Akú anténu?

dotazy a rady na vše kolem hudby
Návštěvník

Anténa

Příspěvek od Návštěvník »

Prosím o radu jak demontovat anténu. Potřebuji ji vyměnit, nejde zesilovač.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Anténa

Příspěvek od Atnarfus »

Otevřeš páté dveře. Odthneš plastovou lištu co drží obložení stropu. Obložení stropu drží ještě plastový čudlík, který musíš dost hrubou silou vyrvat. Po odchlípnutí obložení stropu už se dostaneš k matici, která zespodu drží anténu. Kabel se dá u origoš antény rozpojit. Je tam na kabelu konektor zabalený do molitanové ochrany.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Díky, jen ten plast u zadních dveří je dost velký vlastně v jednom kuse až k opěradlům. Doufám, že to neponičím.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Mohl bych někoho poprosit o opsání kat.č. z Etky antény (komplet (kabeláž + zesilovač v patici + prut)), co se dávala na Pick-upy a Funky? Taková ta zahnutá, určená na předek :-)
Obrázek
Výřez z fotky Zbynďovy Funky
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Atnarfus píše:Otevřeš páté dveře. Odthneš plastovou lištu co drží obložení stropu. Obložení stropu drží ještě plastový čudlík, který musíš dost hrubou silou vyrvat. Po odchlípnutí obložení stropu už se dostaneš k matici, která zespodu drží anténu. Kabel se dá u origoš antény rozpojit. Je tam na kabelu konektor zabalený do molitanové ochrany.
Fancar mě varoval, že u toho obložení stropu bacha, ať to moc nesletí dolů, že se taky rádo zlomí.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já nevím,no...v Etce je to popsaný buď podle roku výroby anebo výrobce.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Ehe, ono jich bylo víc... mno otázkou je, jaký je mezi nimi kromě výrobce ve skutečnosti, rozdíl :D
Škoda Favorit 135 L
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No nevím..mrkni sám,víc nevyčtu...

Obrázek
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

To je divný, řekl bych, že všecky jsou klasika na zadek, vzhledem k tomu, jak na sebe navazují a nemají nic v poznámkách (kdyby byly na předek, bylo by tam, myslím, uvedeno i něco ve smyslu Pick-up nebo Fun) :?
Škoda Favorit 135 L
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Fakt nevím...
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Když jsem se šel ptat do Škodovky, tak na mne (od okamžiku, kdy jsem vyslovil "Felicia") docela nepřijemná obsluha nejprvě hleděla jako na vola, a nakonec na mě velice neochotně vybalili jakousi doplňkovou univerzálku za 1400 :o Bohužel pickup na vrakovišti se dá u nás považovat zázrak :D
Škoda Favorit 135 L
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

ka-spel píše: Fancar mě varoval, že u toho obložení stropu bacha, ať to moc nesletí dolů, že se taky rádo zlomí.
Na zlomení obložení stropu je potřeba dát pozor. Dolu to samo určitě nesletí. Naopak si musíš mezi obložení a střechu strčit třeba kousek dřeva, aby jsi mohl k anténě. Obložení je vytvarované a i bez plastu a čudlíků pořád silně drží pod střechou.

Aby jsi se dostal k anténě opravdu luxusně, tak musíš sundat i plasty co jsou na zadních sloupcích. Pak se obložení stropu uvolní a dostaneš se k anténě parádně. Já to ale nedělám.
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Akú anténu?

Příspěvek od Martin420 »

Ahoj, pri prerábaní kabeláže k repru som prišiel na to že mám preseknutý kábel ku anténe aj s tým káblikom na napájanie alebo na čo to je (pred pár rokmi mi nejaký amatér ukradol rádio pričom nevedel odpojiť ani ISO konektor tak presekal nožíkom všetky káble čo šli od rádia vrátane toho od antény :roll: ), čo zrejme vysvetľuje že rádio hrá ako hrá. No a po obhliadke stavu antény som dospel k záveru že vymením asi aj tú (tesnenie úplne zničené, anténa chytá v závite hrzdu, bude to už len horšie...) Uvažujem preto nad komplet výmenou antény aj s káblom. Prečítal som si tu pár tém, no neviem si jaksi z toho spraviť ucelený záver. Neviete mi niekto poradiť nejakú dobrú anténu za dobrú cenu? Neviem či ísť znova do "sériovej" antény alebo skúsiť niečo iné. Nechcem do toho ani nejak moc vrážať, predsalen ja osobne počúvam v aute vždy svoju hudbu, rádio využíva len zvyšok rodiny :) Ak by niekto hodil nejaký dobrý tip, budem vďačný ;)
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Re: Akú anténu?

Příspěvek od MARWiN »

já měl anténu za dobrou cenu... babičce stála na zahradě stará Škoda 120 ,rádio stejně neměla,takže jí ta anténa jaksi už byla k ničemu :) po chvilce přemlouvání pilkou (původně měla asi 120cm) a dodělání závitu na feldu padne jak ulitá :thumleft:
izzyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izzyx »

Já mám tuhle a jsem sní spokojený. Obrázek
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

Já myslím že když nekoupíš vyložený šmejd budeš určitě spokojený... Já si do Fava dal novou origo anténu model Fabia tzn. napájení zesilovače po koaxu a hraje naprosto v pohodě.

Hodně i chválí lidi antény od téhle firmy http://www.correct.cz/detail.php3?typ=A ... =auto.aant

Záleží kolik do ní chceš vrazit.
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Ďakujem za tipy. Ešte by som sa chcel opýtať na cenu originál antény ktorú si môžem kúpiť v autorizáku a cenu antény ktorú má izzyx, aby som si to vedel všetko nejak zrovnať a vybrať víťaza tohto výberového konania :)
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Pozerám do ETKY a začínam mať chaos v tých druhoch kábloch čo idú od antény. Podľa ETKY existujú 3 druhy kábla do krátkej felície:

kabel antenni: 04.95 - 04.99 CALEARO
kabel antenni: 05.99 - 01.00 INTERCONTI
kabel antenni: 02.00 - INTERCONTI

Vie mi niekto vysvetliť aký je rozdiel medzi týmito káblami? Je tam nejaký rozdiel v konektoroch, kvalite, prípadne cene? Alebo je úplne jedno ktorý z nich si kúpim? Ide mi hlavne o to aby pasovali konektory no a ak by bol aj nejaký výkonnostný rozdiel, tak by som samozrejme zobral ten najlepší, ak by to teda bolo jedno.
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Adler - FK

Ta nejstarší (04.95 - 04.99) je ta která má zesilovač v patce napajený samostatným vodičem vedle koaxu.

Ta prostřední (05.99 - 01.00) má už zesilovač napájený po koaxu, ale standartní zapojení ISO/DIN.

A ta úplně nejnovější (02.00 -) je to samé tzn. taky napájení zesíku po koaxu, ale nový typ anténního konektoru zvaný Fakra (dá se ale myslím koupit redukce na starší ISO/DIN).

Všechny Feldy od 5.99 měly ten novější typ (prostřední) tzn. napájení zeísku po koaxu kde je v případě montáže jiného než originálního rádia nutné vřadit tzv. adaptér pro fantómové napájení antény.

Edit: I když teď s tím posledním typem si nejsem s tou Fakrou jistý... možná se mi něco teď plete. Třeba mě někdo doplní. Ty první dva typy ale sedí určitě.
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

No ak sa nemýlim tak mám asi ten prvý typ. Nemám tam žiadne redukcie ani nič podobné, všetko pasovalo zatiaľ do všetkých 3 rádií ktoré sa vo feline už vystriedali. Podľa veku to momentálne ani neviem ako zistiť. Už som prehrabal všetky možné dokumenty od auta, skúsil som VIN kód (prišiel som na milé zistenie že mám zosilenú karosériu s prípravou na bag :) ) ale nikde nič. Je kupovaná v 06.99 ale o mesiaci výroby nemám ani potuchy :scratch:

EDIT: Ako sa to myslí že "napájaný po koaxu"? To je akože napájanie zlúčené v kábli na prenos signálu z antény? Lebo mi napadlo že tie káble síce idú spolu ale pri rádiu sú rozdelené pričom signálový klasicky napichnem do jeho pozície no a potom je tu ešte taký tenký káblik ktorý je napichnutý do konektoru s káblami na prívod prúdu, kostry, spínané napätie, výsuvná anténa.....
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Adler - FK

Ano je to myšlené tak že u toho novějšího typu už není vedle koaxiálu vodič pro napájení zesilovače a není napíchnutý do ISO konektoru, ale zesilovač je napájený přímo po koaxiálu (říká se tomu fantomové napájení). Ale jen v případě originálního rádia které je pro toho uzpůsobené. V případě jiného než originálního se musí vřadit redukce pro fantomové napájení zesilovače (neboli taky sepárátor napájení) který vypadá takto. Jak si napsal ty máš to nejstarší provedení.
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Ok, už mám v tom konečne jasno, díky Adler sa vysvetlenie :thumleft:
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Adler - FK