato ze sa asi nato vyseriem a drbnem tam druhu prevodovku a tuto si necham na pokusy do certa.....

najlacnesjie rozobratie prevodovky som nasiel za 100 eur
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Za 100EUR si koupíš pěkné nářadí a rozebereš jí sám. Když v převodovce nebudeš nic měnit, tak nemusíš vymezovat žádné vůle...
mato30

Příspěvek od mato30 »

vedel by mi niekto poradit preco mam po 8km jazdy yohriatu prevodovku-je tepla je to normalne?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nikdy jsem na ní nesahal po osmi kilometrech, ale převodovka se zahřívá, to je normální.
Po delší jízdě je rozpálená stejně jako motor.

V převodovce vzniká třením a viskozitou oleje nějaká výkonová ztráta. Právě ta se přeměňuje na teplo. Navíc se samozřejmě převodovka zahřívá i prostupem tepla od motoru.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no takze budem tam davat prevodovku s favorita ale az na dalsi tyzden ako sa vratim z dovolenky a tuto co mam teras tak sa z nje pokusim nejakym kuzelnickym sposobom vybrat ten kus plastu a ked nie tak ju rozoberem a pokusim sa ju potom poskladat a snad sa mi to podari urcite sem potom aj napisem ako som dopadol.... co treba prerabat na favoritackej prevodovke ak ju tam chcem dat kazdy hovori ze tamje iny uchyt ale aky iny atreba nejaky iny drziak prevodovky alebo v com salisia dikes
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

A hotovo

Příspěvek od Elvis0910 »

mo ozyvam sa az teras lebo som bol na dovolenke a bolo tam celkom fajn.

Nakoniec ked sme vybrali prevodovku pred tyzdnom z auta vonku tak sme sa rozhodli najprv rozobrat to do ktorej mi spadol nahon tachografu a postupovali sme podla navodu od URNA az nato ze sme zabudli odsrubovat poistovaci srub ...samozrejme ze akurat som tam v tedy nebol takze sa to tam trocha rozletelo ale nakoniec sa nam podarilo rpzobrat a vytiahnut este cely nahon mierne odraty....so skladanim bol trosku viac problem lebo sa to rozpadlo ale podarilo sa to dat dokopy a teras uz ked mam 500km najazdene tak tam pocujem slabe tukanie v prevodovke ale rozoberat sa ju nechystam pokial mi nezdochne.... aôebo nebude vracat ved ma nahradnu takze sa nema coho bat a UZ mam konecne aj OKO na tahanie lebo TEN EXPERT co mal predomnou feldu tak namiesto original oka navaril matku ale oko mi dal original...samozrejme ze som ho tam nenarval takze sruba 14 zvaracka gulatin a sa to dalo dokopy a frci to. jupiiiiii

Teras sa uz len ovzit a vozit a cakat co ma caka opet na vymenu
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Za studena ide 5-tka trochu cez zuby

Příspěvek od Elvis0910 »

teras ked sa citelne ochladilo tak rano za studenej jazdy pozorujem ze mi petka ide mierne ce zuby. Stava sa to este niekomu??? ked sa motor ohreje tak to ide v pohode. Oleja tam je dost
JoS

Příspěvek od JoS »

Nestává.Pětka je místo,které se za studena namaže až jako poslední.Velice o tom rozhoduje viskozita oleje právě při nízkých teplotách.Kup nový 75w90,vyměň ho a bude to jako dřív.Tyhle oleje na rozdíl od 75w by měly být za studena řidší a se vzrůstající teplotou houstnou,takže mažou v celém rozsahu teplot.Zhruba největší tento viskozitní efekt má myslím Valvoline Durablend GL-4 75w90.Maže to za studena a po ohřátí by to mělo i trochu vytěsnit zemědělské vůle,které tyto naše převodovky mají. :)
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

diki kamo musim sa pozriet aky olej som tam jac´vlastne kupil odma bysom malmat este flasu ci to nieje nejaka hovadina ako vravis
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

mmam tam naliaty olej 80W
JoS

Příspěvek od JoS »

A to je právě ta chyba.Až bude teď mrznout,tak to bude ještě horší.Vypusť to a nalej tam 75w90. :o
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

dik tak dnes idem kupit aj ten olej uz ked budem v Askofe a aj regler....a budem sa modlit nech je to reglerom lebo ak mam na volnobeh a zapnem kurenie na III stupet svetla a radio tak mam na baterke 12,5 a po 15 min mam 1,3-12,4 asi sa picnem ked mi bude treba repas altiku ale aspon sa zabavim dlhy zmyn y vcer len neviete niekto ake diody tam idu???
JoS

Příspěvek od JoS »

Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

olej mam kupeny, mogul75w90 len kedy hotam dam ked je vsade snehu a snehu . repas alternatora cakam ze bude v stredu, a dufam ze uz nebude trebat nic robyt
Odpovědět